رئیس جهاد کشاورزی فارس: امسال ۳۸ هزارتن انجیرخشک در فارس تولید میشود
رئیس جهاد کشاورزی فارس از پیش بینی تولید بیش از ۳۸ هزار تن انجیر خشک در این استان خبر داد و گفت: فارس با سطحی بالغ بر ۴۴ هزار هکتار انجیرستان اولین تولید کننده انجیر کشور به شمار میرود.
به گزارش خبرنگار پرتو جنوب، مجتبی دهقان پور در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه انجیر خشک ایران به ویژه شهرستان استهبان از نظر کیفی منحصر به فرد است، افزود: امسال شهرستان استهبان با بیش از ۲۲ هزار هکتار باغات انجیر مثمر سهم ۱۷ هزار تنی از تولید انجیر خشک استان فارس را دارا خواهد بود.
او با اشاره به اینکه استهبان یکی از قطبهای تولید انجیر خشک در دنیاست که محصول تولیدی این شهرستان در سطح جهانی از نظر کیفیت، برند جهانی و بیرقیب است، افزود: در حال حاضر عمده صادرات این محصول به کشورهای آسیایی است، امیدواریم با ثبت جهانی انجیر استهبان به عنوان “چهارمین نظام میراثی با ارزش جهانی” کشور، بتواند مسیر خود را بیشتر از گذشته به بازارهای اروپایی باز کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه تنوع بخشی به بازارهای هدف از جمله بازارهای اروپایی یک ضرورت برای بهبود شرایط است، اضافه کرد: امیدواریم یکی از کارکردهای ثبت انجیر به عنوان میراث جهانی، معرفی این محصول به دنیا باشد و یک اطلاع رسانی همگانی انجام شود.
دهقان پور با اعتقاد به اینکه انجیر استهبان تقریباً یک محصول ارگانیک است و به استانداردهای ارگانیک نزدیک است، گفت: معرفی این محصول در قالب نظام جیاس میتواند به ما کمک کند که بازارهای هدف بیشتری پیشرویمان داشته باشیم.
او با بیان اینکه فلسفه ایجاد ایستگاههای تحقیقات کشاورزی در هر منطقه انجام یک سری کارهای پژوهشی متناسب با شرایط اقلیمی، اکوسیستم و محصولات منطقه با هدف افزایش بهرهوری تولید و تاب آوری محیطی نسبت به تغییرات اقلیمی است، افزود: رسیدن به راه حلهای مناسب در خصوص مسائل و چالشهای موجود به ویژه در بخش کشاورزی نیازمند صبر و گذر زمان بیشتری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که میتواند به افزایش بهرهوری تولید و کاهش عوامل خسارتزا از جمله گرمازدگی کمک کند، علمی کردن کشاورزی و باغداری است، گفت: بخشهای تحقیقات میتوانند نقش موثری داشته باشند، باید ارتباط مناسب با تولید کنندگان ایجاد کنند، متناسب با مسائل موجود به دنبال راه حل باشند که به همین منظور طرح افزایش نفوذ دانش در واحدهای تولیدی را اجرایی کردهایم.
دهقانپور به موضوع ایجاد دو زنجیره ارزش انجیر نیز پرداخت و افزود: این زنجیرهها با ارتباط مستقیم با تولیدکنندگان و با تکیه بر تولید سالم، اقدام به خرید محصولات با کیفیت کرده و پس از بسته بندیهای استاندارد و یا فرآوری به بازارهای داخلی و خارجی صادر میکنند.