» شهرستان » تاکید امام جمعه شیراز و استاندار فارس بر تقویت انسجام ملی
شهرستان
کد خبر:48434 | ۲۸ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۹:۴۱

تاکید امام جمعه شیراز و استاندار فارس بر تقویت انسجام ملی

پرتو جنوب ۰

در شورای فرهنگ عمومی مطرح شد؛

تاکید امام جمعه شیراز و استاندار فارس بر تقویت انسجام ملی

یکصد و پنجاه و یکمین نشست شورای فرهنگ عمومی فارس با چهار دستورکار ارائه راهکارهای دستگاه‌های فرهنگی برای شناسایی تهدیدها و فرصت‌های جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و راه‌های تقویت همبستگی و انسجام ملی برگزار شد.

به گزارش پرتو جنوب ،اکنون که کمتر از یک ماه از آتش بس می‌گذرد، دفاع مقدس ۱۲ روزه و افزایش مشهود انسجام و وفاق ملی و همچنین عبرت‌ها و فرصت‌های این جنگ برای میهن اسلامی موضوع و دستور کار اصلی یکصد و پنجاه و یکمین نشست شورای فرهنگ عمومی فارس قرار گرفت. در این نشست مسئولان دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی فارس برداشت‌هایی از ۱۲ روز مقابله ایران اسلامی با تجاوز رژیم صهیونی و اتحاد و ایستادگی مردم ارائه کردند؛ برداشت‌هایی که هم حاوی تهدیدها بود و هم فرصت‌هایی را شامل می‌شد که که به گفته مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری فارس درست در کنار تهدیدها قرار گرفته بودند.

تقویت انسجام ملی و پیروزی در ۱۲ روز دفاع مقدس

استاندار فارس در این نشست، گفت: ۱۲ روز جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی از هشت سال دفاع مقدس پیچیده تر بود؛ در دنیا کشوری را نمی بینید که یک شبه بسیاری از فرماندهان ارشد رده اول تا سوم آن شهید شوند و کشور سقوط نکند، اما در جمهوری اسلامی با تدبیر رهبر معظم انقلاب به عنوان فرمانده کل قوا این اتفاق نیفتاد و به پیروزی رسیدیم.

دکتر حسینعلی امیری با بیان اینکه بی‌تردید دشمن برای براندازی و اشغال کشور آمده بود، افزود: ترامپ از «تسلیم بی قید و شرط» سخن گفت، همان لفظی که برای ژاپن در پایان جنگ جهانی و برای صدام در جنگ با آمریکا مطرح شد.

او ادامه داد: توانایی رژیم صهیونیستی همیشه در ترور بوده و رزمندگان دلاوری ندارد، در حالی که جوانان دلاور ایرانی حاضر نشدند در شرایط دشوار جنگ پستهای خود را ترک کنند و با شجاعت ایستادگی کردند.

به گفته استاندار فارس، هدف رژیم صهیونیستی براندازی و اشغال کشور بود، اما با اسنجام ملی شکل گرفته ملت ایران اسلامی به هیچ یک از اهداف خود نرسید و ایران اسلامی پیروز این میدان شد.

امیری ادامه داد: انسجام اجتماعی و همبستگی ملت ایران در این دفاع مشروع تقویت شده و این موضوع باید همچنان در دستورکار دستگاه‌های فرهنگی فارس قرار گیرد.

مبانی دشمنی جریان استکبار با ایران اسلامی

نماینده ولی فقیه در فارس هم گفت: دشمن شناسی، بسیار مهم است؛ اگر از ماهیت دشمنی با ایران اسلامی آگاه نباشیم، ممکن است در اقدام یا مذاکره دچار اشتباه شویم یا مردم پاسخ مناسب را به پرسش‌های خود دریافت نکنند.

آیت‌الله دژکام اظهار کرد: دشمنی جبهه استکبار با ایران اسلامی بر سر حقانیت دین ما و ظلمی است که جریان مقابل روا داشته است.

به گفته او تاریخ ملت ایران حتی پیش از اسلام نیز با دین گره خورده و دین مردم این سرزمین پیش از اسلام ما نیز از ادیان رسمی بوده که از آن در قرآن کریم نیز نام برده شده است.

دژکام به پیشنهاد امام جمعه پاسارگاد برای ایجاد میز تخصصی میراث باستانی در شورای فرهنگ عمومی فارس نیز اشاره کرد و از مدیرکل میراث فرهنگی استان خواست تا در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد.

نماینده ولی فقیه در فارس درباره تاثیر منفی برخی تعصبات به مسئولان هشدار داد و گفت: گاهی اوقات یک تعصب وحدت ملی را از بین می برد و می‌تواند یک غوغای اجتمای ایجاد کند.

او راهکارهایی را برای تقویت و حفظ انسجام اجتماعی و همبستگی ملی در شرایط بحرانی و جنگی ارائه کرد و گفت: باید نقش مساجد و حوزه علمیه را در این زمینه بازتعریف شود و ۲ هزار و ۵۰۰ مسجد فارس نیز با همین رویکرد پای کار اوقات فراغت تابستانه کودکان، نوجوانان و جوانان آمده‌اند.

دژکام ادامه داد: شرح وظایف دستگاه های فرهنگی برای اقدام در جریان شرایط بحران جنگی باید به آنها ابلاغ شود، مساله تربیتی نوجوانان در دستور کار جدی دستگاه‌های فرهنگی بویژه آموزش و پرورش قرار گیرد و برای تقویت تاب آوری اجتماعی مردم اقدام شود.

نماینده ولی فقیه در فارس درباره تاثیر منفی برخی تعصبات به مسئولان هشدار داد و گفت: گاهی اوقات یک تعصب وحدت ملی را از بین می برد و می‌تواند یک غوغای اجتمای ایجاد کند.

بیشتر بخوانید ،

شناخت دشمن‌ شرط موفقیت در جنگ و مذاکره است

تهدیدها در کنار فرصت‌ها

مهدی رنجبر مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و دبیر شورای فرهنگ عمومی استان در ابتدای نشست، از اعضا خواست تا راهکارهایی عملی را ارائه کنند که بتوان از آن برای تقویت انسجام اجتماعی و همبستگی ملی در شرایط جنگ و بحران کمک گرفت؛ برای همین، مسئولان دستگاه‌های فرهنگی هم اگر به بیان برداشتی از ۱۲ روز ایستادگی در برابر دشمن بیان می‌کردند، می‌کوشیدند تا راهکارهایی هم برای تقویت روحیه و انسجام مردم ارائه کنند.

چنانکه، محسن ضیایی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس، پس از اینکه از کاهش شدید تورهای خارجی سخن گفت و از برنامه ریزی برای تقویت گردشگری داخلی و برپایی رویدادهایی وحدت‌آفرین نیز خبر داد.

او با بیان اینکه قرار است نمایشگاه لباس اقوام از شهریور ماه به میزبانی شیراز برگزار شود، پیشنهاد کرد: می‌توان با استفاده از تجربه‌های موفق گذشته، رویدادهایی مانند موسیقی اقوام را در اماکن تاریخی فارس برگزار کرد.

پیشنهادی که نماینده ولی فقیه درفارس به آن پاسخ داد و گفت: مسئولان فرهنگی باید سند ملی موسیقی را مطالعه کرده باشند؛ فتاوای رهبر معظم انقلاب در بندهای مختلف این سند لحاظ شده و مبنای تصمیم گیری شورای فرهنگ عمومی است.

دژکام از مسئول حوزه‌های علمیه فارس خواست تا اجرای این سند را مورد بررسی دقیق فقهی قرار دهد تا مبنای برنامه‌ریزی‌های این حوزه و چارچوب عمل قرار گیرد.

حجت‌الاسلام حسین ملک‌مکان، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی فارس نیز از مبانی انسجام و وفاق ملی در جنگ ۱۲ روزه سخن گفت. به اعتقاد او، انچه که بیش از همه می‌تواند این وفاق را به هم بزند، برخی از موضع‌گیری‌های مسئولان است.

پیش از آنکه به مردم توصیه کنیم باید از مسئولان بخواهیم تا در این شرایط دقت نظر بیشتری روی اظهارات خود داشته باشند.

ملک مکان با بیان اینکه برخی صحبت‌ها و مواضع مسئولان، انسجام اجتماعی را تهدید می‌کند، گفت: پیش از آنکه به مردم توصیه کنیم باید از مسئولان بخواهیم تا در این شرایط دقت نظر بیشتری روی اظهارات خود داشته باشند.

حجت‌الاسلام سید کاظم موسوی، رئیس کل دادگستری فارس هم با ارزشمند دانستن وفاق ملی ایجاد شده در پس جنگ تحمیلی دشمن، برای حفظ این سرمایه مسئولان را به مدارا توصیه کرد و گفت: مسئولانی که محل رجوع مردم هستند مدارا و صبر از خود نشان دهند همبستگی و انسجام ایجاد شده، آسیب نبیند.

او یک توصیه را هم مطرح کرد؛ اینکه با وجود جمعیت بالای اهل سنت در فارس، نماینده‌ای از انها در شورای فرهنگ عمومی استان عضویت ندارد و در جهت تقویت انسجام می‌توان در این زمینه اقدام کرد.

سمانه ذوالقدر، مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری فارس نیز درباره غفلت از فضای مجازی هشدار داد و گفت: براساس آمار زمان زیادی از مردم در فضای مجازی می‌گذرد و واقعیت این است که فعالیت‌های میدانی تا اندازه‌ای تاثیرگذار است و نمی‌توان از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی فضای مجازی چشم پوشید.

او گفت: رصد آرا و نظر مردم در فضای مجازی لازم است و از آنجا که فرصت‌ها همان جایی هستند که تهدیدها قرار دارند، باید کمیته‌های تخصصی و تیم‌های تولید محتوای رسانه‌ای شکل گیرد و با در نظر گرفتن ذائقه‌ها و سلایق مردم، تولید محتوای وحدت آفرین داشته باشند.

به عقیده او، ضریب نفوذ شبکه‌های اجتماعی از بسیاری از اقدامات میدانی بالاتر است.

ارائه گزارشی از فعالیت حوزه‌های علمیه فارس به مناسبت صدور پیام رهبر معظم انقلاب درباره یکصدمین سالروز تاسیس حوزه علمیه قم و ارائه طرح جامع اوقات فراغت تابستانه فارس نیز از دیگر دستورکارهای این جلسه شورای فرهنگ عمومی فارس بود که هر دو موضوع نیز با نگاهی به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ارائه شد.

شورای فرهنگ عمومی محل قاعده‌گذاری در عرصه فرهنگ فارس

استاندار فارس در پایان این نشست، یک گلایه نیز از روند برپایی جلسات شورای فرهنگ عمومی استان ارائه کرد و گفت: این شورا محل قاعده گذاری و تصمیم گیری است و اعضا باید نتیجه بررسی‌های کارشناسی را در این نشست ارائه کنند.

امیری اظهار کرد: دستگاه های فرهنگی باید با استفاده از ظرفیت نیروها و مراکز مطالعاتی و پژوهشگاه های خود بررسی های لازم درباره دستورکارهای شورا انجام دهند و نتیجه رادر جلسات شورا ارائه کنند تا بر این اساس قاعده گذاری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×