» تکنولوژی » تا ۲۰ سال دیگر روی مریخ زندگی می‌کنیم!
تکنولوژی
کد خبر:23542 | ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۲۳:۲۹

تا ۲۰ سال دیگر روی مریخ زندگی می‌کنیم!

پرتو جنوب

«ایلان ماسک» در جلسه گفت‌وگو با کارمندان شرکت «اسپیس‌ایکس»، درباره پیشرفت‌های موشک «استارشیپ» و احتمال سکونت انسان روی مریخ صحبت کرد.

به گزارش پرتو جنوب به نقل از ایسنا، موشک «استارشیپ»(Starship) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX)، بزرگ‌ترین موشک جهان است که با ادامه دادن برنامه‌ها برای تحقق یافتن ماموریت‌های مریخ در آینده، حتی بزرگ‌تر هم خواهد شد.

به نقل از اسپیس، «ایلان ماسک»(Elon Musk)، بنیان‌گذار اسپیس‌ایکس در گفت‌وگو با کارمندان خود گفت که قد موشک استارشیپ در نهایت به ۵۰۰ فوت (۱۵۰ متر) خواهد رسید که تقریبا ۲۰ درصد بلندتر از موشک «سوپر هوی»(Super Heavy) است.

علاوه بر این، ماسک پیش‌بینی کرد که با پیشرفت در قابلیت استفاده مجدد، هر پرتاب حدود سه میلیون دلار هزینه خواهد داشت. این کمتر از یک سوم هزینه پرتاب موشک بسیار کوچک‌تر «فالکون ۱»(Falcon 1) در سال ۲۰۰۴ با در نظر گرفتن تورم است.

ماسک گفت: این اعداد غیر قابل تصور هستند. هیچ کس هرگز فکر نمی‌کرد که چنین چیزی امکان‌پذیر باشد، اما ما قوانین فیزیک را برای دستیابی به آن زیر پا نمی‌گذاریم و این کار را بدون شکستن قوانین فیزیک انجام می‌دهیم. ما می‌توانیم این کار را انجام دهیم.

ماسک تمایل دارد حداقل یک بار در سال به‌روزرسانی‌هایی را درباره استارشیپ ارائه دهد تا پیشرفت این شرکت را در راستای برنامه‌های بلندمدت خود برای استقرار روی مریخ برجسته کند. اسپیس‌ایکس در سال گذشته شاهد سه پرتاب استارشیپ بوده و بدین ترتیب، اخیرا پیشرفت‌هایی حاصل شده است.

بیشتر بخوانید:

بلندترین موشک جهان با موفقیت به مدار پرتاب شد

ماسک به تاخیرهای رخ‌داده در پرتاب استارشیپ که تاریخ اولین فرود روی ماه را تحت برنامه «آرتمیس»(Artemis) ناسا به تعویق انداخت، اشاره‌ای نکرد.

اسپیس‌ایکس برای ماموریت فرود «آرتمیس ۳» انتخاب شده است که تا همین اواخر تاریخ آن برای سال ۲۰۲۵ تعیین شده بود. ناسا در ژانویه به دلیل طیفی از مشکلات فنی، تاریخ پرتاب را یک سال دیگر یعنی تا سال ۲۰۲۶ به تعویق انداخت. جدا از آماده نبودن استارشیپ، ناسا می‌خواهد پیش از تایید آن برای پروازهای سرنشین‌دار، پرتاب‌های موفق زیادی داشته باشد. ماموریت آرتمیس ۳ به دلیل مسائل دیگری از جمله کاهش سرعت پیشرفت در لباس‌های فضایی و مشکلات کپسول «اوریون»(Orion) نیز به تعویق افتاد.

صحبت‌های ماسک با کارمندان درباره آرتمیس، بر قابلیت‌های آینده استارشیپ متمرکز بود. این قابلیت‌ها، چرخش به دور زمین و پر کردن مخازن موشک هستند که هیچ کدام هنوز در سه پرواز آزمایشی ثابت نشده‌اند. ماسک درباره این قابلیت‌ها گفت: آنها برای بازگشت ناسا به ماه در برنامه آرتمیس بسیار مهم خواهند بود.

ماسک درباره ساخت «پایگاه قمری آلفا»(Moon Base Alpha) نیز صحبت کرد که فضاپیماهای ویژه رفت‌وآمد به ماه و بازگشت از ماه به زمین را شامل می‌شود. این بدان معناست که به دلیل کمبود جو، هیچ سپر حرارتی یا دریچه‌ای وجود نخواهد داشت.

ادامه سخن‌رانی ۴۵ دقیقه‌ای ماسک، درباره موضوعات معمول برای به‌روزرسانی‌ درباره سیاره سرخ بود و بر نحوه ارسال محموله‌ برای مهاجران احتمالی تمرکز داشت. وی خاطرنشان کرد که انجام دادن این کار به هزاران پرتاب نیاز دارد. ماسک گفت که شرکت اسپیس‌ایکس ۳۲۷ پرتاب موفق را از مجموعه فالکون تکمیل کرده است و حدود ۸۰ درصد از آنها با تقویت‌کننده‌های قابل استفاده مجدد انجام شده‌اند. قابلیت استفاده مجدد، یک عامل کلیدی در کاهش هزینه است.

به گفته ماسک، تلاش بعدی و چهارم استارشیپ برای پرواز فضایی که انتظار می‌رود در ماه مه انجام شود، با هدف پرتاب اولین مرحله فالکون هوی از زمین در خلیج مکزیک صورت خواهد گرفت. اسپیس‌ایکس پس از انجام دادن این کار، روی استفاده کردن از منطقه پرتاب در پایگاه «استاربیس»(Starbase) در جنوب تگزاس متمرکز خواهد شد تا پرواز پنجم را انجام دهد. ماسک، شانس موفقیت در پرواز چهارم را ۸۰ یا ۹۰ درصد پیش‌بینی کرد.

ماسک می‌خواهد پیش از فرستادن استارشیپ به پایگاه استاربیس برای پرواز آینده، مرحله بالایی آن را دو بار به‌ صورت متوالی و کنترل‌شده فرود بیاورد. وی افزود: ما نمی‌خواهیم زباله‌های فضایی را بر فراز مکزیک یا آمریکا پراکنده کنیم. حدس من این است که احتمالا سال آینده بتوانیم دوباره از استارشیپ استفاده کنیم.

به طور کلی، ماسک برای پرتاب‌های متعدد استارشیپ در سال جاری برنامه‌ریزی می‌کند و در نظر دارد که اسپیس‌ایکس تا پایان سال ۲۰۲۴ بتواند ۶ فضاپیمای دیگر بسازد. این شرکت باید در سال ۲۰۲۵ یک کارخانه موشک‌سازی جدید داشته باشد تا سرعت تولید را افزایش دهد.

نسخه‌های بعدی استارشیپ شامل «استارشیپ ۲» برای ارسال ۱۰۰ تن محموله به مدار پایین زمین و «استارشیپ ۳» برای ارسال ۲۰۰ تن محموله یا بیشتر خواهد بود. ماسک تاکید کرد که وسایل نقلیه بزرگ‌تر به معنای کاهش تعداد ماموریت‌های سوخت‌گیری در مدار پایین زمین است تا روزی یک استارشیپ برای سفر به مریخ آماده شود.

ماسک با توجه به این نقاط عطف گفت این یک برنامه بسیار موفق خواهد بود. او طی سخنرانی خود درباره «اداره هوانوردی فدرال آمریکا» که باید همه پرتاب‌ها را تایید کند، صحبت نکرد.

این تأثیر ممکن است همان طور که ماسک گفت، به رشد خود ادامه دهد و هر دو سال یک بار، صدها وسیله نقلیه به مریخ فرستاده شوند تا استقرار بلندمدت روی آن امکان‌پذیر باشد. ماسک تعداد افرادی را که به مریخ خواهند رفت، حدود یک میلیون نفر پیش‌بینی کرد. این با پیش‌بینی‌های او در سال ۲۰۱۷ مطابقت دارد. همچنین، ماسک گفت که استقرار روی مریخ تا ۲۰ سال آینده محقق خواهد شد. او در سال ۲۰۱۱ هم همین را گفت.

Print Friendly, PDF & Email
  • ×