» شهرستان » دعوت از مردم برای آبیاری بلوط های جوان دشت برم
شهرستان
کد خبر:44963 | ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۲۳

دعوت از مردم برای آبیاری بلوط های جوان دشت برم

پرتو جنوب

۵۳ هزار نهال بلوط توسط اهالی روستای گاوکشت در حوالی این روستا کاشته شد و اکنون این بلوط ها به علت کمبود بارش ها نیاز به آبیاری اضطراری دارند.
دلسوزان و دغدغه مندان طبیعت همراه با مسولان زحمت کش از محیط زیست و منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان کازرون طی یک فراخوان همراه شدند برای نجات بلوط های زاگرس.

صحبتی داشتیم با این فعالان و دغدغه مندان که از نظر شما می گذرد:

-رییس اداره منابع طبیعی شهرستان کازرون

از تمام عزیزانی که قبول زحمت کرده و برای طبیعت و احیای جنگل‌های زاگرس در تلاش هستند تقدیر و تشکر می کنم.
همان گونه که از اسم سازمان ما برمی‌آید سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، در همین راستا اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری جهت جلوگیری از فرسایش خاک و کنترل سیلاب در اولویت کار این سازمان قرار دارد.
هم اکنون در شهرستان کازرون بیش از ۱۴ طرح حوزه آبخیز مطالعه گردیده و آماده اجرا می باشد، که برای اجرای این طرح‌ها اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان مورد نیاز است، که تامین این بودجه فراتر از سقف بودجه استان می‌باشد. که درخواست می گردد با رایزنی‌های نماینده محترم شهرستان در تهران از طریق سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و همچنین سازمان برنامه و بودجه کشور تامین اعتبار گردد.
دومین مسئله فرسودگی خودروها در اختیار این اداره می باشد. که با توجه به شروع فصل آتش سوزی، اگر این مشکل نیز برطرف گردد می‌توانیم با قدرت بیشتری از جنگل‌های بلوط زاگرس و مراتع بعنوان سرمایه های ملی حفاظت کنیم و در هنگام آتش سوزی‌ها حضور به موقع داشته باشیم.
سومین مسئله و مشکل این سازمان و اداره تامین نیروی انسانی است. با توجه با اینکه استاندارد قانونی برای هر قرقبان مساحت پنج هزار هکتار می باشد. یعنی با مساحت اراضی ملی شهرستان به ۸۴ قرقبان در سطح شهرستان نیاز مندیم که متاسفانه تعداد قرقبان‌های این اداره به ۴ نفر هم نمی‌رسد.
امیدوارم با حمایت، همدلی و همراهی مسئولان و خیرین شهرستان قسمتی از مشکلات ما برطرف گردد تا بتوانیم بیش از پیش برای صیانت از منابع ملی و طبیعی کشورمان خدمتگزاری کنیم.

***

– الله وردی هستم از روستای گاوکشک در هسته ملی جنگل‌های زاگرس قرارگاه بقیه الله الاعظم و برای احیا و حفاظت از جنگل‌ها مشغول به کار هستیم.
در حال حاضر در همین طرح تعداد ۵۳۰۰۰ بلوط را با حمایت و همراهی دوستان کاشتیم. متاسفانه شرایط جوی به گونه‌ای است که انتظار نداشتیم و ما برآورد کرده بودیم که باران ، آب مورد نیاز بلوط‌های کاشته شده را تامین می‌کند اما این گونه نشد.
قطع به یقین اگر می‌دانستیم شرایط جوی این گونه خواهد شد، تعداد کمتری بذر در زمین می‌کاشتیم که نگهداری و مراقبت آن ساده‌تر می‌بود و حالا برای آنکه زحمات ما و دوستان به هدر نرود فراخوان داده و از تمام عزیزان دغدغه‌مندان و دوستداران طبیعت و محیط زیست دعوت کرده ایم برای آبرسانی به بلوط‌های زاگرس به یاریمان بیایند. بی شک اگر در این مسیر خیرین ورود پیدا کنند می‌توانیم با قرار دادن مخزن آب در بالای تپه در فصل گرما با سرعت عمل بیشتری درختان تازه کاشته شده را آبیاری نماییم و اگر آتش سوزی بشود با وجود تانکر آب در بالا دست تپه، مهار آتش سریع تر و حرفه ای تر انجام میشود.
در این رابطه از فرماندار محترم تقاضامندیم تدابیری اتخاذ نمایند تا از ارتش و سپاه نیروهایی برای کمک در اختیارمان قرار دهند.

***

– هوشنگ رضایی به مدت ۱۰ سال است که دهیار روستای گاوکشگ هستم.
قبل از هر صحبتی تشکر و قدردانی می‌کنم از مسئولان محترم و دغدغه مند اداره منابع طبیعی، اداره محیط زیست شهرستان کازرون و عزیزانی که از جوامع محلی امروز و در این مهم همراه و  یاور ما بودند.
ما در حدود بیش از ۵۳ هزار درخت بلوط در این منطقه کاشتیم که متاسفانه عدم بارندگی موجب شد که هم اکنون مجبور شویم با تانکر آب امور عشایر و همراهی دوستان عزیز برای احیای بلوط‌های کاشته شده اقدام کنیم.
صحبت، گلایه و درددل‌های ما بسیار است هم از مردم هم از مسئولان محترم؛ مثل همیشه از گردشگران انتظار آن داریم در طبیعت زباله‌ نریزند. در ایام تعطیلات نوروز، دوستان با هزینه شخصی خودشان اقدام به خرید پلاستیک زباله نموده و این پلاستیک‌ها را در اختیار گردشگران قرار می‌دادیم از آنها می‌خواستیم در حفظ طبیعت و محیط زیست کوشا باشند، جنگل و مراتع را تخریب نکنند، آتش روشن نکنند و اگر هم روشن می‌کنند قبل از ترک محل، آتش را خاموش کنند که مبادا آتش سوزی اتفاق بیفتد.
اما توقع ما از مسئولان، تامین اعتبار کمک مالی، کمک خودرویی و حتی نیرو برای یاری رساندن به عزیزان ان جی او و جوامع محلی است که بتوانیم بهتر از هر زمان دیگری از مراتع و جنگل‌های زاگرس محافظت نماییم.

***

– فرشاد عباسی از پرسنل اداره محیط زیست شهرستان کازرون
گفتنی‌ها بسیار است، من هم به نوبه خودم قدردان زحمات تمام عزیزانی هستم که حفاظت از طبیعت و محیط زیست برایشان در اولویت کار قرار دارد. بیشترین انتظار من از مردم و مخصوصاً جوامع محترم محلی است، آنها بزرگترین و قوی‌ترین پشتوانه و حامی ما در حفظ طبیعت و انفال الهی می‌باشند.
قطع به یقین کمبودهای سازمانی ما با وجود پرمهر و پربرکت این عزیزان کمرنگ‌تر می‌شود، اما نه اینکه مرتفع گردد و انتظار می‌رود مسئولان ذی‌ربط و بلند مرتبه سازمان حمایت قاطع و پیگیرانه‌تری از مجموعه پرتلاش و بی چشمداشت خود داشته باشند.

***

– بهدخت مصلایی پور از کنشگران و پیشکسوتان محیط زیست کازرون
با توجه‌به‌تغییر اقلیم و بی مهری و خودخواهی‌ ما انسانها‌، جنگلهایهایمان هر روز کوچک وکوچکتر می شوند. ما زمان کمی داریم تا بتوانیم خسارتی که انسانها بر طبیعت وارده کرده اند را جبران کنیم. ما در منطقه ای زندگی می کنیم‌ که‌ کوه و جنگل، که از بزرگترین نعمت‌های خداوند است را داریم؛ پس باید تلاش کنیم جنگل را احیاء کنیم تا باران داشته باشیم‌ و آب .
زاگرس و جنگلهایش یکی از بزرگترین‌ تولید کنندگان آب شرب کشور است. در احیاء و مراقبت از جنگلها، شهروندان و مسئولین با هر سمتی‌ مسئولند ومسئولیت دارند
از این‌ نهالهای زیبای بلوط که خداوند به ما هدیه‌ داده‌ مراقبت کنند. این تنها شانس ماست.
از مردم محلی درخواست داریم هر زمان دودی مشاهده کردند سریع به دهیاری ها و یا اداره منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست اعلام کنند.
از دادستان محترم هم تقاضا دارم جاده های بدون مجوز که در بیراهه های جنگل ایجاد شده و باعث تخریب خاک و نابودی نهال های کوچک درختان و خرندگان و پرنده‌هامی شود و ایجاد آلودگی و دسترسی آسان قاچاقچیان چوب می شود را شناسایی و مسدود کنند.
آب دادن به این نهالها بسیار لذت بخش است بیاییم با هم جنگلهای زاگرس زیبا را احیاء کنیم.

خبرنگار و عکاس: علی قاسمپور

دیدگاهتان را بنویسید

  • ×