» گوناگون » خانه خاص » مخفی کاری در نوجوانان
خانه خاص - مقالات
کد خبر:28332 | ۳۱ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۱۸

مخفی کاری در نوجوانان

پرتو جنوب

فاطمه شاهین – مشاور و مددکار اجتماعی کلانتری ۱۱ شهدا شهرستان فسا

 

نوجوانان می‌دانند گفتن رازهایشان باعث عصبانیت والدین می‌شود و برای همین سعی می‌کنند تا کارهایشان را مخفیانه انجام دهند.
وجود نداشتن ارتباط صحیح بین اعضای خانواده به مخفی کاری نوجوان منتهی می شود. نوجوانان می‌دانند گفتن رازهایشان باعث عصبانیت والدین می‌شود و برای همین سعی می‌کنند کارهایشان را مخفیانه انجام دهند تا هم کارشان پیش برود و هم مجبور به جواب پس دادن نباشند.
آن‌ها اعتقاد دارند پدر و مادرها نمی‌توانند به خوبی درکشان کنند و خودشان درست فکر می‌کنند؛ این مسأله زمانی تشدید می‌شود که تایید همسالان و دوستانشان را دارند و گمان می‌کنند راهشان درست است.
بهترین نحوه برخورد با مخفی کاری و پنهان کاری نوجوان:

* به طور نامحسوس مراقب آن‌ها باشید
اکثر فعالیت‌های پنهانی نوجوانان برای مسائل کم اهمیت و بی‌خطر است و صرفا به دلیل احساس استقلال طلبی آن‌ها اتفاق می‌افتد. در این بین ممکن است گاهی سعی کنند مسائل مهمی را مخفی کنند. برای بهتر کنترل کردن اوضاع و شرایط باید به طور نامحسوس مراقب آن‌ها باشید، یعنی به گونه‌ای که هم فرزندتان احساس نکند روی زندگی‌شان به طور کامل کنترل دارید و هم حواستان به کارهای او باشد.

بیشتر بخوانید:

 چرا برخی از والدین دست به تنبیه فرزندان خود می‌زنند؟‌

 

*نوجوانان را برای اشتباهاتشان سرزنش نکنید
بسیاری از والدین برای جلوگیری از تکرار یک اشتباه در فرزند خود، با سرزنش شدید سعی می‌کنند او را تنبیه کنند و جلوی خطاهای بعدی را بگیرند. این رفتار باعث می‌شود نوجوانان هرکاری می‌کنند دور از چشم خانواده‌ها باشد که آن‌ها را عصبانی نکند.

* با فرزندانان صحبت کنید و به حرف‌هایش گوش دهید
یکی از مهم‌ترین فاکتورهای برقراری ارتباط با نوجوانان این است که گوش شنوایی داشته باشید یعنی بتوانید به حرف‌های فرزندانتان خوب گوش کنید و او خیالش راحت باشد که نه قضاوتش می‌کنید و نه قصد نصیحت کردن او را دارید. بسیاری از نوجوانان به این دلیل از والدینشان فاصله می‌گیرند که اعتقاد دارند آن‌ها نمی‌توانند شنونده‌های خوبی باشند و به همین دلیل احساس تنهایی می‌کنند و در دنیای خودشان غرق می‌شوند.

Print Friendly, PDF & Email
  • ×