» آرشیو » الزامی نبودن حضور معلم و دانش آموز در«نظام دوری»/کدام کلاس اولی‌ها تا سوم دبستان یک معلم دارند؟
آرشیو - اجتماعی
کد خبر:11917 | ۲۴ شهریور ۱۴۰۲ ساعت ۲۱:۰۸

الزامی نبودن حضور معلم و دانش آموز در«نظام دوری»/کدام کلاس اولی‌ها تا سوم دبستان یک معلم دارند؟

پرتو جنوب

از مهر امسال «نظام دوری» در ۶۴۰ کلاس اول ابتدایی کل کشور اجرا می‌شود، یعنی معلم دانش آموزان کلاس اولی در این تعداد کلاس درس تا سوم ابتدایی همراه دانش آموزان خواهند بود بنابراین معلم این دانش آموزان کلاس اولی تا سال سوم دبستان تغییر نمی کند.

به گزارش پرتو جنوب به نقل از ایسنا، در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که قریب به ۱۲ سال از تصویب آن می گذرد، به‌صراحت اجرای «نظام دوری» در مدارس ابتدایی عنوان و به تفکیک تدریجی مدارس ابتدایی به دو دوره سه ساله تحت عنوان نظام دوری تاکید شده است.

استقرار «نظام دوری» به معنای همراهی معلم با دانش آموزان در چند پایه تحصیلی است و طبق سند تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش باید این نظام را برای سه پایه اول دوره ابتدایی محقق کند.

بر این اساس معلمان کلاس اولی‌ها در پایه دوم و سوم ابتدایی نیز به آنها درس می دهند و دیگر معلم کلاس اول، دوم و سوم ابتدایی تغییر نمی کند بلکه تمام این سه پایه را یک معلم تدریس می کند.

هدف از این کار برقراری ارتباط عاطفی و نزدیکی دانش آموزان با معلم و ایجاد یک شناخت کافی نسبت به دانش آموزان برای معلم به منظور کیفیت‌بخشی به آموزش است.

اینگونه در دوره اول ابتدایی (پایه‌های اول، دوم و سوم دبستان) به عنوان دوره کسب شایستگی‌های پایه، یک فضای تربیتی واحد ایجاد می شود و اگر دانش‌آموز کلاس اول تا سوم دبستان را با یک معلم طی کند شرایط به گونه‌ای می‌شود که در مدت سه سال همانند یک خانواده شوند و فضای تربیتی خاصی برای دانش‌آموز ایجاد می‌شود.

در همین راستا وزارت آموزش و پرورش هر ساله بر اساس امکاناتی که دارد برنامه‌ای را به استان‌ها ارائه داده و استان ها بر اساس امکانات خود تعهد می‌کنند که چه تعداد از مدارس را به سمت استقرار «نظام دوری» ببرند و تفکیک کنند.

گرچه همزمان با ایجاد نظام آموزشی جدید یعنی نظام شش، سه، سه در وزارت آموزش و پرورش باید «نظام دوری» نیز در سه پایه اول مقطع ابتدایی مستقر می شد اما مناسب نبودن فضا و امکانات مدارس همچنین نبود زیرساخت‌های فیزیکی لازم باعث شد استقرار این نظام به کندی پیش رود. به طوری که نظام دوری در سال ۹۲ تنها در پنج درصد مدارس اجرا شد و تا سال ۹۵ در ۶۰ درصد مدارس بالای ۲۰۰ دانش‌آموز کشور مستقر شده بود.

علیرغم تمامی محدودیت ها امسال «نظام دوری» در ۶۴۰ کلاس درس اول ابتدایی به صورت آزمایشی اجرا می شود و دانش‌آموزان پایه اول تا مقطع سوم دبستان خود را با یک معلم درس می خوانند، این تعداد از دانش آموزان از اول ابتدایی تا سال سوم دبستان یک معلم دارند و معلم آنها تغییر نمی کند.

بنا بر اعلام معصومه نجفی پازوکی – معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش – امسال پس از اجرای آزمایشی این نظام، نتایج مورد بررسی قرار می‌گیرد و درباره آن تصمیمات جدیدی گرفته می‌شود.

پازوکی همچنین تاکید کرده است که هیچ الزامی برای حضور معلمان و دانش‌آموزان در نظام دوری وجود ندارد اما با برنامه‌ریزی انجام‌ شده قطعاً از سال ۱۴۰۳ نظام دوری جای خود را میان معلمان و خانواده‌ها خواهد یافت و خانواده‌ها از آن استقبال خواهند کرد چراکه شرایط تربیتی برای دوره اول ابتدایی به صورت ویژه برنامه‌ریزی شده‌ است.

 

Print Friendly, PDF & Email
  • ×