پایان کاشت طلای سفید در فارس
پایان کاشت طلای سفید در فارس
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: فارس با تولید سالانه قریب به ۲۵ درصد از رویش پنبه کشور حائز رتبه اول و نیز دارای کیفیت برتر الیاف است و کاشت این طلای سفید در سطحی بالغبر ۱۵ هزار و ۴۰۰ هکتار در اواخر تیرماه در این استان پایان یافت.
به گزارش پرتوجنوب، مجتبی دهقانپور تصریح کرد: افزایش درجه مکانیزاسیون در محصولات زراعی و باغی ازجمله پنبه اهداف اساسی است و از اینرو با ترویج، آموزش، تامین دستگاههای الگویی و پرداخت تسهیلات اعتباری خط مکانیزاسیون بهمنظور خرید دستگاههای ردیف کار و انواع خطی کار بیش از ۹۳ درصد از سطح مذکور به روش مکانیزه کشت شده است و درجه مکانیزاسیون پنبه نسبت به سال گذشته ۸ درصد افزایش یافت.
به گفته وی؛ روش کشاورزی حفاظتی یک الگوی کشاورزی پایدار است که مزایای مختلف ازجمله کاهش مصرف نهادهها، افزایش بهرهوری آب و افزایش ماده آلی خاک را بهدنبال دارد و قریب به ۱۲ هزارهکتار از سطح کشت شده به شیوه کشاورزی حفاظتی بیخاکورزی و کمخاکورزی کشت شده است.
دهقانپور اضافه کرد: بیشترین سطح زیر کشت پنبه به شهرستانهای داراب، زریندشت، لارستان، فسا و جویم اختصاص دارد و عمده ارقام کشت شده در استان فارس شامل ارقام داخلی گلستان، ساجدی، ارمغان، فجر، حکمت، شایان، تابان و بختگان و ارقام خارجی ماکسا، کاریسما و لیدر است.
اجرای کشت قراردادی پنبه در سطح دو هزار هکتار از اراضی شهرستان داراب از دیگر محورهای سخن رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بود که در این زمینه گفت: بر اساس کشت قراردادی نهادههای مورد نیاز کشاورزان ازجمله سم، کود و بذر توسط شرکت تعاونی تامین شده است و کشت و برداشت بهصورت مکانیزه توسط این شرکت انجام و همچنین نظارت فنی نیز بر مراحل کشت وجود دارد درنهایت پس از فروش پنبه، هزینهها کسر و با کشاورز تسویه حساب میشود.