» گوناگون » خواندنی » کشف سکه و اشیای صفوی و ایلخانی از حفاری در یک خانه
خواندنی
کد خبر:34628 | ۳ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۳۶

کشف سکه و اشیای صفوی و ایلخانی از حفاری در یک خانه

پرتو جنوب

جانشین فرمانده یگان‌های‌ انتظامی و حفاظتی فراجا از کشف ۲۶۲ سکه دوره ساسانی و ۳۳ قطعه اشیای تاریخی متعلق به دوره‌های ایلخانی و صفوی خبر داد.
به گزارش پرتو جنوب به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ سردار عباس مسعودی، جانشین فرمانده یگان‌های انتظامی و حفاظتی فراجا گفت: در پی گزارش مردمی مبنی بر حفاری در یک منزل مسکونی به منظور کشف اشیای تاریخی، یگان حفاظت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با هماهنگی عوامل انتظامی نسبت به بررسی موضوع به محل اعزام شدند.

وی بیان کرد: پس از بازرسی از محل مورد نظر، تعداد ۳۳ قطعه اشیای تاریخی به همراه آلات و ادوات حفاری غیرمجاز کشف شد.

این مقام ارشد انتظامی گفت: این اشیا شامل سفال‌ها و سایر آثار تاریخی بودند که به وضوح نشان‌دهنده تاریخ غنی منطقه هستند.

وی با بیان اینکه، برابر نظریه کارشناسان میراث فرهنگی، اشیای مکشوفه متعلق به دوره‌های ایلخانی و صفوی است، تاکید کرد: این دوره‌ها به عنوان نقاط عطفی در تاریخ ایران شناخته می‌شوند و آثار به جا مانده از آنها ارزش فرهنگی و تاریخی بالایی دارند.

در همین راستا و بنا بر اطلاعات و تحقیقات محلی، اعضای یک باند حفاران غیرمجاز آثار باستانی در اراک نیز شناسایی و دستگیر شدند؛ که از این باند تعداد ۲۶۲ سکه مربوط به دوره ساسانی و اسلامی کشف شد.

سردار مسعودی تصریح کرد: متهمان دستگیر شده برای سیر مراحل قانونی به مرجع قضائی معرفی شدند.

جانشین فرمانده یگان‌های انتظامی و حفاظتی فراجا با تأکید بر اینکه حفاظت از میراث فرهنگی کشور وظیفه‌ای همگانی است، به عموم مردم توصیه کرد: در صورت مشاهده هرگونه حفاری غیرمجاز یا فعالیت‌های مشکوک، مراتب را به یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اطلاع دهند.

وی افزود: حفاری‌های غیرمجاز نه تنها به آثار تاریخی آسیب می‌زند، بلکه می‌تواند عواقب قانونی و خطرات جانی به همراه داشته باشد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: مردم عزیز کشورمان در صورت مشاهده موارد مشکوک، می‌توانند با شماره ۰۹۶۶۲ یگان حفاظت تماس گرفته و اخبار خود در این زمینه را اعلام دارند، چراکه همکاری مردم در این زمینه می‌تواند نقش بسزایی در حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی کشور داشته باشد.

لازم به ذکر است که بیش از ۲ هزار اثر تاریخی، سیاحتی، مذهبی و فرهنگی در استان مرکزی شناسایی شده که ۸۸۲ اثر آن در فهرست آثار ملی کشور ثبت ملی شده است.

Print Friendly, PDF & Email

دیدگاهتان را بنویسید

  • ×