» شهرستان » پتروشیمی شیراز در مسیر ایران قوی/ صرفه‌جویی میلیون‌ها یورویی با بومی‌سازی دانش فنی
شهرستان
کد خبر:22810 | ۱۷ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۵۲

پتروشیمی شیراز در مسیر ایران قوی/ صرفه‌جویی میلیون‌ها یورویی با بومی‌سازی دانش فنی

پرتو جنوب

مهندس حیدرنیا:

بومی‌سازی توری‌های کاتالیست پلاتین -رودیوم، نقطه عطفی در مسیر خودکفایی صنعت پتروشیمی

به گزارش پرتو جنوب به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت پتروشیمی شیراز، در اقدامی بزرگ و افتخارآمیز، متخصصان داخلی با اتکا به دانش و توانمندی خود، موفق به بومی‌سازی دانش فنی ساخت توری‌های کاتالیست پلاتین-رودیوم راکتور اکسیداسیون آمونیاک واحد اسید نیتریک شدند. این دستاورد بزرگ که با همکاری شرکت دانش‌بنیان نانو پارس اسپادانا و حسن تدبیر و اهتمام مدیریت محترم عامل شرکت پتروشیمی شیراز به ثمر رسیده است، نقطه عطفی در مسیر خودکفایی و قطع وابستگی به منابع خارجی در صنعت پتروشیمی کشور محسوب می‌شود.

تولید روزانه ۱۰۹۵ تن اسید با غلظت متوسط ۵۶.۶۰/۱ وزنی

بر اساس همین گزارش پس از ۵ روز از سرویس قرار گرفتن راکتور، تولید معادل ۱۰۹۵ تن در روز اسید با غلظت متوسط ۵۶.۶۰/۱ وزنی و با راندمان متوسط ۸۹.۵% ثبت و گزارش شده است.

مهندس حیدرنیا، مدیر عامل شرکت پتروشیمی شیراز ضمن ابراز خرسندی از این دستاورد بزرگ، اظهار داشت: “بومی‌سازی توری‌های کاتالیست پلاتین-رودیوم، نقطه عطفی در مسیر خودکفایی صنعت پتروشیمی کشور و تحقق ایران قوی محسوب می‌شود. این دستاورد، نشان‌دهنده عزم و اراده متخصصان ایرانی در مسیر خودکفایی و قطع وابستگی به منابع خارجی است.”

وی با اشاره به اهمیت این دستاورد در صنعت پتروشیمی کشور، گفت: “اسید نیتریک به عنوان ماده اولیه در تولید نیترات آمونیوم، یک محصول کاملاً راهبردی در صنایع مختلف است. بومی‌سازی کاتالیست توری‌های پلاتین-رودیوم، استمرار تولید این محصول را تضمین و کشور را از وابستگی به منابع خارجی بی‌نیاز می‌کند.”

بیشتر بخوانید:

 پتروشیمی شیراز صادر کننده برتر استان فارس در سال ۱۴۰۲ شد

مهندس حیدرنیا در ادامه به مزایای دیگر این دستاورد اشاره کرد و گفت: “صرفه‌جویی ارزی قابل توجه در حدود میلیون‌ها یورو در سال، حمایت از تولید دانش‌بنیان و ایجاد اشتغال از دیگر مزایای بومی‌سازی توری‌های کاتالیست پلاتین-رودیوم است.”

حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای بومی‌سازی محصولات راهبردی

وی در ادامه گفت: “ما در نظر داریم با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان مانند نانو پارس اسپادانا، زمینه را برای بومی‌سازی سایر محصولات راهبردی صنعت پتروشیمی فراهم کنیم. همچنین، با استفاده ازتوانمندی‌های داخلی، به دنبال قطع وابستگی به منابع خارجی در تأمین تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز خود هستیم.”

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز در پایان، از تلاش‌های بی‌وقفه متخصصان داخلی در این پروژه قدردانی کرد و گفت: “ما در پتروشیمی شیراز، عزم خود را جزم کرده‌ایم تا با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از توانمندی‌های داخلی، در مسیر خودکفایی صنعت پتروشیمی کشور گام برداریم.

وی ابراز امیدواری کرد که با تداوم تلاش‌های متخصصان داخلی، شاهد پیشرفت‌های روزافزون صنعت پتروشیمی کشور باشیم و به یاری خداوند متعال، ایران قوی در این عرصه مهم و راهبردی به منصه ظهور برسد.

Print Friendly, PDF & Email
  • ×