فارس میزبان چهارمین کنگره “مطالعات اجتماعی سلامت همراه” در شیراز
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت استان فارس از برگزاری چهارمین کنگره بینالمللی “مطالعات اجتماعی سلامت همراه” از سیام آذرماه در شیراز خبر داد و بیان کرد: سلامت صرفا زیستی نیست و ابعاد اجتماعی، از مهمترین ارکان سلامت است.
به گزارش پرتو جنوب به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر کامران باقری لنکرانی در یک نشست خبری با اشاره به اهمیت انتشار دانش، گفت: تا کنون ۱۲۷ مقاله برای شرکت در این کنگره ارسال شده که از این تعداد ۸۸ مقاله پذیرفته و به صورت پوستر در این همایش به نمایش گذاشته می شود؛ همچنین ۳ مقاله برتر نیز مورد حمایت قرار می گیرد.
او با بیان اینکه مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت فارس تلاش کرده برگزاری همایشهای دورهای را به عنوان یک رویکرد دنبال کند، یکی از مهمترین مباحث مد نظر این مرکز را مطالعات سلامت ذکر و با اشاره به سه رکن مهم سلامت جسمی، معنوی و اجتماعی، خاطرنشان کرد: سلامت اجتماعی از ابعاد دیگر اهمیت بیشتری دارد و اگر مختل شود دیگر ابعاد را دچار خدشه میکند.
دکتر لنکرانی با بیان اینکه ۶ میزگرد در طول این رویداد علمی برگزار می شود، افزود: ۲۰ سخنران از دانشگاه های تبریز و تهران، دانشکده علوم سیاسی و اقتصادی لندن، موسسه غیر دولتی شبکه جهانی جنبش سلامتی مردم و رییس شبکه ملی نسخه نویسی اجتماعی انگلستان در این همایش به صورت حضوری و مجازی به ارایه مطالب علمی در حوزه مطالعات اجتماعی سلامت با محوریت اجتماعی شدن سلامت می پردازند.
لنکرانی ضمن یادآوری اینکه سلامت اجتماعی از چالشهای مهمی است که امروز در جامعه با آن مواجه هستیم، گفت: جامعهای که سلامت اجتماعی دارد حرکت آن رو به جلو است.
این مقام مسوول با بیان اینکه این همایش با هدف اجرایی شدن بند یازدهم سیاست های کلی سلامت جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود، تاکید کرد: عوامل اجتماعی نقش موثری بر سلامت افراد دارد و یکی از مهمترین ابعاد سلامت، سلامت اجتماعی است.
وی یکی از اقدامات ضروری در حوزه سلامت را انتشار دانش عنوان کرد و افزود: مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت تلاش می کند تا با برگزاری همایش های دوره ای علمی، نه تنها در آگاهی بخشی محققان و جامعه تاثیر بگذارد، بلکه موجب ارتقای سیاستگذاری ها در جامعه شود.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه در ادامه با اشاره به اینکه یکی از همایش های دوره ای علمی، مطالعات سلامت است، گفت: سلامت ابعاد مختلف دارد و تنها عوامل زیستی، سلامتی را رقم نمی زنند، بلکه عوامل اجتماعی نیز از عوامل موثر بر سلامت هستند.
او با تاکید بر اینکه دسترسی به سلامت، نیاز به مشارکت اجتماعی دارد، افزود: اختلال در سلامت اجتماعی افراد می تواند بر دیگر ابعاد سلامت آنان نیز تاثیر بگذارد، بنابراین مردم و تشکل های مردم نهاد می توانند به یاری دولت آمده و در این بخش از سلامت، تاثیرگذار باشند.
دکتر باقری لنکرانی با بیان اینکه یکی از معضلات پیش رو در جامعه، چالش های سلامت اجتماعی است، عنوان کرد: سلامت اجتماعی موجب افزایش امید، همبستگی اجتماعی و اعتماد در افراد و حرکت رو به جلو و کاهش مشکلات در جامعه می شود.
چهارمین کنگره مطالعات اجتماعی سلامت با حمایت برخی از تشکل های مردم نهاد مانند انجمن بیماران دیابت ایران و گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی و با محوریت اجتماعی شدن سلامت در روزهای سی ام آذر و یکم دی ۱۴۰۱، با محوریت اجتماعی شدن سلامت در میدان عمل، اجتماعی شدن سلامت در حوزه بهداشت (تجارب و راهکارهای آینده)، اجتماعی شدن سلامت در حوزه درمان ( الزامات و راهبردها)، اجتماعی شدن سلامت در حوزه پژوهش( الزامات و راهبردها)، پاسخگویی اجتماعی در آموزش پزشکی و سلامت اجتماعی در بحران ها، در مجتمع فرهنگی ورزشی ولایت برگزار می شود.