نخستین نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان کازرون در سال ۱۴۰۴
نخستین نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان کازرون در سال ۱۴۰۴ به ریاست “داریوش عابدی” معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی فرمانداری ویژه این شهرستان برگزار شد.
به گزارش پرتو جنوب به نقل از روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون، سرپرست معاونت بهداشت شبکه گفت: این نشست با هدف هم اندیشی در زمینه سه موضوع سلامت محور با عناوین نظام مراقبت سندرمیک بیماری های واگیر، بیماری های منتقله از آب و احداث بازارچه عرضه آبزیان در شهرستان، برگزار شد.
مهندس “محمد احمدی” افزود: با توجه با آغاز فصل گرما و احتمال شیوع بیماری های منتقله از آب، از اداره آبفا تقاضا داریم ضمن رفع شکستگی لوله ها، انجام کلرزنی در ایستگاه های تصفیه آب آشامیدنی را به طور مستمر انجام دهد.
کارشناس مسوول واحد مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهید “پیرویان” کازرون نیز در ادامه ضمن ارایه وضعیت شیوع بیماری های واگیر مانند سالک، تب کریمه کنگو، مالاریا، بیماری های منتقله از پشه آئدس، هاری و موارد حیوان گزیدگی، گفت: در بحث نظام مراقبت سندرمیک بیماری های واگیر علاوه بر کارشناسان حوزه سلامت مشارکت دیگر ادارات و سازمان ها نیز ضروریست.
“علی نجفی” ضمن تاکید بر اولویت پیشگیری بر درمان به ویژه در زمینه مراقبت و کنترل بیماری های واگیر، بهسازی محیط شهرها و روستاها، جمع آوری زباله ها، نخاله های ساختمانی، لاستیک های فرسوده و ظروف یکبار مصرف در حاشیه شهر و در روستاها، ترمیم شکستگی شبکه های توزیع آب، مدیریت آب کشاورزی از طریق احداث کانال های آبیاری و جمع آوری پسماندهای کشاورزی را از مهمترین راهکارهای کنترل پشه آئدس در شهرستان برشمرد و از شهرداری ها، دهیاری ها و شوراهای اسلامی روستاها تقاضای همکاری در این زمینه کرد.
او همچنین اجرای طرح جونده کشی(لانه کوبی)، جمع آوری فضولات دامی و انتقال آن به خارج از محیط روستا، دفع بهداشتی فاضلاب و زباله ها و ساماندهی سگ های بلاصاحب را از مهمترین راهکارهای کنترل بیماری سالک برشمرد.
این کارشناس مبارزه با بیماری ها افزود: به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو، بازدید و بررسی از اماکن نگهداری دام، بهسازی و انجام برنامه سم پاشی جایگاه های دام و کنترل کنه ها، نظارت بر کشتارگاه ها و آموزش و اطلاع رسانی به دامداران انجام شود.
بر اساس مصوبه این نشست مقرر شد شهرداری مکان پیشنهادی برای احداث بازارچه آبزیان معرفی کند و تا قبل از احداث این بازارچه، وضعیت مغازه های عرضه آبزیان با حضور کارشناسان شبکه بهداشت و درمان و اتاق اصناف پایش شود، همچنین اقدامات پیشگیری و کنترل بیماری های منتقله از پشه آئدس، سالک و مالاریا با مشارکت شهرداری ها، دهیاری ها و اداره جهاد کشاورزی با شبکه بهداشت و درمان انجام شود.