یادواره فاتحان و شهدای سوسنگرد در کازرون برگزار شد
یادواره فاتحان و شهدای سوسنگرد به نام و یاد «ستاره های شهر»، همراه با پاسداشت ( ۵۰ شهید کازرون و ۱۰۴ شهید استان فارس ۲۶ آبان ۵۹) همراه با برنامه های متنوع فرهنگی و برپایی نمایشگاه عکس و نقاشی، برگزار شد.
به گزارش پرتو جنوب به نقل از روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کازرون، این شهرستان از جمله شهرهای انقلابی و شهدایی است که افتخار دارد در کارنامه هشت سال دفاع مقدس همزمان با شروع جنگ تحمیلی تجاوز دشمن بعثی به شهر سوسنگرد در دفاع از وطن جزء اولین شهرهای اعزام نیرو جهت مبارزه با دشمن بود و فقط در نبرد سوسنگرد، کازرون ۵۳شهید در راه آزادی این شهر تقدیم کرده است .
آیین ستاره های شهر به یاد و خاطره فاتحان سوسنگرد همراه با پاسداشت ۵۰ شهید کازرون و ۱۰۴ شهید استان فارس در ۲۶ آبان ۵۹ در سالن نصرالله مردانی شهرستان کازرون به همراه با برنامه های متنوع فرهنگی و برپایی نمایشگاه عکس و نقاشی با حضور موسوی نژادیان معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، برپا شد.
مراسم یاد شده با حضور حجت الاسلام محمد صباحی امام جمعه، محمد علی بخرد فرماندار، حسین فروزنده سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار گردید .
در این مراسم سرهنگ توکل فرماندهی ناحیه مقاومت سپاه شهرستان طی سخنانی تصریح کرد : باید نقش شهدا و رزمندگان کازرون در جنگ هشت ساله و خصوصا آزاد سازی سوسنگرد که در ابتدای جنگ صورت گرفت، با بیشترین حضور رزمندگان کازرونی برای جوانان استان فارس خصوصا دیار سلمان فارسی تبیین و ترسیم شود که جا دارد از همه اهل قلم،خصوصا خبرنگاران و نویسندگان و صدا و سیما برای ترسیم آن روزهای سخت درخواست نمائیم .
وی با اشاره به یاد کردن از شهدای کازرون همه ساله توسط مسئولان شهر سوسنگرد اهواز، تصریح کرد: در یادواره شهدا که همه ساله در شهر سوسنگرد نیز برگزار می شود یادو خاطره شهدای کازرون نیز گرامی داشته می شود و یک خیابان نیز در شهر سوسنگرد توسط مسئولان شهر به نام شهدای کازرون نامگذاری شده است.
فرمانده سپاه شهرستان کازرون با گرامی داشت یاد و خاطره شهدا خصوصا شهدای سوسنگرد، افزود: شهرستان کازرون از شهرهای انقلابی و شهدایی است که افتخار دارد در کارنامه هشت سال دفاع مقدس همزمان با شروع تجاوز دشمن بعثی به کشور و شهر سوسنگرد در دفاع از وطن جزء اولین شهرهای اعزام نیرو جهت مبارزه با دشمن بود و فقط در نبرد سوسنگرد، کازرون ۵۳شهید در راه آزادی این شهر تقدیم کرده است.
سیدرضا متولی دبیر برگزاری «ستاره های شهر» نیز با بیان اینکه اصلیترین محور تجاوز دشمن بعثی در جنوب کشور، محور میانی ، یعنی مسیر چزابه – بستان – حمیدیه با هدف تصرف اهواز به عنوان مرکز خوزستان بود؛ اعلام داشت: در هفته اول هجوم دشمن به کشورمان، شهر سوسنگرد، اولین شهری بود که بعد از ۷ روز مقاومتهای جانانه محدود نیروهای ژاندارمری، سپاه و نیروهای مردمی به اشغال دشمن متجاوز درآمد، اما با گذشت ۳ روز رزمندگان اسلام در تاریخ ۹ مهرماه ۱۳۵۹ طی عملیاتی شبانه موفق شدند دشمن زبون را وادار به عقب نشینی نموده و آنان را تا نزدیک مرزهای بین المللی به عقب برانند.
دشمن، مجددا با تجدید قوا و متاسفانه بعلت عدم حمایت داخلی و پشتیبانی نیروهای مقاومت ، در ۲۳ آبان ۵۹ با یورش به این منطقه ، شهر را به اشغال درآورد.
وی ادامه داد: در نهایت عملیات آزادسازی سوسنگرد که با دریافت فرمان قاطعانه حضرت امام (ره) مبنی بر اینکه 《سوسنگرد تا فردا باید آزاد شود》 و درایت ، هوشمندی و ولایت پذیری آیت الله العظمی امام خامنهای ، در ۲۶ آبانماه سال ۵۹ انجام شد ، نقطه عطفی راهبردی و جدی در فراهم سازی زمینههای تحول در وضعیت جنگ و بیرون راندن اشغالگران بعثی و دست یابی به پیروزیهای سرنوشت ساز در تداوم دفاع مقدس بهشمار میرود.
نقش آفرینیهای ماندگار و سرنوشت ساز رهبر معظم انقلاب اسلامی، در کسوت نمایندگی حضرت امام (ره) در شورای عالی دفاع و در قامت یک بسیجی ولایتمدار و مخلص در جبهههای نبرد حق علیه باطل بویژه در مقطع آزاد سازی سوسنگرد و دفع تهدید از اهواز و جلوگیری از اشغال خوزستان، آموزههای گرانقدری را فراروی رزمندگان و آحاد ملت قرار داده است.
ولایتپذیری و ولایت مداری آیت الله العظمی خامنهای در دوران دفاع مقدس و تبعیت همه جانبه معظم له از ولی فقیه زمان از جمله در اجرای فرمان تاریخی و راهبردی حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه «سوسنگرد باید آزاد شود» از درسهای مهم و هدایت بخش جبهه انقلاب اسلامی است.
آزادسازی سوسنگرد از نقاط درخشان و الهام بخش تاریخ ۸ سال دفاع مقدس و مقدمه خروج تدریجی جبهههای نبرد از بن بست ناشی از رویکرد بنیصدر و تفکر لیبرالی جاری در صحنه اداره جنگ تلقی می شود.
لذا در موضوع سوسنگرد ، شهر در جنگ تحمیلی ۳ بار مورد تهاجم دشمن متجاوز قرار گرفت که مهمترین آن در ۲۳ آبان ماه ۱۳۵۹ بود.
متولی می گوید: در این تجاوز دشمن موفق به محاصره و اشغال بخشی از این شهر شد.
رزمندگان اسلام به ویژه نیروهای مردمی از شهرهای مختلف و همچنین استان فارس و شهر کازرون در رفع محاصره و آزادسازی این شهر در ۲۶ آبان ۱۳۵۹ از اشغال دشمن غاصب بعثی نقش برجستهای را ایفا کردند.
رشادتهای پرافتخار رزمندگان اسلام به ویژه رزمندگان کازرونی به فرماندهی سردارشهید دکتر علی اکبر پیرویان با ۵۰ شهید و استان فارس با ۱۰۴ شهید ، خوش درخشیدند و در حماسه جاویدان فتح سوسنگرد سبب گردید سوسنگرد به «شهر عاشقان شهادت» اشتهار یابد.
دبیر برگزاری «ستاره های شهر» افزود: آبان و ایام محرم الحرام ، یادآور عاشورای سال ۵۹ در کربلای سوسنگرد بود و با الهام از قیام کربلا ، حماسه ای سترگ را رقم زدند و دشمن زبون را تارومار کردند و سوسنگرد آزاد شد.
یاد و خاطره سردارشهید حسن حقنگهدار که با شجاعت و رشادت با تنی مجروح ، توانست در تاریکی شب تعدادی از تانک ها ، نفربرها و خودروهای ارتش بعث را در درون شهر اشغال شده هدف قرار دهد ، موجب رعب و وحشت نیروهای اشغالگر شده و پا به فرار گذاشته و از شهر خارج شدند و سپس با حضور نیروهای شهید دکتر چمران و همراهی رزمندگان لشکر۹۲ زرهی اهواز ، سوسنگرد فتح گردید.
۲۶ آبان ، سالروز رشادت فاتحان بحق شهرعاشقان شهادت به نام رزمندگان غیور استان فارس ، جاودان خواهد ماند.