» اجتماعی » خبر خوش برای کشاورزان؛ اجرای طرح بیمه زنجیره تولید
اجتماعی
کد خبر:28599 | ۶ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۰۱

خبر خوش برای کشاورزان؛ اجرای طرح بیمه زنجیره تولید

پرتو جنوب

حق بیمه پرداختی این طرح ۲۰ الی ۳۰ درصد کمتر از سایر بیمه ها

مدیر امور بیمه ای صندوق بیمه کشاورزی کشور از اجرای طرح بیمه زنجیره تولید بخش کشاورزی خبر داد و گفت: حق بیمه پرداختی این طرح ۲۰ الی ۳۰ درصد کمتر از سایر بیمه ها است.

به گزارش  پایگاه خبری پرتو جنوب به نقل روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، قدرت اله نوری در نشست ستاد بیمه کشاورزی استان فارس بیان کرد: این طرح امسال به مرحله اجرا در آمده و شامل تمامی عوامل تولید بخش کشاورزی می شود.

به گفته وی؛ ادوات کشاورزی، ابنیه و تاسیسات و سازه های گلخانه ها از جمله مواردی است که در این طرح قرار دارد.

این مقام مسئول با اشاره به ارائه خدمات بیمه در دو طرح ملی کشاورزی قراردادی و توسعه کشت در دیمزارها، افزود: برای اجرای این دو طرح در سال گذشته ۲۰ درصد تخفیف حق بیمه داشتیم و پرداخت آن نیز در زمان برداشت محصول انجام شد.

وی تصریح کرد: در طرح ملی جهش تولید در دیمزارها ۸۰ درصد حق بیمه را صندوق بیمه کشاورزی پرداخت کرد و با توجه به پرداخت ۱۵ درصد حق بیمه توسط جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام، سهم کشاورزان فقط ۵ درصد بود.

نوری بیان کرد: در سال گذشته استان فارس دومین استان کشور بود که در سطحی حدود ۳۱۳ هزار هکتار در زیربخش زراعت تحت پوشش بیمه ای قرار گرفت.

نوری تصریح کرد: در بخش شیلات و آبزیان نیز ۴۰ درصد رشد پوشش بیمه داشتیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه پرداخت غرامت خسارت های بخش کشاورزی کشور در سال گذشته ۳۱۳ میلیارد تومان بود، افزود: ۴۳ درصد از این مبلغ به بخش زراعت، ۷۶ درصد به بخش باغبانی و مابقی نیز به سایر بخش ها پرداخت شد.

ضرورت بیمه حوزه دام و طیور با شیوع بیماری های واگیردار

مدیر امور بیمه ای صندوق بیمه کشاورزی کشور با اشاره به شیوع بیماری های واگیردار و افزایش تلفات در حوزه دام و طیور بر اهمیت بیمه این بخش تاکید کرد.

قدرت اله نوری با بیان اینکه طبق بند ۳ ماده ۳۳ قانون برنامه ششم بیمه بخش دام و طیور اجباری است، تصریح کرد: دامداران با پرداخت حق بیمه حدود ۵ تا ۱۰ درصدی که بسیار اندک است می توانند از غرامت حدود ۶ میلیون تومانی بابت هر راس دام بهره مند شوند.

این مقام مسئول افزود: اگرچه این مبلغ نسبت به قیمت دام پایین است اما باعث حفظ چرخه تولید واحد دامی می شود.

به گفته وی؛ عدم آگاهی نسبت به مزایای بیمه حوزه دام طیور و مشکلات اقتصادی این حوزه از جمله عوامل موثر در استقبال کم دامداران از امور بیمه ای است.

مدیر امور بیمه ای صندوق بیمه کشاورزی کشور خاطر نشان کرد: با توجه به قطع پرداخت خسارت های بلاعوض به کشاورزان در دو سال گذشته که توسط مدیریت بحران کشور انجام می شد، در حال حاضر تنها حامی کشاورزان در دولت جمهوری اسلامی صندوق بیمه کشاورزی است از این رو به کشاورزان توصیه می شود نسبت به بیمه حوزه فعالیت خود اقدام کنند.

Print Friendly, PDF & Email
  • ×