» شهرستان » اهالی رسانه در سالروز خبرنگار تکریم شدند
شهرستان
کد خبر:29307 | ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۴۹

اهالی رسانه در سالروز خبرنگار تکریم شدند

پرتو جنوب

مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس:

مشکل جامعه رسانه‌ای نبود یک تشکل منسجم صنفی است

آیین بزرگداشت روز خبرنگار در پاسداشت اهالی رسانه با حضور خبرنگاران، عکاسان، سردبیران و مدیر مسئولان مطبوعات، خبرگزاری ها، پایگاه های خبری و صدا و سیمای مرکز فارس و دیگر رسانه ها و سخنرانی دکتر ایمانیه استاندار فارس، حمید رضا قانعی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت جوانمردی رئیس اتاق اصناف استان فارس و دیگر مسئولان استانی، چهارشنبه ۱۷ مرداد ساعت ۱۶:۳۰ در سالن زیبای همایش های اتاق اصناف؛ بر پا شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پرتو جنوب؛در ابتدا، قرائت قرآن توسط عباس امیری خبرنگار و عکاس حاضر در مراسم قرات شد و سرود جمهوری اسلامی و کلیپ سلام به امام رضا(ع) برنامه را مزین کرد و همچنین، اجرای نیز بر عهده یکی دیگر از خبرنگاران به نام علیرضا پرنیان قرار گرفت و خوش آمدگویی و با خیر مقدم مدیر کل فرهنگ و ارشاد ادامه یافت و سپس کلیپ های شهید صارمی و کلیپ روز خبرنگار سال های گذشته پخش گردید و جوانمردی رییس اتاق اصناف فارس به سخنرانی پرداخت.

در این شب که ویژه خبرنگاران برگزار شده بود، تعدادی از اهالی رسانه نیز به بیان دیدگاه ها و مسایل مربوط به حوزه های خود پرداختنند که از آن جمله می توان به: سعیدرضا  امیرآبادی خبرنگار، حسین امیری مدیر روزنامه، زهرا عسکری مسئول خبرگزاری، هوشنگ جهانبخش مدیر پایگاه خبری، محمدمهدی نعمتی سرپرست روزنامه سراسری، عباس زارع نماینده شهرستان ها، اشاره داشت.

کلیپ دیدار خبرنگاران با رییس جمهور شهید رییسی و پخش کلیپ شهدای خبرنگار در غزه و فلسطین و تجلیل از پیشکسوت رسانه حسن کهنسال و سخنرانی استاندار از دیگر بخشهای آیین بزرگداشت روز خبرنگار بود.

 

*عامل رسانه‌ای در میان معیارهای سنجش مدیران جای می‌گیرد

استاندار فارس با قبول پیشنهاد خبرنگاران درباره لحاظ شدن تعامل رسانه‌ای مدیران در سنجش آنان، گفت: فعالان رسانه با همفکری، شاخص‌های این تعامل را پیش از برگزاری جشنواره شهید رجایی ارائه کنند.

محمدهادی ایمانیه، با قدردانی از اهالی رسانه در پوشش شایسته سفر دوم رئیس جمهور شهید و ۲ دوره انتخابات مجلس و انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: پیشتر هم در چند نوبت خواستار ارائه کارنامه تعامل مدیران با رسانه‌ها شدم اما تا کنون محقق نشده‌است.

وی افزود: اینکه تعامل با رسانه‌ها از معیارهای ارزیابی جشنواره شهید رجایی باشد، پیشنهاد خوبی است به شرط آنکه شاخص‌های آن تعریف شود.

استاندار فارس از اهالی رسانه این استان خواست تا برای حل مشکل بیمه خبرنگاران هم اندیشی کنند تا با همکاری استانداری الگوی جدیدی خارج از قوانین بیمه‌ای کشور پیدا شود.

ایمانیه با اشاره به وعده تشکیل صندوق قرض‌الحسنه خبرنگاران فارس با حمایت استانداری که ۱۷ مرداد ماه گذشته مطرح کرده بود، گفت: براساس گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چند جلسه در این ارتباط برگزار شد اما اهالی رسانه توافق نکرده‌اند، اگر پیگیری و توافق کنید ما آماده همکاری در این زمینه هستیم.

وی ادامه داد: تشکیل صندوق قرض‌الحسنه برکت فراوانی دارد و مشکلات بسیاری را حل می‌کند.

*خبرنگاران مدیر توانمند معرفی کنند

استاندار فارس اظهار کرد: خبرنگاران مشکلات مردم را با رعایت احترام و انصاف ویژه هر مسلمان بیان کنند و پای مطالبه منصفانه خود بایستند، چنانکه مسئولان نیز باید با عدل و رعایت حقوق مردم اقدام کنند.

استاندار فارس: تعامل رسانه‌ای در میان معیارهای سنجش مدیران جای می‌گیرد

ایمانیه گفت: وظیفه اخلاقی رسانه‌هاست که افراد کارشناس، پاکدست و توانمند را معرفی کنند تا در جایگاه شایسته خود قرار گیرند و اگر مسئولی شایسته نیست با تدبیر و رعایت اخلاق به گونه‌ای تولید محتوا کنند که خود او آن جایگاه را ترک کند و در سمتی متناسب به ارائه خدمت بپردازد.

وی ادامه داد: پروژه ها باید پیوست رسانه‌ای داشته باشند تا بهتر برای عموم مردم تبیین شوند.

*مشکل جامعه رسانه‌ای فارس نبود یک تشکل منسجم صنفی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در ادامه این آیین گفت: مشکل جامعه رسانه‌ای استان فارس نبود یک تشکل منسجم صنفی است که این مشکل مدت‌هاست افراد فعال در این عرصه را آزار می‌دهد.

حمیدرضا قانعی افزود: روزهای نخستی که فعالیت‌هایمان را در اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس آغاز کردیم متوجه این دغدغه‌ها و مشکلات در این حوزه بودیم و تلاش‌هایی برای حل این دغدغه‌ها انجام می‌دادیم.

وی ادامه داد: سال ۱۴۰۰ در اولین جلساتی که با گروه‌های رسانه‌ای برگزار می‌شد پنج تشکل رسانه‌ای خود را به عنوان نماینده خبرنگاران معرفی کردند اما به تدریج که کار جلو رفت متوجه شدیم عمده این تشکل‌ها انسجام و دغدغه لازم برای برطرف کردن مسائل و مشکلات صنفی خبرنگاران را نداشتند.

قانعی اضافه کرد: امروز هم به رغم همه ساختارهای عمومی که در دستگاه‌های دولتی برای حوزه رسانه وجود دارد باز هم معتقدیم مهمترین ابزاری که بتواند مشکلات این حوزه را حل کند و به صورت مستمر پیگیر حل مسایل و مشکلات جامعه رسانه استان فارس باشد یک تشکل واحد و منسجم است که به وسیله خود خبرنگاران انتخاب و تشکیل شود.

وی ضمن تشکر و قدردانی از استاندار فارس برای پیگیری مطالبات فعالان رسانه گفت: استاندار فارس به رغم همه مشکلات ساختاری موجود ایستادند و همه وعده‌هایی که در روز خبرنگار سال گذشته دادند را محقق کردند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: جامعه رسانه‌ای فارس به رغم مطالبه‌گر بودن، پیگیر و کنش پذیر بودن یکی از نجیبت‌ترین جامعه خبری و رسانه‌ای کشور است.

وی ابراز کرد: امیدواریم این روز خبرنگار آغازی بر حل همه دغدغه‌های جامعه رسانه‌ای باشد و این آرزو دیر یا زود محقق شود و فعالان رسانه که در سرما و گرما و تمام اتفاقات خوب و بد که عموم مردم جامعه در آنها حضور نمی‌یابند حاضر می‌شوند رسالت اطلاع رسانی خود را به نحو احسن انجام دهند.

*رسانه پل ارتباطی مردم و مسئولان است

حجت جوانمردی، رئیس اتاق اصناف استان فارس نیز گفت: رسانه پل ارتباطی مردم و مسئولان است، زمانی که رسانه موضوعی را نقد می‌کند، پیشرفت کارها بهتر صورت خواهد گرفت. ضمن اینکه با ورود رسانه به بخش‌های مختلف ادارات از فساد جلوگیری می‌شود.

 

*دل مویه های اهالی رسانه باز گو شد

 

در این نشست «سعید رضا امیرآبادی» روزنامه نگار فعال در شیراز به نمایندگی از خبرنگاران با نگاهی نقادانه به عملکرد روزنامه نگاران در رابطه با آسیب های اجتماعی، فقر و مشکلات فرهنگی و هنری، تصریح کرد: کدام گزارش اقتصادی منجر به قوانین صحیح در پیشگیری از رشد اجاره خانه شود؟!

او یادآور شد: روزنامه نگاران معاصر باید از «وی گفت» ها و «وی افزود»های مدیران به سوی مردم بروند و از صلح و آشتی و تعامل بنویسند.

«حسین امیری» مدیر روزنامه «شیراز نوین» به نمایندگی از مدیران روزنامه های یومیه در شیراز نیز در این نشست با تأکید بر اینکه به کسوت خبرنگاری افتخار دارم، بیان داشت: سال گذشته در روز خبرنگار مشکلاتی از سوی نمایندگان رسانه ها از جمله ایجاد صندوق رفاهی مطرح گردید که اقداماتی صورت نگرفت بر این اساس چنانچه استاندار به این مهم توجه داشته باشند در رابطه با رفع بخشی از مشکلات خبرنگاران تأثیرگذار خواهد بود.

وی ادامه داد: شایسته است که پاسخگویی مدیران استان به رسانه ها از موارد ارزشیابی مدیران قرار گیرد و در جشنواره شهید رجایی به عنوان یکی از شاخصه های برتری باشد.

«زهرا عسکری» از دیگر فعالان رسانه ای استان به عنوان سردبیر خبرگزاری های ایسنا و ایکنا نیز در این مراسم با اشاره به اینکه خبرنگاری چیزی جز عشق و علاقه نیست، افزود: در حرفه خبررسانی «سرعت» و «دقت» دو محور مهم محسوب می شود که حتی در جنگ سخت هم نیاز به کار رسانه ای می باشد.

وی تصریح کرد: متأسفانه برخی از مدیران ما به اهمیت کار رسانه ای پی نبرده اند از این رو به باور من هر شخصی داوطلب پست مدیریتی بگیرد باید از سواد رسانه ای برخوردار باشد.

عسکری افزود: چرا برخی مدیران ما فکر می کنند با داشتن واحد روابط عمومی نیازی به رسانه ندارند؟ در حالیکه پست روابط عمومی و حرفه خبرنگاری دو مقولۀ جداگانه است.

در ادامه «جهانبخش» به عنوان نماینده پایگاه‌های خبری در استان فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه تعامل آقای استاندار با اصحاب رسانه استان مناسب بوده است، یادآور شد: با وجود مشکلات حوزه رسانه اقدامات انجام شده قابل توجه و تقدیر است.

پایگاه های خبری رکن اساسی اطلاع رسانی بطور دقیق هستند که موجب شده فعالان در این عرصه فعالیت شبانه روزی دارند.

«مهدی نعمتی» سرپرست روزنامه اطلاعات در استان فارس به نمایندگی از روزنامه های کشوری هم با تقدیر از فعالیت خبرنگاران، تصریح کرد: دوست دارم خسته نباشیدی به عکاسان خبری بگویم که همیشه فعالیت مستمر دارند.

وی افزود: ما اهالی رسانه باید به کارنامه خود را بررسی کنیم تا ببینیم تا چه اندازه حرف مردم را منعکس کرده ایم و به این آزمون حرفه ای خود نمره دهیم.

نعمتی ادامه داد: خیلی وقت ها ما خبرنگاران به روابط عمومی ادارات تبدیل شده ایم بر این اساس این کار را نمی توان کار حرفه ای رسانه ای نامید.

او با بیان اینکه خط قرمز ما امنیت ملی، قانون اساسی و منافع ملی تعریف شده است، بیان داشت: ولی ما با ایجاد خودسانسوری برای برخی مدیران جایگاه امن ایجاد کرده ایم بنابراین باید به انعکاس مشکلات مردم بپردازیم و در غیر اینصورت این حرفه را رها کنیم.

در ادامه «عباس زارع» از فعالان رسانه ای فارس به نمایندگی فعالان رسانه ای در شهرستانهای استان نیز گفت: فعالان عرصه رسانه در سطح شهرهای استان نیز با همین مشکلات مطرح خبرنگاران در مرکز استان مواجه هستند با تفاوت اینکه مشکلات آنها دوبرابر خبرنگاران مرکز استان می باشد.

وی یادآور شد: باید دوباره به تاریخچۀ رکن چهارم دمکراسی توجه یعنی مطبوعات مرور شود تا به جایگاه نظارتی رسانه در جامعه پی برده شود.

وی در پایان اذعان داشت: هم اکنون برخی از مسئولین ترجیح می دهند که روابط عمومی ها در جایگاه اصحاب رسانه ها قرار گیرند که این با کار حرفه ای رسانه همسو نیست.

در آیین نکوداشت روز خبرنگار از استاد پیشکسوت روزنامه نگار طنز نویس «حسن کهن سال» تجلیل به عمل آمد

Print Friendly, PDF & Email
  • ×