» شهرستان » مدیرعامل توزیع برق شیراز: بحران انرژی با صبوری مردم مدیریت شد
شهرستان
کد خبر:66097 | ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ ساعت ۱۲:۰۵

مدیرعامل توزیع برق شیراز: بحران انرژی با صبوری مردم مدیریت شد

پرتو جنوب 0

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شیراز، با اشاره به مدیریت بحران انرژی در تابستان امسال از طریق همراهی و صبوری مردم، توسعه‌ نیروگاه‌های خورشیدی به‌ویژه در بخش کشاورزی و ساختمان‌های جدید را راهکار اساسی برای کاهش ناترازی برق دانست و بر ضرورت تنظیم دمای محیط روی ۲۵ درجه به‌عنوان یک «قرار همدلی» همگانی تاکید کرد.

به گزارش پرتو جنوب به نقل از ایرنا؛ صنعت برق کشور در طی سال‌های اخیر با یکی از سخت‌ترین بحران‌های ناترازی تولید و مصرف مواجه شد، به‌گونه‌ای که خاموشی‌های گسترده در بخش‌های صنعتی، کشاورزی و خانگی، دغدغه‌ی اصلی مدیران و شهروندان شد.

در این میان، استان فارس و به‌ویژه شهرستان شیراز با سهم بالای مصرف در بخش کشاورزی و صنعت، فشار مضاعفی را تجربه کردند اما با این حال، همراهی مردم، اعمال مدیریت هوشمندانه‌ بار و رایزنی‌های استانی، امکان عبور از اوج بحران را تا حدی فراهم آورد.

با پایان یافتن فصل گرم، همچنان چالش‌های ساختاری در حوزه‌ی تامین انرژی پابرجاست و کارشناسان بر لزوم توسعه‌ نیروگاه‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه انرژی خورشیدی، به‌عنوان راهکاری بلندمدت تاکید دارند.

در این زمینه، ظرفیت‌های قابل‌توجهی در بخش کشاورزی و ساختمان‌های جدید استان فارس وجود دارد که می‌تواند ضمن کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، به پایداری شبکه برق کمک کند.

قطعـی برق صنایع شیراز به یک روز کاهش یافت

قطعی برق صنایع در شهرستان شیراز و حوزه اطراف به کجا رسید؟

ضمن احترام به دغدغه بخش تولید که اقتصاد کشور به آن متکی است، شرایط بحران بود و تکالیفی که شورای عالی امنیت کشور ابلاغ کرده بود، ایجاب می‌کرد از ابتدای خرداد، شهرک‌های صنعتی یک روز در هفته (از هشت صبح تا ۲۴) با حداقل بار ممکن خاموش شوند.

همچنین صنایع بزرگ ما باید با ۶۰ درصد کاهش بار روزانه همکاری می‌داشتند؛ این وضعیت در اوج بار (از نیمه تیرماه به بعد) به مدت سه هفته شکل گرفت.

شرایط به‌گونه‌ای بود که ناچار شدیم شهرک‌های صنعتی را به مدت ۲ روز در هفته ابلاغ کنیم و خوشبختانه با رایزنی با حکمرانی صنعت برق کشور، به‌طور استثنا شهرک بزرگ شیراز را یک‌ونیم روز مشمول این طرح کردیم و نیم روز نسبت به کل کشور تخفیف گرفتیم تا آسیب کمتری ببینند.

از هفته اول مرداد، این موضوع رفع شد و دوباره به یک روز در هفته تقلیل یافت و امیدواریم هرچه‌زودتر همین یک روز هم برداشته شود.

رفع کامل خاموشی‌ها منوط به کاهش دمای کشور

قطعی برق تا کی ادامه دارد؟

ادامه‌ خاموشی‌ها به تراز تولید و مصرف، تامین سوخت نیروگاه‌ها و ذخایر آبی کشور بستگی دارد. متاسفانه برخی نیروگاه‌های برق‌آبی مانند کارون سه با ظرفیت ۲ هزار مگاوات، به دلیل پایین‌آمدن تراز آب، از مدار خارج شده‌اند.

مهم‌ترین پارامتر، دمای متوسط کشور است؛ اگر دما کاهش یابد، مصرف افت می‌کند و در صورت رسیدن تولید به مصرف، تمام خاموشی‌ها برطرف خواهد شد.

پروژه‌های خورشیدی با مشارکت بخش خصوصی کلید خورده است

توسعه انرژی تجدیدپذیر و خورشیدی اولویت دولت چهاردهم است. برای کاهش ناترازی برق شیراز و حوزه تحت مدیریت شما، در کجای کار قرار داریم؟

پروژه‌های خوبی با مشارکت بخش خصوصی آغاز شده و پیش می‌رویم، اما به مشارکت بیشتر نیاز داریم. مدیریت شهری شیراز باید پای کار بیاید و موضوع بام‌های سبز را برای ساخت‌وسازهای جدید اجرایی کند. سازمان نظام مهندسی نیز برای ساختمان‌های بالای متراژ مشخص، نصب نیروگاه خورشیدی روی پشت‌بام را الزامی کرده است که باید جدی گرفته شود.

ظرفیت دیگر، بخش کشاورزی استان فارس و شهرستان شیراز است. شرکت توزیع برق شیراز سهم عمده‌ای از انرژی (معادل کل مصرف خانگی) را در بخش کشاورزی – حدود ۳۰ درصد – دارد. این حوزه فرصت بسیار خوبی برای توسعه‌ انرژی‌های پاک است. با توجه به تهدید منابع آب شیرین، کشاورزان می‌توانند با احداث نیروگاه خورشیدی روی زمین‌های در دسترس (با ۸۰ درصد قدرت قراردادی)، نه‌تنها از خاموشی‌های پنج‌ساعته‌ روزانه رهایی یابند، بلکه با فروش برق تولیدی، تجارتی سودآورتر از محصولات کشاورزی خود داشته باشند. توصیه می‌کنم سازمان جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی فارس در این زمینه همراهی کنند.

همراهی با ۲۵ درجه؛ «قرار همدلی» همگانی

سخن پایانی یا توصیه‌ای به مردم دارید؟

ما در شرایط بحران انرژی قرار داریم که با صبوری مردم عزیز توانسته‌ایم آن را مدیریت کنیم و امسال را – که در انتهای فصل گرم سال هستیم – پشت سر بگذاریم.

خواهش ما این است که همه در کنار هم قرار همدلی را رعایت کنیم و تنظیم دمای محیط را روی ۲۵ درجه ببریم؛ زیرا نزدیک به ۴۰ درصد از انرژی کشور در تابستان صرف سرمایش اماکن خانگی، تجاری و اداری می‌شود.

اگر دما را روی ۲۵ درجه تنظیم کنیم، می‌توانیم بین ۱۵ تا ۳۰ درصد از مصرف انرژی کشور را کاهش دهیم.

در دستگاه‌های اجرایی، امسال با همراهی دستگاه قضایی، برای بانک‌ها و ادارات پرمصرف احکام خوبی گرفتیم و بیش از ۱۸۰ اداره را قطع کردیم.

ممیزی‌ها با مشارکت استانداری انجام می‌شود و ادارات مجهز به کنترل‌های هوشمند هستند که مصرف را ۳۰ درصد در ساعات اداری و ۶۰ درصد خارج از وقت اداری محدود می‌کند؛ در صورت تخلف، به‌طور خودکار قطع می‌شوند.

برای اصناف نیز برنامه‌ «۱۰۰ شب، ۱۰۰ بازدید» در حال اجراست و با اخطار، تذکر و در نهایت قطع برق مواجه می‌شوند؛ در صورت تکرار، کنتورها به کنتور هوشمند تبدیل می‌شوند تا از راه‌دور کنترل شوند.

هرچند مقاومت‌هایی وجود دارد، اما رویه بر برخورد جدی با بدمصرفی‌ها در شرایط بحرانی استوار است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×