نمایندگان لیگ برتری خوزستان برای ماندن در لیگ چگونه بازی کنند؟
محسن بابادی- کارشناس ورزشی پرتو جنوب
تیم های لیگ برتری خوزستان در هفته های پایانی لیگ برتر بیست و سوم نیز همچون تمامی طول فصل، عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش نگذاشتند. سوای مسایل فنی، مهم ترین دلیل آن استرس و ترس از باخت یا نبردن است. به گونه ای که فولاد، استقلال خوزستان و نفت آبادان نتوانستند آن گونه که باید و شاید، عملکردی در حد متوسط نیز از خود ارایه دهند. پس به کادر این تیم ها توصیه می کنم حال که آب از سرشان گذشته و تا بدین جای لیگ این جایگاه را در جدول کسب نموده و دیگر بالاتر از سیاهی نیز رنگی نیست، بدون هیچ گونه استرس بیش از حد تنها به برطرف نمودن نقاط ضعف و چگونگی استفاده از نقاط قوت خود فکر کنند و سعی کنند با تمرکز و آرامش، فقط به مسایل فنی و ارایه کیفیت های مناسب در بازی فکر کنند تا بتوانند در لحظه لحظه بازی های باقیمانده بهترین عملکرد خود را به نمایش بگذارند.
گذشته هر چه بوده گذشته و این سه بازی هر کدام به منزله یک فینال است که بایست با هوشیاری کامل و تمام توان و تمرکز به مصاف حریفان رفته و میهمان و میزبان بودن و نام تیم مقابل برایشان معنا نداشته و با تمام قوا در بازی ها حضور پیدا کنند. چرا که در تک تک لحظات هر بازی حتی تا واپسین ثانیه های آخرین بازی، هنوز امید و شانس ماندن در لیگ وجود دارد و ممکن است هر اتفاق خوشایندی برایشان رخ دهد. پس کادر این تیم ها استرس و فشار را از خود و بازیکنان دور نموده تا هیجان و استرس بیش از حد مانع اجرای کار های فنی آن ها نشود.
بایست برای هر مسابقه برنامه داشت و در تک تک دقایق منطقی و اصولی بازی کرد و از ارایه بازی تماما انتحاری از ابتدای بازی پرهیز کرد و اگر نیاز به چنین کاری بود، در دقایقی که به لحاظ شرایط تیم خودی و حریف امکان این موضوع وجود دارد، وارد این مقوله شوند.
سه تیم خوزستانی به یاد داشته باشند اولویت اول گل نخوردن و سپس گلزنی است. اما تنها تلاش برای گلزنی بدون توجه به اصول دفاعی آن هم در این برهه حساس که ارزش حتی یک تساوی روز آخر مشخص می شود، سبب باخت یا دریافت گل هایی خواهد شد که جبران آن تا انتهای بازی غیرممکن خواهد بود. اگر هم گل زودهنگامی دریافت کرده و از نظر نتیجه عقب افتادند، بایست از حملات سراسیمه، بی برنامه و احساسی پرهیز نموده و سعی کنند به جای این کار تاکتیک های مختلف جهت دستیابی به دروازه حریف را تا انتهای ۹۰ دقیقه امتحان نموده و اگر نتیجه بخش نبود، تنها در دقایق پایانی روی به بازی انتحاری بیاورند.
چند تا از مهم ترین تاکتیک های روز فوتبال دنیا در زمان بازی بسته و دفاعی حریفان، سعی بر گرفتن پنالتی و ضربات ایستگاهی پشت محوطه جریمه، شوت از راه دور، بردن بازی به عرض و کناره های محوطه جریمه جهت دستیابی به عمق و محوطه جریمه، سانتر های هدفمند بلند از جناحین و ارسال های سرعتی کات دار با ارتفاع کم درون محوطه شش قدم جهت اشتباه دروازه بان و مدافعین حریف و استفاده از توپهای سوم پس از تمامی موارد یاد شده است که می توانند گره گشا باشند.