» شهرستان » تصفیه‌خانه فاضلاب محلی قصردشت شیراز وارد فاز بهره برداری آزمایشی شد
شهرستان
کد خبر:64401 | ۴ مرداد ۱۴۰۵ ساعت ۱۴:۳۰

تصفیه‌خانه فاضلاب محلی قصردشت شیراز وارد فاز بهره برداری آزمایشی شد

پرتو جنوب 0

روایتی از ۲ سال مجاهدت برای نجات گنجینه سبز شیراز

پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب محلی قصردشت، یکی از مهم‌ترین طرح‌های مدیریت شهری شیراز برای مقابله با کم‌آبی و حفظ باغ‌های تاریخی این شهر، وارد مرحله بهره‌برداری آزمایشی شد؛ پروژه‌ای که با ظرفیت تولید ۱۰۰ لیتر آب در ثانیه، زمینه تأمین آب پایدار حداقل ۴۰۰ هکتار از باغ‌های قصردشت را فراهم می‌کند.

کلان‌پروژه‌ای که به گفته مدیریت ارشد شهری، پس از حدود ۲ سال تلاش مستمر، اقدامی مهم در مسیر تأمین آب پایدار برای باغ‌های قصردشت و حفظ این میراث ارزشمند به شمار می‌رود.

به گزارش پرتو جنوب به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، در اقدامی راهبردی برای مقابله با بحران کم‌آبی و حفظ هویت سبز کلان‌شهر شیراز، پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب محلی شیراز با حضور جمعی رئیس شورای اسلامی شهر و شهردار شیراز، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر، جمعی معاونین، مدیران و مشاورین شهردار، همچنین مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های فارس و همچنین پیمانکاران پروزه مورد بازدید قرار گرفت و وارد فاز بهره‌برداری آزمایشی شد.
این پروژه که در جوار باغ‌های ارزشمند قصردشت اجرا شده، نویدبخش تحولی اساسی در آبیاری فضای سبز این منطقه تاریخی است.

تصفیه‌خانه فاضلاب محلی، امیدی تازه برای شیراز سبز

محمدحسن اسدی، شهردار کلان‌شهر شیراز، در این بازدید با اشاره به اهمیت این پروژه، اظهار داشت: عملیات اجرایی این پروژه به اتمام رسیده و در حال حاضر مرحله بهره‌برداری آزمایشی این تصفیه‌خانه را آغاز کرده‌ایم و به‌زودی به بهره‌برداری کامل خواهد رسید.
وی افزود: در شرایط خشکسالی و تنش آبی شدید، ساخت این تصفیه‌خانه برای حفظ باغ‌ها، درختان و توسعه فضای سبز یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر بود.
اسدی با بیان اینکه این پروژه پس از حدود دو سال تلاش شبانه‌روزی در شرایط خاص کشور و با وجود تحریم‌های ظالمانه و جنگ اقتصادی در مرحله بهره‌برداری آزمایشی است، تصریح کرد: خدا کمک کرد که با همت همکاران، این پروژه حیاتی را به این مرحله برسانیم.

تولید 100 لیتر آب در ثاثیه برای فضای سبز

شهردار شیراز بیان کرد: حداقل ظرفیت تولید آب این تصفیه‌خانه ۱۰۰ لیتر بر ثانیه است که می‌تواند نیاز آبی باغ‌های قصردشت را تأمین کرده و وارد شبکه آبرسانی به این باغ‌ها شود.
وی با تأکید بر این موضوع که این طرح مقدمه‌ای برای احداث تصفیه‌خانه‌های محلی بیشتر در نقاط مختلف شهر است، تصریح کرد: امیدوارم با این حرکت موفق، بتوانیم دغدغه تأمین آب درختان و فضای سبز را به حداقل برسانیم و در آینده شاهد احداث تصفیه‌خانه‌های بیشتری در سطح شهر باشیم.
در ادامه این بازدید، سکاندار مدیریت شهری شیراز با اشاره به جایگاه ویژه باغ‌های قصردشت در هویت و اقلیم این کلان‌شهر گفت: باغ‌های قصردشت یکی از مهم‌ترین ذخایر طبیعی و هویتی شیراز محسوب می‌شود. این میراث کم‌نظیر، برگ زرینی بر تارک این کلان‌شهر است که کمتر شهری در کشور از چنین گنجینه‌ای در دل خود برخوردار است. امروز اگر شاهدیم شیراز به عنوان یک شهر تمیز و با لطافت، حتی در طول سال یک روز آلودگی نداشته و به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا انتخاب شده، یکی از دلایل اصلی آن وجود همین باغ‌های ارزشمند است.

آغاز فصل تازه برای باغ های قصردشت

اسدی اعلام کرد: ما برای حفظ این میراث گران‌بها، علاوه بر تملک بخش اعظمی از این باغ‌ها، اجرای پروژه‌هایی نظیر تصفیه‌خانه فاضلاب محلی را در این دوره از مدیریت شهری آغاز کردیم که با بهره‌برداری کامل از این تصفیه‌خانه، فصل تازه‌ای از تأمین آب برای آبیاری باغ‌های قصردشت آغاز خواهد شد و گامی مؤثر در جهت پایداری محیط زیست شیراز رقم می‌خورد.

اقدامی راهبردی برای حفظ سرمایه‌های طبیعی و تاریخی شهر شیراز

مسعود زارعی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز، نیز در این خصوص اظهار داشت: تست اولیه و موفق تصفیه‌خانه محلی فاضلاب قصردشت، می‌تواند به تأمین آب مورد نیاز حداقل ۴۰۰ هکتار از باغ‌های شیراز و پایان تنش آبی در این محدوده کمک کند.

پروژه ای که پس از دو دهه انتظار به نتیجه رسید

وی این مرحله را نتیجه حدود دو سال تلاش مستمر مجموعه مدیریت شهری و دستگاه‌های مرتبط دانست و افزود: امروز تست اولیه این تصفیه‌خانه با موفقیت انجام شد؛ پروژه‌ای که به اعتقاد بسیاری امکان به نتیجه رسیدن آن وجود نداشت و طی بیش از دو دهه، تلاش‌های متعددی برای آغاز آن انجام شده بود.
زارعی با اشاره به مشارکت معاونت‌های مختلف شهرداری، شرکت آب و فاضلاب، اداره‌کل حفاظت محیط زیست و سایر نهادهای مرتبط در اجرای این طرح، تصریح کرد: این پروژه با همت مجموعه مدیریت شهری به سرانجام رسید و امروز شاهد تحقق یکی از اقدامات مهم در حوزه حفظ باغ‌های قصردشت هستیم.

پایان تنش آبی 400 هکتار از باغ های شیراز

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز، مهم‌ترین دستاورد این پروژه را تأمین آب مورد نیاز حداقل ۴۰۰ هکتار از باغ‌های شیراز عنوان کرد و خاطرنشان کرد: در شرایط کم‌آبی، رساندن آب پایدار به باغ‌های قصردشت اقدامی ارزشمند برای حفظ این سرمایه طبیعی و تاریخی شهر است.
وی همچنین از تلاش پیمانکار پروژه در شرایط دشوار اقتصادی و حمایت‌های شهردار شیراز و معاونان شهرداری قدردانی کرد و افزود: با تکمیل دو مرحله باقی‌مانده، شامل انتقال آب تصفیه‌شده به مناطق هدف و فراهم شدن بستر واگذاری آب به باغداران، این پروژه به بهره‌برداری کامل خواهد رسید.
زارعی در پایان ابراز امیدواری کرد: با تکمیل این مراحل، آب تصفیه‌شده در اختیار باغداران قرار گیرد و این اقدام به حفظ و احیای باغ‌های قصردشت و بهره‌مندی شهروندان شیراز از این میراث ارزشمند کمک کند.
بنابراین گزارش، این پروژه عظیم که با هدف حمایت از باغ‌های تاریخی قصردشت و مقابله با تهدیدات ناشی از کم‌آبی تعریف شده، نشان از عزم جدی مدیریت شهری برای صیانت از سرمایه‌های طبیعی و هویتی شیراز دارد و می‌رود تا الگویی موفق برای استفاده بهینه از منابع آبی در شرایط بحرانی کشور باشد.
انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×