رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون: این مجموعه با تمام کمی و کاستها و کمبودها، خدمات بزرگی به همشهریان ارایه داده است
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون در نشست خبری با خبرنگاران به تشریح پیشرفت پروژه های این مجموعه پرداخت.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پرتو جنوب، دکتر محسن معینی رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون اظهار داشت: این نشست خبری صرفاً برای تشکر و قدردانی از تمام عزیزان شبکه بهداشت و درمان شهرستان میباشد و حتی یک سر سوزن در مورد شخص بنده نیست. فقط میخواهم حق همکاران صدیق و پرسنل زحمتکش ضایع نشود و برای همگان روشن و آشکار باشد این مجموعه با تمام کمی و کاستها و کمبودها، توانسته چه خدماتی را به همشهریان عزیز ارائه دهد و چه پروژههایی را به سرانجام برساند.
وی افزود: من مدیون زحمات تمام عزیزانی هستم که در مدت دو سال و اندی مسئولیت من در این سمت در خدمتشان بودم و در این نشست، صرفاً به عملکرد سازمان در مورد پروژههای نیمه تمام که به اتمام رسیده خواهیم پرداخت.
دکتر معینی گفت: بنده در تیر ماه سال ۱۴۰۱ خدمت دوستان رسیدم. بعضی از پروژه ها که به صورت نیمه ساخته بوده به اتمام رسیده و بعضی از پروژهها حتی وجود هم نداشته است.
بزرگترین پروژه نیمه ساخته ما مرکز جامع سلامت بالاده با متراژ ۲۴۰۰ متر زیربنا بود که به صورت ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی تحویل گرفتیم و هم اکنون بیش از ۹۰ درصد از پروژه پیش رفته است. حتی آسانسورها هم خریداری شده.
از دیگر پروژههای ما، خانه بهداشت گیخ در بخش جره و بالاده است که با ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی تحویل گرفتیم و در سال ۱۴۰۱ تکمیل و به بهرهبرداری رسید.
مرکز خدمات جامع سلامت مهرنجان یکی دیگر از پروژه های نیمه تمام بود و ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که آن هم در سال ۱۴۰۱ تکمیل و به بهره برداری رسیده همچنین در کنار مرکز بهداشت مهرنجان، خانه بهداشت مهرنجان کلنگ زنی شده و هم اکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و خیرساز می باشد.
از دیگر پروژههای ما پایگاه سلامت خشت بوده که با ۳۰۰ متر زیربنا در سال ۱۴۰۲ کلنگ زنی شده و در حال حاضر ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
از دیگر پروژههای ما در خسروآباد، تملک زمین شده و با زیربنایی به متراژ ۱۰۰ مترمربع هم اکنون ساختمان در مرحله تحویل است که به خاطر مسائل امنیتی گفتهایم ساختمان حصارکشی و بعد تحویل شود. حتی نیروی آن هم تامین شده است.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون ادامه داد: از ماندگارترین کارهای این مجموعه مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری در چهارراه سعدی کازرون است که در زمینی به مساحت ۳۰۰ متر زیربنا از سال ۱۳۹۵ آغاز شده بود و متاسفانه ساختمان نیمه کاره به خرابهای تبدیل شده و محل امنی برای معتادان شده بود که چندین بار با دادستان شهرستان به ما نامه زده بود و تذکر داده بود. این پروژه نیز به پیشرفت کامل ۱۰۰ درصدی رسیده و به یاری خداوند به زودی آماده خدمات رسانی رایگان به همشهریان عزیز در شهرستانهای کازرون و کوه چنار و دیگر شهرستان های اطراف خواهد بود.
پروژه دیگر ما در پردیس با ۳۰۰ متر زیربنا به صورت خیرساز بوده که هم اکنون به ۸۰ درصد پیشرفت رسیده است. خیر این پروژه آقای قرباننژاد میباشد که وعده داده است تا پایان سال ساختمان را به ما تحویل دهد.
از پروژههای دیگر ما پایگاه سلامت شیخ بوده که با ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی به ما تحویل داده شده و هم اکنون بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، ۹۰۰ متر زیربنا دارد، سرامیک بدنه و لولههای فاضلابش را خریداری کردیم و به خیّرین تحویل دادیم و قول دادند که تا یک سال آینده ساختمان را به ما تحویل بدهند و این کار را با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی به خیّرین تحویل دادیم.
ساختمان جدید شبکه بهداشت کازرون در ردیف ساختمانهای کددار قرار گرفت
از دیگر پروژههای بزرگ ما ساختمان جدید شبکه بهداشت کازرون است با بیش از ۲۳۰۰ متر زیربنا که بسیاری از مراکز بهداشت، فضایی در حدود نصف این مقدار را در اختیار دارند. این ساختمان در سال ۹۵ در حال ساخت بوده و به همین شکل، با ۳۰ درصد پیشرفت رها شده بود و با زحماتی که دوستان کشیدهاند هم اکنون پیشرفت بالای ۷۰ درصدی دارد.
ساختمانی که هم اکنون در آن قرار داریم حدوداً بیشتر از ۴۰ سال از ساخت آن میگذرد. تامین منابع این ساختمان از سازمان برنامه بودجه و منابع دانشگاه علوم پزشکی بوده است.
کار خوب انجام شده برای ساختمان شبکه بهداشت کازرون در سال گذشته این بود که این ساختمان جزو ساختمانهای کددار قرار گرفته و در تبصره ۲۳ قرار میگیرد و چون ممکن است در آینده نیاز به تخریب و تعمیر و حتی حصارکشی داشته باشیم، تمام هزینههای ساختمان برآورد و تعیین و تزریق میشود و قانون تبصره ۲۳ برای تامین این هزینهها بسیار کارآمد میباشد. (در خصوص تبصره ۲۳ و کددار شدن این ساختمان مطابق با این قانون هر ساختمانی که در حال ساخت باشد هر ساله برای آن بودجهای لحاظ میشود تا پایان کار)
دکتر محسن معینی گفت: در بیمارستان امام علی(ع) ساختمان نمازخانه را به صورت خیرساز با پیشرفت ۲۰ درصدی در سال ۱۴۰۱ داشتیم. حتی در زیر مجموعه خود ساختمانهایی داشتیم که تکمیل بودند مثل ساختمان حاج برزه در محوطه سازی در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ و مرکز جامع سلامت مهرنجان، همچنین تکمیل مرکز شهید حاج قاسم سلیمانی، تکمیل مرکز اورژانس شماره ۳ شهری در خیابان باهنر که با مشارکت همزمان خیر و دانشگاه و شبکه بهداشت در سال ۱۴۰۲ تکمیل شد.
مرکز اورژانس انارستان با مشارکت خیّر، همچنین تکمیل دو ساختمان پانسیون پزشک و سرایداری در مرکز خدمات جامع سلامت دریس که از سال ۸۹ باقی مانده بود و در سال ۱۴۰۲ تکمیل شد.
نقش مهم خیرین شهرستان در تأمین اعتبارات
معینی گفت: همچنین جای تقدیر دارد زحمت دوستان برای ایجاد فضای ام آر آی در بیمارستان ولیعصر یا ساخت مکان نصب سیتی اسکن در بیمارستان امام علی(ع) که زحمت آن بر عهده آقای سعید قناعتی از خیرین خوب کازرون با هزینه بیش از ۳ میلیارد تومان بود و ساخت همراه سرا برای همراهان محترم بیماران در سال ۱۳۹۹ توسط حاج محمد سبزواری در بیمارستان ولیعصر کازرون در مساحتی به وسعت حدوداً ۳۰۰ متر مربع پایه گذاری گردید.
وی افزود: متاسفانه این فضا به دلیل نبودن پانسیون برای پزشکان و کادر درمان به پانسیونی برای کادر تغییر داده شده اما در اولویتهایمان ساخت همراه سرا را برای همراهان بیماران عزیز در بیمارستان ولیعصر کازرون لحاظ کرده ایم.
ما مواردی داشتیم که از سالهای قبل همچنان نیمه تمام به حال خود رها شده بود، مثلا مرکز بهداشت سرمشهد که هزینه حصارکشی از سال ۱۳۹۵ به پیمانکار بدهکار بودیم، تسویه حساب شد. گازکشی بعضی از مراکز، ایزوگام و تعمیر سقف بعضی از مراکز، حتی در درمانگاه سعدی بخش دندانپزشکی، ایجاد پانسیون برای سرایدار در همان درمانگاه را اجرا کرده ایم.
کرونا موجب توقف پروژه ها شد
دکتر معینی اظهار داشت: انصاف و معرفت این را حکم میکند که بگویم سکان دار قبل از من و کل شبکه بهداشت و درمان، نه تنها در ایران بلکه در سراسر دنیا درگیر کابوس شومی به نام کرونا شدند. اینجا بود که تمام هزینهها توجهها و اولویتها معطوف به کرونا گردید. حتی اگر من رئیس شبکه و یا وزیر بهداشت هم بودم اولویت را برای مهار کرونا میگذاشتم نه ساختمان سازی.
حتی در زمان کرونا، بسیار کمبودها وجود داشت از قبیل کمبود ماسک، دستکش، اکسیژن، مواد ضدعفونی و دارو، پرسنل و نیرو و… که فقط شر ویروس کرونا از سر دنیا و نه تنها ایران کنده شود.
خلف وعده پیمانکار یکی از دلایل به تعویق افتادن پروژه هاست
او درخصوص به تعویق افتاده برخی پروژه ها توضیح داد: باز هم در همین جا اعلام میکنم؛ دینی بر گردن دارم و باید از زحمات تمام عزیزان این مجموعه تشکر کنم جهت پیشرفت این تعداد پروژه و باید در نظر داشته باشیم که شبکه بهداشت و درمان این شهرستان واقعا لایق داشتن ساختمانی بود درخور پرستیژ و شان و استایلش.
معینی تأکید کرد: به امید خدا با تکمیل و شروع به کار ساختمان جدید، خشنودی پرسنل و خشنودی ارباب رجوع و مردم خوب شهر را خواهیم داشت.
ما خیلی صورتهای پرداخت نشده داریم از بدهکاری نترسیدیم، دست روی دست نگذاشتیم، برای تامین بودجهها اقدام کردیم، اما نگذاشتیم کارها بخوابد. هم اکنون بیش از ۸ میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان بدهکاری داریم اما نگذاشتیم پروژه و کارها بخوابد.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون خاطرنشان کرد: متاسفانه در خصوص ساختمان جدید شبکه بهداشت، پیمانکاری که مناقصه را برنده شده بود خلف وعده نمود و یکی از دلایل به تعویق افتادن این پروژه، طی کردن پروسههای اداری قراردادهای جدید میباشد.
حتی ما بسیاری از مصالح را از قبل خریداری نمودهایم و آماده کار است.
ذکر این نکته نیز ضروری است که چهار کار را همزمان به یک پیمانکار واگذار کردیم که کار سریعتر پیش برود و اگر خلف وعده نمینمود، به دلیل نوسانات بازاری این سوء تفاهمها پیش نیامده بود و به جرات میگویم هیچ مرکز بهداشتی در استان، این چنین ساختمانی ندارد.
در پایان این نشست خبری، خبرنگاران با همراهی دکتر معینی از ساختمان جدید شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون بازدید نمودند و توضیحاتی در این خصوص توسط دکتر معینی ارایه شد.
گزارش از: علی قاسمپور