آغاز بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس از آغاز بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی خبر داد.
به گزارش خبرنگار پایگاه پرتو جنوب؛ بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی قصه گویی با هدف ثبت جهانی قصه گویی کشور برگزار می شود. همچنین بخش پدربزرگ و مادربزرگها با هدف حفظ قصههای قدیمی نقاط مختلف کشور از گزند فراموشی نیز در ۲ دوره اخیر به این جشنواره افزوده شده است.
علی خواجه نژادیان درجمع خبرنگاران گفت: قصه در دنیا از ابزارهای مهم اصلاح رفتار کودکان، نوجوانان و مربیان است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس بیان داشت: بعد از خانواده و نقشی که قصه می تواند در تحکیم بنیاد خانواده ها داشته باشد، احیای سنت قصه گویی از جمله مواردی است که مورد توجه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قرار گرفته است.
وی بیان داشت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تلاش می کند تا بتواند سنت قصه گویی کشور را به مرور زمان با پرداختن به این جشنواره و تقویت بنیادهای نظری بحث قصه گویی ثبت جهانی کند.
خواجه نژادیان با اشاره به اینکه قصه از دیرباز در ایران جایگاه ویژهای دارد،گفت: آموزگاران برای انتقال مفاهیم به دانش آموزان از ابزار قصه گویی کمک می گیرند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس عنوان کرد: در دو دوره اخیر جشنواره بینالمللی قصه بخش پدر بزرگ و مادربزرگها با هدف حفظ قصههای قدیمی نقاط مختلف کشور به این جشنواره اضافه شده است.
خواجه نژادیان، رویکردهای جدید این دوره ازجشنواره قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را نگاه ویژه به بحث لبخند عنوان و خاطر نشان کرد: شعار امسال این جشنواره با قصه لبخند بسازیم می باشد.
وی اضافه کرد: قصه کارآفرینان با محوریت کسب و کار و بخش قصهگویی دینی و قرآنی از دیگر بخشهای جدید این جشنواره است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس عنوان کرد: جشنواره امسال ۲ جایزه ویژه با محوریت سردار شهید قاسم سلیمانی و دیگری با تکیه بر لبخند اهدا می کند.
خواجه نژادیان مطرح کرد: بخش های ویژه ای تحت عنوان قصه های کسب و کارها و قصه گویی دینی و قرآنی در این دوره ازجشنواره بین المللی امسال اضافه شده است.
معاون فرهنگی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس از اهداف کلی برگزاری بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی قصه گویی را عمومیسازی و مردمیسازی قصهگویی در اقشار مختلف جامعه، فضاسازی و ارتقای ظرفیت قصه گویی به عنوان یک رویکرد فراگیر تربیتی جامعه، تقویت جایگاه قصه گویی ایرانی در جهت ثبت جهانی قصه گویی برشمرد.
معصومه دستوری، بخش های این دوره از جشنواره قصه گویی را مدرن و کلاسیک، آیینی و سنتی، زبان اشاره و بخش ۹۰ ثانیه عنوان کرد.
معاون فرهنگی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس، محورهای این جشنواره را قصه های قرآنی، دینی و مذهبی، روایت اراده ، قصه های نامداران ایرانی برشمرد.
او با بیان اینکه مدت زمان هر قصه باید پنج تا ۱۰ دقیقه باشد، ادامه داد: در پایان مرحله استانی، ۱۵ قصه گوی برگزیده به مرحله کشوری معرفی میشوند.
دستوری گفت: برگزیدگان قصهگویی دوره گذشته جشنواره به طور مستقیم به مرحله بینالمللی راه مییابند.
او بیان کرد: شرکت کنندگان مرحله بینالمللی باید آثار خود را همراه با یک نسخه ترجمه روان ارسال کنند و شرکت کنندگان بخش ملی نمیتوانند برای بخش بینالملل اثر بفرستند.
دستوری اضافه کرد: فارس در بیست و چهارمین دوره قصه گویی یکهزار و ۷۵ اثر ارائه کرد و مریم سهرابی در بخش منطقهای برگزیده شد.
خبرنگار و عکاس: مازیار فتحی