اهتمام ویژه برای تامین اعتبار پروژه توسعه موزه دفاع مقدس استان فارس
مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس از اهتمام ویژه برای تامین اعتبار پروژه توسعه موزه دفاع مقدس استان فارس خبر داد.
در آستانه برگزاری کنگره ۱۵ هزار شهید استان فارس (آبانماه ۱۴۰۳)، یادواره بزرگداشت شهدا با رویکرد مهندسی در جنگ در اداره کل راه و شهرسازی فارس برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری پرتو جنوب به نقل از اداره ارتباطات و اطلاع رسانی راه و شهرسازی فارس، مدیر کل راه و شهرسازی فارس در این آیین ضمن امیدواری برای سرلوحه قرار دادن روش ها و منش شهدا را در جهت خدمت به مردم افزود: ما به عنوان خادمان مردم در مسولیت های برعهده گرفته ،منش شهدا را الگویی خود در برخورد با مردم و خدمت به آنها مد نظر قرار دهیم.
ناصر رضایی ادامه داد: تامین زمین و مسکن ایثارگران و خانواده شهدا توسط این اداره کل در راستای تکریم خانواده معزز شهدا، استان فارس را جزو استان های پیشرو کشور قرار داده است.
او همچنین از تخصیص اعتبار از محل مولد سازی املاک برای تامین زمین جهت توسعه موزه دفاع مقدس استان فارس خبر داد و گفت: طی هفته های آتی عملیات اجرایی توسعه موزه دفاع مقدس را آغاز کنیم تا فرهنگ جهاد و شهادت و رشادت های رزمندگان را به مردم و به ویژه نسل جوان منتقل کنیم.
مدیر کل راه و شهرسازی فارس درباره رویکرد سه گانه یادوآره مهندسی در جنگ توسط این اداره کل در هفته دفاع مقدس گفت: یادآوری خاطرات دوران دفاع مقدس، اهمیت مهندسی در جنگ و تاثیرات آن در سطوح مختلف جنگ و همچنین آشنایی مدیران و کارکنان با سیره و منش شهدا و الگو برداری از آن در راه خدمت به مردم در این برنامه دنبال گردید.
ابراهیم بیانی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس نیز در ادامه این مراسم با اشاره به شهدای عملیات حصر آبادان گفت: چرا بعد از گذشت ۴۴ سال از شروع جنگ تحمیلی ایران و عراق و دفاع مقدس، هر سال سالگرد شروع جنگ را جشن می گیریم و تلاش می کنیم که نگذاریم یاد آن دوران به دست فراموشی سپرده شود؟ هر چند جنگ فی نفسه بد است چرا که به دنبال خود، کشتار، ناآرامی، تخریب زیرساخت ها و غیره دارد، اینها پیامدهای طبیعی جنگ است اما چرا ما هر سال تلاش می کنیم که نگذاریم یاد جنگ فراموش شود؟!
وی با اشاره به تاریخ ۲۰۰ ساله ایران، افزود: در این سده ها بیش از ۳ میلیون و نیم مساحت کشور ما بوده است که با بیکفایتی حاکمان و مداخله خارجیان بخش های وسیعی از خاک ایران عزیز را از دست دادیم، به طور مثال هرات و بخش های دیگری از افغانسان، عراق، پاکستان، ترکیه و غیره متعلق به ایران بوده است که از دست دادیم.
مدیرکل بنیاد شهید استان فارس با بیان اینکه در دو قرن گذشته نزدیک به ۲ میلیون کیلومتر از خاک ایران جدا شده است، تصریح کرد: در سال ۵۹ یک جنگ به ایران تحمیل شد و تمام مردم ایران با دستور امام خمینی (ره) با تمام کشورهای جهان مقابله کردند، ایران تک و تنها بود و هیچکس در کنار ما قرار نگرفت،ما در این شرایط ایستادیم و جنگیدیم و امروز مفتخریم که بعد از دو قرن برای اولین بار حتی در جنگ یک وجب از خاک خود را از دست ندادیم، پس به همین دلیل ما سالگرد آغاز جنگ را هر سال گرامی میداریم تا به نسل جدید یادآوری کنیم که این دوران مایه افتخار ما است و نباید از یاد ببریم.
بیانی ادامه داد: آن سالها تمام استان های مرزی آبی، خاکی و هوایی درگیر جنگ بودند و همه اینها ابزار خاص خودش را می خواست که در این میان رزمندگان و مهندسان در شکل جهاد سازندگی در جبهه ها حاضر شدند و ۵۴۰ هزار نیرو در دفعات مختلف در جنگ برای پل سازی، سنگرسازی و احداث جاده ها، ایفای نقش کردند، نقش تمام کسانی که در جنگ شرکت کردند درصدی نبود بلکه صد در صدی بود.
قدردانی از اداره کل راه و شهرسازی در اهتمام برای پروژه توسعه موزه دفاع مقدس
سردار سعید کوشکی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس نیز در ادامه این مراسم با گرامیداشت مقام شامخ شهدا گفت: شهادت افتخار است و قسمت هر کسی نمی شود، باید وصیت نامه شهدا را خواند تا فهمید شهدا چه کسانی بودند و شهادت قسمت چه کسانی می شود.
وی افزود: با نگاهی به وصیت نامه شهدا متوجه می شویم همگی بر ایمان ،اجرای فرضیه نماز و رعایت حجاب اسلامی تاکید شده است شهدا در وصایای خود بر آن تاکید کردند
کوشکی با اشاره به اهمیت نقش مهندسان در جنگ، اظهار کرد: ما در خیلی از کشورهای شاهد تغییر رویکرد مهندسی در راستای آمادگی در برابر جنگهای احتمالی هستیم، در روسیه مترو در عمق دریا ساخته شده است و این خود یک پناهگاه حساب می شود.
وی تاکید کرد: باید افق کشور را دید و نظام مهندسی در این زمینه برنامه ریزی داشته باشد، تا مسایل پدافند غیر عمل را در ساخت و سازها در نظر بگیریم آن هم در شرایطی که دشمن به دنبال گسترش جنگ است پس باید در ساختار ساختمان سازیهایمان استحکام بناهایمان به شکلی باشد که جان مردم حفظ شود.