مراسم یادروز خواجه اهل راز در جوار حافظیه برگزار شد
یادروز لسان الغیب حافظ شیرازی، با حضور محققان، حافظ پژوهان و اهالی فرهنگ و ادب و هنر در جوار آرامگاه خواجه اهل راز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پرتو جنوب؛ حافظ بزرگ ترین غزلسرای زبان فارسی در قرن هشتم هجری است که شهرت جهانی دارد و با تأسی به قرآن و با اندیشه های عمیق معرفتی چنان اشعارش را با زندگی بشر گره زده که با وجود گذشت ۷۰۰ سال، همچنان غزلش زنده است و زندگی می بخشد.
حافظ در بعدی از معانی شعری اش با بهره گیری از سه بعد معرفتیِ شناخت خود، شناخت خداوند و شناخت خلق به ترسیم زندگی هدفدار برای بشر پرداخته است.
اشعار خواجه شمسالدین محمد، آنچنان با اندیشههای قرآنی و معرفتی گره خورده که قرن هاست با وجود گذشت زمان نه تنها رنگ کهنگی به خود نگرفته بلکه مفاهیمی از زندگی و انسانیت را به بشر ارائه کرده است.
عمق معرفت، مفاهیم انسانی و زیبایی شناسی کلامی در کلام حافظ چنان ریشه دارد که حتی چهره های شاخص بین المللی چون گوته آلمانی را هم شیفته خود کرده و تحت تاثیر قرار داده است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، حافظ را بزرگترین سرمایه فرهنگی ایران دانست و گفت: در جهان پرتلاطم امروز بیش از هر زمان دیگری، بشر برای رسیدن به قله صلح باید با ادبیات حافظ آشنا شود.
سیدرضا صالحی امیری در مراسم یادروز حافظ که در جوار آرامگاه حافظ برگزار شد، گفت: باید با صدای بلند بگوییم و بر بلندای تاریخ بنویسیم که ما حافظ داریم. حافظ سرمایه بزرگی است که دیگران به آن حسرت میخورند و این شاعر بزرگ، هویت دینی و ملی ماست و بدون او تمدن ایران، ابتر خواهد ماند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، حافظ را مخزن اخلاق و اخلاص دانست و گفت: بدون شک حافظ نیاز امروز نسل ما و ضرورت فردای این سرزمین است.
وی افزود: در دنیای امروز عناصر مادی سرمایه فربه شده است و همه از نفت، فولاد و معدن سخن میگویند ولی باید برای دمیدن روح در این جامعه به حافظ متوسل شویم.
صالحی امیری با بیان اینکه جامعه ایران نیاز به دمیدن روحی نیاز دارد که منشأ آن حافظ و سعدی است، افزود: جامعه بی روح، کالبدی سرد بیش نیست و اگر امروز با انبوهی از آسیبهای اجتماعی مواجهیم و تخریب، انگزنی و شایعه رواج مییابد به علت آن است که از سرمایههای فرهنگی خود فاصله گرفتیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بازگشت به حافظ را بازگشت به انسانیت و شرافت دانست و افزود: حافظ نماد صلح و دوستی است.
صالحی امیری گفت: شیراز قطب فرهنگی ایران و جهان است. این شهر، تمدنساز است نه برای فارس بلکه برای جهانیان و باید قدرشناس مردمانی باشیم که یاد حافظ را زنده نگه میدارند.
وی با بیان اینکه هویت شیراز بدون حافظ سرد و بی رمق است، خطاب به مردم شیراز گفت: نه تنها شما حافظان حافظ هستید که همه ایرانیان حافظان حافظ هستند. خود حافظ، حافظ قرآن بود و این نشان میدهد که ما برای بازگشت به حیات طیبه باید مجددا به عرفان و عشق و اخلاص حافظ برگردیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: حافظ بعد از قرآن در منازل همه ایرانیان و فراتر از این سرزمین در همه جای دنیا جای گرفته است. بسیاری از کتابخانههای بزرگ دنیا را دیده و مشاهده کردهام که در همه مراکز فرهنگی جهان نسخهای از حافظ پیدا میشود، این نشان میدهد که حافظ داروی شفابخش است.
خبرنگار: مازیار فتحی