بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا ابتدای شهریور تا آخر مهر است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در کمیته دانشگاهی آنفلوآنزا، با اشاره به اهمیت تزریق واکسن آنفلوآنزا در گروه های پرخطر، بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا را ابتدای شهریور تا آخر مهر عنوان کرد.
به گزارش پرتو جنوب به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضاییان زاده» در کمیته دانشگاهی آنفلوآنزا که با حضور نمایندگان دیگر معاونت های دانشگاه و اعضای هیات علمی دانشگاه برگزار شد، گفت: هرساله با نزدیک شدن به فصل پاییز، بیماری های ویروسی از جمله آنفلوانزا شیوع پیدا می کند و امسال احتمال همه گیری سه گانه کرونا، آنفلولانزا و آر اس وی (ویروس سینسیشیال تنفسی) وجود دارد.
او ادامه داد: تاکید پزشکان بر تزریق واکسن آنفلوانزا برای کاهش عوارض ناشی از این بیماری، به این دلیل است که آنتیبیوتیک ها هیچ تأثیری روی این بیماری ها ندارند و این واکسن برای گروه های در معرض خطر که ابتلاء به آنفلوانزا در آنها با عواقب سنگین تری همراه است، تجویز می شود.
دکتر رضائیان زاده افزود: بنا بر اعلام کمیته کشوری واکسن آنفلوانزا، اولویت نخست تزریق واکسن، کادر درمان، سپس مادران باردار و افراد مبتلا به بیماری های مزمن بدخیم مانند سرطان ها، دیابت و فشارخون هستند.
معاون بهاشت دانشگاه بیان کرد: با توجه به تعداد واکسن آنفلوانزایی که در اختیار معاونت بهداشت دانشگاه قرار می گیرد، به طور معمول بخشی از کادر درمان با اولویت شاغلان در بخش های بالینی و آی سی یوهای تنفسی تحت تزریق رایگان واکسن قرار می گیرند و سایر گروه های پرخطر باید واکسن را از بخش خصوصی تهیه کنند.
این مقام مسوول در دانشگاه با اشاره به اینکه به طور معمول واکسن های آنفلوانزا دو ظرفیتی و چهار ظرفیتی هستند، گفت: هر دو این واکسن ها، بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از ویروس آنفلوانزای شایع در سال قبل تهیه شده اند و می توانند ویروس های آنفلوانزای شایع سال جاری را پوشش دهند.
معاون بهداشت دانشگاه در خصوص سن مجاز برای تزریق واکسن آنفلوانزا اظهار کرد: بر اساس توصیه ها، افراد می توانند یک دز کامل واکسن را از ۶ ماهگی تزریق کنند.
او با اشاره به تاثیر واکسن آنفلوآنزا در کاهش موارد بستری و مرگ و میر از این بیماری، تاکید کرد: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا ابتدای شهریور تا آخر مهر است.
به گفته دکتر رضائیان زاده، تامین داروهای مورد نیاز بیماران، پیش بینی اتاق های ایزوله تنفسی در بیمارستان ها، اجرای برنامه بازآموزی پزشکان و کادر درمان توسط فوکال پوینت علمی برنامه، تولید و انتشار محتواهای آموزشی و استفاده از ظرفیت صدا و سیمای مرکز فارس و همکاری آزمایشگاه مرجع معاونت بهداشت و مرکز تحقیقات دکتر البرزی، از دیگر موارد مورد بحث و تبادل نظر حاضران در این نشست بود.