تعارض میان همسران
گرد آورنده: مرضیه خداهمتی – مشاور و مددکار اجتماعی مرکز مشاوره پلیس فارس
برخی روانشناسان بر این اعتقادند که در تعامل های پر تنش زناشویی حتی شوهرانی که بسیار مقاوم و شکیبا هستند نیز خود را می بازند، به طوری که میزان عوارض جسمی شدید (مانند: انقباض های روده ای و معده ای، افزایش ضربان قلب، تعریق و سردرد و …) در آنها بالاست.
علاوه بر علائم جسمانی، آن ها احساس ناتوانی، اضطراب و دستپاچگی می کنند.
در چنین شرایطی ممکن است به صورت غیر ارادی دچار خشم شوند؛ بنابراین، ابراز خشم در این موقعیت ها یک پاسخ و راهبرد سازش به شمار می رود.
در برخی شرایط، بعضی از مردها ممکن است به این نتیجه برسند که می توانند از طریق خشم و آن هم در کوتاه مدت اوضاع را تحت کنترل خود در آورند و دچار نوعی توهم کنترل شوند.
انسان ها موجوداتی اجتماعی هستند و در عین اینکه به بودن در کنار یکدیگر نیاز دارند، ناگزیر در ارتباط با یکدیگر دچار اختلاف نظر در خواسته ها و اهداف می شوند، موضوعی که روانشناس ها به آن تعارض می گویند.
وجود اختلاف و تعارض در هر رابطه ای اجتناب ناپذیر است اما داشتن مهارت حل تعارض به هر یک از ما کمک می کند تا بتوانیم روابط صمیمانه تری را با اطرافیان تجربه کنیم.
امروزه مردم در زندگی با نقش های مختلفی در خانه، محل کار و مدرسه روبرو هستند. لذا مشغولیت های ذهنی آنها افزایش پیدا کرده است.
این مشغولیت ها باعث شده بیشتر اوقات ، هر وقت بخواهیم با آنها صحبت کنیم احساس کنیم شنیده نمی شویم.
موضوع صحبت ما ممکن است بیان یک رنجش، ناراحتی، انتقاد و شکایت از همسرمان باشد.
بهتر است از از این به بعد هر وقت خواستید با همسرتان درباره موضوعات صحبت کنید در ابتدا وقت بگیرید:
(میخوام باهات حرف بزنم، الان وقت داری؟)
با این سوال به همسرتان فرصت می دهید که اگر به هر دلیلی قادر به شنیدن صحبت های شما نیست بگوید:
(فعلا ذهنم مشغوله، میشه یک ساعت دیگه حرف بزنیم؟)
احترام گذاشتن به حریم یکدیگر باعث می شود مکالمات شما از ابتدا به صورت امن شروع شود، به هم توجه کنید و در وقت شما نیز صرفه جویی شود.