پخت ماهی بدون بوی زهم
بسیاری از افراد ماهی را بهخاطر بوی بدش دوست ندارند. در حالی که میتوان با روشهایی بوی زهم ماهی را گرفت و از خواص بیشمار آن برخوردار شد.
به گزارش پرتو جنوب به نقل از جام جم، برای اینکه ماهی بوی بد ندهد یا در حین سرخ کردن بوی آن در خانه نپیچد، دو حبه سیر را پوست کنده و در روغنی که ماهی را در آن سرخ میکنید بیندازید. برای از بین بردن بوی ماهی در تابهای که ماهی را سرخ میکنید یک پیاز کوچک خرد کنید و با روغن کم و حرارت پایین تفت دهید.
ماهی را از شب قبل در ظرف دربسته در سیر رنده شده تازه، نمک، فلفل و کمی پودر زعفران بخوابانید. یک عدد زرده تخممرغ را با مقداری جعفری (خشک یا تازه) و در صورت تمایل نمک و ادویه دلخواه مخلوط کرده و سپس روی سطح ماهی بریزید. سپس ماهی را سرخ کنید.
برای سرخ کردن ماهی، در تابه روغن بریزید و یک قاشق سوپخوری آبلیمو به آن اضافه کنید. سپس تابه را روی شعله گذاشته و ماهیها را در روغن و با حرارت ملایم سرخ کنید.
میتوانید ماهی را یک ساعت قبل از پخت در مخلوط آبلیمو، پیاز، در صورت تمایل به همراه زعفران، نمک و ادویه دلخواه بخوابانید. به ماهی نمک زیاد بزنید تا آبش بیرون رود. آبلیمو اضافه کرده و با شعله زیاد در روغن فراوان سرخ کنید تا ماهی خشک شود.همچنین میتوانید هنگام سرخ کردن ماهی، پوششی شامل لیموترش حلقه شده و ریحان را زیر و روی ماهی بچینید.
ماهی را با روغن (مایع و زیتون)، گلپر، نمک و پودر سیر و فلفل نیمکوب مزهدار کنید یا ماهی را فقط با روغن، پودر سیر و پیاز مزهدار کرده، سپس با ادویه مخلوط و سرخ کنید.
ماهی را قبل از پخت داخل سیر و پیاز و جعفری و گشنیز به همراه آبلیموی تازه بخوابانید. هنگام پخت وقتی ماهی سرخ میشود، رویش آب نارنج بریزید. ماهی را در پیاز نیمه سرخ شده بگذارید تا به همراه پیاز سرخ شود. استفاده از آبلیمو یا آبغوره در پختوپز ماهی طعم و مزه آن را برای کودکان خوشایند میکند. مصرف ادویهجات و خواباندن ماهی در پیاز یا چند حبه سیر رنده شده روی گوشت ماهی باعث از بین بردن بوی مخصوص آن میشود.
سرکه و آبلیموی تازه جزو ارکان تهیه غذاهای دریایی هم محسوب میشوند و برای از بین بردن بوی زهم ماهی، استفاده از این دو چاشنی توصیه میشود. ادویه مناسب تهیه ماهی زردچوبه است.
بنابراین هرگز فراموش نکنید که این ادویه مغذی را در تهیه ماهی سوخاری به کار ببرید. طعمدار کردن ماهی با کمک سبزیهای معطر و خوشبو یا استفاده از ادویه و پودرهای سوخاری معطر میتواند تاثیر زیادی در از بین رفتن بوی ماهی هنگام طبخ داشته باشد و گوشت آن را ترد و لطیف کند.
برای از بین بردن بوی ماهی به آن شیر و نمک با کمی فلفل سیاه زده و با آرد سوخاری سرخ کنید. با این روشها مطمئنا میتوانید از طعم خوشایند ماهیتان لذت ببرید.