» شهرستان » سفر به قلب تعزیه لامرد از نگاه ۱۳ هنرمند عکاس
شهرستان - فرهنگی هنری
کد خبر:65319 | ۱۴ مرداد ۱۴۰۵ ساعت ۱۳:۴۹

سفر به قلب تعزیه لامرد از نگاه ۱۳ هنرمند عکاس

پرتو جنوب 0

مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس: هنر در دمای آتش با قاب‌هایی داغ به گرمای ۶۰ درجه

در رویدادی که پیوند عمیق میان هنر عکاسی و آیین‌های سترگ عاشورایی را به نمایش می‌گذارد، نمایشگاه تخصصی عکس‌های دیجیتالی تعزیه استان فارس با تمرکز بر آیین‌های نمایشی و باستانی خطه لامرد و وراوی، با حضور مدیران ارشد فرهنگی استان و جمعی از نخبگان هنری، به طور رسمی در کتابخانه ملی شیراز افتتاح شد. این نمایشگاه، تجلی‌گاه ارادتی است که از عمق شور حسینی برآمده و در قالب دیجیتال، ابدی شده است.

44 اثر برگزیده از ۱۳ عکاس
به گزارش پرتو جنوب به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس؛ این رویداد هنری که با سیاست‌گذاری راهبردی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و هم‌افزایی سازمان اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور و انجمن عکاسان فارس به ثمر نشسته، حاصل ماه‌ها تلاش مستمر است. در این نمایشگاه، ۴۴ اثر برگزیده و فاخر از ۱۳ عکاس صاحب‌سبک استان؛ محمدرضا امین‌صفایی، شهربانو ثابت‌سروستانی، ادیب حدائق، حمید حساس، محمد دولتشاه، محمدرضا عاطفی، علیرضا عباسی، صادق علوی، رقیه قربانی، داریوش مسیح‌نژاد، لیلی نوروزی، آرزو قربانی و فریبا ساعدی به روی صفحات نمایشی دیوار رفته است. آثاری که هر یک، روایتی از همدلی، وحدت و تعظیم در برابر مکتب انسان‌ساز عاشورا را با زبانی صامت اما نافذ فریاد می‌زنند.

در آیین گشایش این نمایشگاه که با حضور دکتر مهدی رنجبر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، سولماز دهقانی، معاون هنری و سینمایی، جمشید رضایی، معاون فرهنگی و رسانه‌ای، صمد خدادوست، رئیس گروه امور سینمایی و دکتر جمال کامیاب، معاون سازمان اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور برگزار شد، ابعاد تازه‌ای از ضرورت پاسداشت این میراث معنوی تبیین گردید.
هنر در دمای آتش، حماسه عکاسان در لامرد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، در بازدید از این مجموعه فاخر، ضمن ستایش از سخت‌کوشی هنرمندان، تصریح کرد: آنچه امروز در قاب تصاویر می‌بینیم، فراتر از ثبت یک رویداد است. هنرمندان انجمن عکاسان فارس با ایستادگی در دمای طاقت‌فرسای ۵۰ تا ۶۰ درجه مناطق جنوبی، جان‌مایه عشق و ایثار در تعزیه لامرد و وراوی را ثبت کردند. این عکاسان، با تحمل شرایط سخت، راوی بی‌بدیل هنر و ارادت شدند.
مهدی رنجبر با اشاره به پیوند عمیق شخصی و خانوادگی خود با این آیین مذهبی افزود: بیش از پنج دهه است که خانواده من در این مراسم تعزیه‌خوانی نقش‌آفرینی کرده‌اند؛ مکانی که همواره میعادگاه توسل و شفا برای دردمندان و ارادتمندان بوده است.
به سوی ثبت جهانی؛ آیین خودجوش مردم جنوب
وی با تأکید بر ظرفیت این آیین در مقیاس‌های بین‌المللی اظهار داشت: مراسم تعزیه‌خوانی لامرد با رعایت تمامی ظرایف و دقیق‌ترین جزئیات نمایشی، به‌صورت کاملاً خودجوش و مردمی اجرا می‌شود. مشارکت عمومی مردم این خطه و همدلی مثال‌زدنی‌شان در تأمین هزینه‌های اجرایی، این آیین را به یک سرمایه ملی تبدیل کرده است. در همین راستا، سیاست‌گذاری‌ها معطوف به ثبت جهانی آن شد.
گفتمان میان‌نسلی و استحکام هویت دینی
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان فارس در تبیین اهداف برگزاری این نمایشگاه تأکید کرد: ثبت تصاویر هنری از آیین‌های مذهبی، یکی از قدرتمندترین ابزارها برای تقویت سرمایه اجتماعی و استحکام هویت مذهبی است. این نمایشگاه، پلی میان نسل‌هاست تا نوجوانان و جوانان با عمق فلسفه عاشورا و هنر تعزیه‌خوانی آشنا شوند. در حقیقت، هنر عکاسی در اینجا به یک ابزار هویت‌بخش تبدیل شده است.
نقشه راه انجمن عکاسان در توسعه و تداوم
رنجبر در پایان، با وعده حمایت‌های ساختارمند از جامعه هنری گفت: با تثبیت ارکان جدید انجمن عکاسان فارس، نشست‌های تخصصی، کارگاه‌های آموزشی و تورهای عکاسی شهری و برون‌شهری در دستور کار قرار گرفته است و ما این آمادگی را داریم تا با مشارکت نهادهای دولتی و خصوصی، از ظرفیت بی‌نظیر این قشر در حوزه‌های مختلف بهره‌مند شویم. به‌زودی، نخستین پروژه مشترک با محوریت حفظ محیط‌زیست و با همکاری سازمان مربوطه کلید خواهد خورد که نشان‌دهنده پویایی و حضور فعال این انجمن در تمامی عرصه‌های کلان استان است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×