» شهرستان » فعال‌سازی شعب استانی انجمن‌ها در دستور کار وزارت فرهنگ
شهرستان
کد خبر:69866 | ۱۶ مهر ۱۴۰۵ ساعت ۲۱:۱۷

فعال‌سازی شعب استانی انجمن‌ها در دستور کار وزارت فرهنگ

پرتو جنوب 0

سرتیم ارزیابی عملکرد وزارت فرهنگ از فعال شدن شعب استانی انجمن‌ها خبر داد.

انجمن‌های فرهنگی هنری جریان‌سازِ گفتمان‌ و خانه دوم هنرمندانند

به گزارش پرتو جنوب به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، سرتیم ارزیابی عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همراهی سولماز دهقانی معاون هنری سینمایی فرهنگ و ارشاد فارس در محفل روسای انجمن‌های ادبی، فرهنگی، هنری و قرآنی حضور یافت و در این دورهمی کارشناسانه و صمیمی با اشاره به اینکه فارس، استان مرجعیست و شهر فرهنگ، ادبیات، هنر و یکی از سه ضلع شهرهای مذهبی کشور محسوب می‌گردد، گفت: این خطه از کشور با حضور حضرت شاهچراغ(ع) و مرکزیت شعر و تاریخ و اندیشه، دارای علمای دین و علم و معنویت بوده و تاریخ و جغرافیای وسیعی دارد و از منظر بین المللی و جهانی نیز در ایران و سراسر جهان مشهور است.

احمدحسین فتایی افزود: با توجه به این شاخص‌هایی که برای استان فارس برشمرده شد، باید تلاش کرد تا این مرجعیت و نمود فرهنگی را در تمامی حوزه هایی که فعال هستند دیده شود و ببینیم و بیابیم که تا چه حدی وجود دارد و چرا در بعضی حوزه ها کمتر ظاهر شده و پیدا کنیم که چه کاری می توان برای بهبود شرایط، انجام داد.

عبور از بستر محدودیت‌های مالی

وی با بیان این مطلب که، پشتیبانی مالی و حمایتی باعث انگیزه خواهد شد و بایستی بسترهای مناسبی فراهم گردد تا بتوانیم در استان فارس شاهد پایتختی هنر و خوشنویسی و قرآنی و کتاب و ادبیات باشیم، اظهار داشت: تولیدات و آثار هنرمندان و فرهنگیان و ادیبان چنان موثر است که می‌تواند تاثیرات لازم و کافی را در جامعه با خود به همراه ‌آورد و باعث ایجاد شور و نشاط و همراهی و همدلی و حماسه ‌گردد و باید گفت و دانست که در این روزها نیز شاهد آن بوده ایم و دیده ایم که در مجلس و دولت و سازمان‌های دیگر هم به بازخورد آن اشاره شده است.

فتایی گفت: برای اینکه از بستر محدودیت‌های مالی عبور کنیم، می‌بایست با همراهی مقام های ارشد استانی و سرمایه‌گزاران و شهرداری‌ها از محل اعتبارات مسئولیت‌های اجتماعی به تامین نیازهای لازم دست یابی کرد و در همین راستا، استاندار فارس با توجه به نگاه فرهنگی که دارند و از مدیران ملی محسوب می‌شوند، حتما با اهالی فرهنگ و هنر همراه هستند و این برعهده انجمن‌های ادبی، هنری و فرهنگیست که با رایزنی و برقراری تعاملات به آن دست یابند و از این طریق برگزاری رویدادها و فعالیت های حوزه فرهنگ و هنر را رونق هر چه بیشتر بخشند.

نبض تپنده هنر در کالبد انجمن‌ها/ انجمن‌های فرهنگی هنری سنگرهای نامرئی اما استوار

سرتیم ارزیابی عملکرد وزارت فرهنگ، همچنین با اعلام اینکه در مرکز بنا داریم تا انجمن های ادبی، هنری و فرهنگی را با جدیدیت فعال بازشناسی کنیم تا تاثیرگزارتر از قبل به میدان بیایند، نوید حمایت و تقویت شعبات انجمن‌ها در مراکز استان‌ها را داد تا با نظارت دقیقتر به تلاش و تولیداتشان در جهت پویایی ادامه دهند.

وی ابراز داشت: در روزگاری که سرعت تحولات دیجیتال و تغییرات اجتماعی، گاهی اصالت‌های فرهنگی را به حاشیه می‌راند، انجمن‌های هنری و فرهنگی به مثابه سنگرهای نامرئی اما استوار، بارِ سنگین حفظ هویت و پرورش خلاقیت‌های نوظهور را به دوش می‌کشند. این تشکل‌ها که در واقع خانه دوم هنرمندان و اهالی فرهنگ محسوب می‌شوند، فراتر از یک ساختار اداری، جریان‌سازِ اصلی گفتمان‌های هنری در بدنه جامعه هستند.

فتایی خاطرنشان کرد: در حوزه مدیریت فرهنگی، انجمن‌های تخصصی هنری نه تنها بازوی مشورتی نهادهای حاکمیتی، بلکه دیده‌بانانِ تیزبینِ خلاءهای موجود در اکوسیستم هنر کشور هستند. این نهادها با ایجاد فضای گفت‌وگو، شکاف میان پیشکسوتان عرصه هنر و نسل‌های جوان را پر می‌کنند؛ جایی که تجربه در کوره خلاقیت‌های جسورانه جوانان صیقل می‌خورد و جریان‌های هنری، نه به صورت بخشنامه‌ای، بلکه به شکل ارگانیک متولد می‌شوند.

انجمن‌های هنری فضایی امن برای تجربه/ توسعه پایدار فرهنگ و هنر با واسپاری امور به انجمن‌ها

معاون هنری سینمایی فرهنگ و ارشاد فارس نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینکه، اهمیت انجمن‌های فرهنگی تنها در برگزاری جشنواره‌ها یا صدور گواهی‌ها خلاصه نمی‌شود، گفت: اگر به چرخه حیات هنر در ایران نگاه کنیم، می‌بینیم که پویاترین اتفاقات تئاتری، تجسمی و ادبی در بسترهایی رخ داده که توسط همین انجمن‌ها فراهم شده است. آن‌ها فضایی امن برای تجربه کردن و اشتباه کردن ایجاد می‌کنند؛ عنصری که در محیط‌های رسمی و دولتی به‌سختی یافت می‌شود.

سولماز دهقانی افزود: توسعه پایدار در فرهنگ و هنر، بدون واسپاری امور به انجمن‌های تخصصی محقق نخواهد شد و در دنیای امروز که رقابت فرهنگی به ابزاری برای قدرت نرم بدل شده، تقویت انجمن‌ها به معنای تجهیز دیپلماسی فرهنگی کشور است و هرچه این نهادها از نظر حقوقی و مالی مستقل‌تر و در عین حال در تعامل با سیاست‌گذاری‌های کلانِ اصولی مانند؛ ضوابط پوشش و عفاف در هنرهای نمایشی یا مقررات صنعت مد و لباس همسو‌تر باشند، خروجی‌های هنری با بدنه جامعه ارتباط وسیع و عمیق‌تری برقرار خواهند کرد.

این بانوی مسئول اعلام داشت: انجمن‌های هنری، ریه‌های تنفسی جامعه هنری هستند. حمایت از این نهادها، نه صرفاً یک وظیفه اداری، بلکه یک سرمایه‌گذاری راهبردی است و برای آنکه هنر بتواند همچنان در ساحت عمومی جامعه بدرخشد، باید بستر حضورِ تشکل‌هایی فراهم شود که هنر را نه به عنوان کالا یا پروژه، بلکه به عنوان یک زیست اجتماعی دیده شود.

در این نشست تخصصی روسای انجمن‌های ادبی و هنری و فرهنگی نیز به بیان دیدگاه ها و نقاط قوت و ضعف و نیازهای موجود برای هر چه پربارتر شدن فعالیت‌ها پرداختند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×