مشکلات شهروندان صدرا در طرح تفصیلی جدید لحاظ می شود
رییس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر صدرا اظهار داشت: مشکلات شهروندان در طرح تفصیلی جدید لحاظ می شود.
به گزارش پایگاه خبری پرتو جنوب به نقل از روابط عمومی شورای شهر صدرا؛ جلسه کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر صدرا با حضور معاون شهرسازی شهرداری صدرا و مشاور طرح تفصیلی این شهر برگزار شد.
حمید صادقی، رییس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر صدرا، با بیان اینکه موضوع اصلی جلسه بررسی طرح تفصیلی شهر صدرا است، اظهار داشت: “مشاور طرح تفصیلی به عنوان مجری طرح، بر اساس وظایف کلی و موارد مشخصشده در قرارداد، کار خود را پیش میبرد. اما برای اینکه این طرح به خواستهها و نیازهای مردم نزدیکتر باشد، مشاور را در جریان مشکلات مردم در طرح قدیمی قرار میدهیم تا این مسائل تا جایی که دست به ضوابط نخورد و قانون اجازه دهد، در طرح تفصیلی جدید اعمال شود.”
وی افزود: با توجه به آشنایی شهرداری و شورای شهر با مشکلات مردم، این امکان وجود دارد که این مشکلات به نحو بهتری به مشاور ارائه شود و در صورت ممکن در طرح دیده شود. تلاش میکنیم از طریق همفکری و تعامل با مشاور هم شاکله اصلی طرح دست نخورد، هم قوانین رعایت شود و در نهایت به سود مردم پیش برویم.
صادقی خاطرنشان کرد: در مسائلی که مراجعهکنندگان به شهرداری مطرح کردهاند، مشکلات مشترکی وجود داشت که این جلسه به منظور بررسی این مسائل با مشاور طرح تفصیلی برگزار شد.
وی در تشریح مسائل مطرح شده، به توپوگرافی نامنظم در شهر صدرا اشاره کرد و گفت: میبایست ضوابط آن بر اساس شیب زمین تعریف شود و به همین دلیل موضوع افزایش تراکم در این منطقه مطرح شد. همچنین، درخواست تغییر ضابطه مسکونی ۶۰_۱۲۰ به ۶۰_۱۸۰ نیز از درخواستهای متعدد مراجعهکنندگان بود.
رییس کمیسیون شهرسازی با تأکید بر هدف ساماندهی این مناطق گفت: “طبق گفته مشاور، تعمیم این ضابطه در کل محدوده شهر با افزایش جمعیت، بدون رشد خدمات روبرو خواهد شد. بنابراین، مقرر شد بهصورت لکهای در مکانهای پردرخواست و با شرط تأمین خدمات، این تغییر ضابطه را اعمال شود.”
صادقی همچنین به درخواستهای شهروندان برای تجاریسازی در بلوارها و شریانهای اصلی شهر اشاره کرد و گفت: “این درخواستها به مشاور منتقل شده تا در طرح تفصیلی لحاظ گردد. مشاور پذیرفت که بهصورت موردی از سوی شهرداری در بلوارها و خیابانهایی که شرایط و قوانین اجازه دهد، پس از بررسی و در صورت امکان، در طرح اعمال شود.”
وی به بافت اولیه صدرا نیز اشاره کرد و گفت: “شهر صدرا دارای قدمت ۳۰ ساله است و بافت اولیه آن دارای معابر باریک و کمعرض است که امروزه ظرفیت تردد خودرویی را ندارد. از مشاور خواستهایم که در طراحی معابر با دقت و ظرافت بیشتری عمل کند.”
رییس کمیسیون شهرسازی صدرا افزود: “اعمال موارد مذکور به گزارش مشاور ترافیکی منوط شده که این موضوع نیاز به پیگیری دارد.”
وی چالشهای موجود در بلوار حافظ را نیز از دیگر مسائل مطرحشده با مشاور عنوان کرد و گفت: “وجود واحدهای تجاری-کارگاهی و تجاری-خدماتی مانند کارواش و مکانیکی در این بلوار نارضایتی مردم را به همراه داشته است.”
صادقی تأکید کرد: “ما ناگزیر هستیم بر اساس قانون عمل کنیم. ورودی شهر طراحی ویژه و خاص خود را می طلبد که این موضوع نیاز به بررسیهای دقیق دارد. پیشنهاد ما این است که ضلع شمالی بلوار حافظ به عنوان پیادهرو سلامت زیباسازی شود تا ورودی شهر از نظر ظاهری نیز نظم بیشتری پیدا کند.”
وی به موضوع ارتفاعات شهر صدرا نیز اشاره کرد و گفت: “اراضی بعضی تعاونیها وارد حریمهای طبیعی شده و در این باره سند دارند. مذاکرات نشان داد که این پهنههای طبیعی همچنان در نقشه طرح تفصیلی جدید حفظ خواهد شد.”
صادقی افزود: “ارتفاعات در حال حاضر در تملک شرکت عمران است و ما باید راهکاری برای تحویل گرفتن این ارتفاعات پیدا کرده و پس از آن به سمت زیباسازی و پیادهسازی طرحهای گردشگری حرکت کنیم. طرحها باید عامالمنفعه باشند و همه مردم از آن بهرهمند شوند.”
رییس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر صدرا در پایان خاطرنشان کرد: “ما صدرا را شهر سبز میدانیم و امیدواریم با تحویل ارتفاعات از شرکت عمران، امکان تحقق مصداق شهر سبز صدرا فراهم شود و کمربند سبز ارتفاعات عملیاتی گردد. طرح تفصیلی باید به سمت توسعه متوازن و حفظ منابع شهر حرکت کند و خروجی آن نیازهای مردم را رفع کند.