نقش خانواده در تربیت فرزندان
مرضیه محمودی – مشاور و مددکار اجتماعی کلانتری ۱۱ جمهوری شهرستان جهرم
یکی از مهم ترین وظایف دینی و اجتماعی والدین تربیت دینی کودک است.
والدین نقش بسیارمهمی در شکل دهی به شخصیت فرزند ایفا می کنند. دوران کودکی مهم ترین مرحله رشد است و عواطف عمیق والدین در شکل گیری شخصیت کودک در این دوران نقش بزرگی دارد.زیرا خانواده نخستین کانون تربیت است.
بنابراین مسئولیت والدین تنها تامین غذا ،لباس و بهداشت کودک نیست، بلکه باید کودک را مطابق دستورات پیشوایان دینی تربیت کنند و بر رفتار وکردار ،عبادت ودوستان فرزندانشان نظارت و مدیریت کنند تا هرکسی را به عنوان دوست خود انتخاب نکنند، باید مهارتهای صحیح زندگی را به آنها یاد بدهند تا در آینده دچار مشکل نشوند.
عوامل موثر در تربیت کودک
-مجموعه عوامل فردی مثل: وضعیت جسمی ،هوشی، استعداد وتجربیات افراد
-مجموعه عوامل مربوط به خانواده
-مجموعه عوامل مربوط به محله ومدرسه
تاثیر خانواده در فرزندان و نقش های مهم آن ها در جنبه های دینی ، اخلاقی و اجتماعی بسیار مهم و عظیم است. والدین مسئول سلامت و رشد جسمی و روحی و مهم ترین عامل سعادت و شقاوت فرزندان خود هستند.
حساس ترین وظیفه خطیر والدین تربیت صحیح فرزندان است .تربیت دینی در محیط خانواده دارای دو شیوه اساسی کلامی و نمادین است که هریک در تربیت کودک نقش اساسی دارد.
خانواده در تربیت دینی فرزندان و هدایت صحیح آنها به سوی رستگاری و اعمال صالح بیشترین و مهم ترین نقش را دارد. از این رو خانواده ها مخصوصا”والدین باید جایگاه خود را کاملا درک کرده و با آشنایی و فراگیری عوامل وروش های درست خود را برای نقش آفرینی مجهز نمایند و با برنامه ریزی و تعامل به تربیت دینی فرزندانشان همت گمارند تا زمینه شکوفایی استعدادهای نهفته در ابعاد مختلف آن ها را فراهم نموده و فرزندان به رشد و تعالی معنوی دست یابند.