سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان فارس: ورزش پهلوانی و زورخانه ای ریشه فرهنگی دارد
محمدمهدی سرفراز شکوهی سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان فارس گفت: تنها ورزشی که یک هفته را به جهت گرامیداشت آن اختصاص می دهند ورزش پهلوانی و زورخانه ای است و این نشان از عمق این فرهنگ بعنوان یک میراث درورزش است .
به گزارش خبرنگار پرتو جنوب، سرفراز شکوهی در نشست خبری هفته فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای با بیان اینکه این ورزش منتسب به اخلاق و شعائر اسلامی است تصریح کرد: تمام شاخصه های فرهنگ اصیل در حوزه فرهنگ ایرانی و اسلامی اعم از احترام به پیشکسوت و مردانگی در این ورزش نهفته است.
شکوهی از اهتمام ویژه برای گسترش این ورزش در سطح استان فارس خبر داد و گفت: اهمیت ورزش زورخانه ای تا جایی است که بیش از ۱۶ بار توسط مقام معظم رهبری بر توسعه فعالیتهای ورزش باستانی تاکید شده است.
شکوهی با بیان اینکه اهتمام ویژه ای در خصوص ایجاد گود زورخانه در استان فارس وجود ندارد تصریح کرد: بخش اعظمی از زورخانههای استان نیز توسط خیّران ساخته شده و به بهره برداری رسیده است.
سرپرست ورزش و جوانان تصریح کرد: یکی از دلایل عدم موفقیت در ساخت زورخانه ها، اولویت ساخت و تجهیز اماکن ورزشی به زمینهای چمن و سالنهای ورزشی است، اما با توجه به اقبال عمومی در خصوص این ورزش، نظر بر این است با تغییر اولویتها، در زمینه توسعه ورزش باستانی به خصوص افزایش ایجاد گود زورخانه اقدام شود.
شکوهی ادامه داد: با توجه به سابقه تاریخی زورخانهها و نگاه میراثی که به این بناها وجود دارد، گاهی مشکلاتی در این بخش وجود داشته که میتوان با هم افزایی میان دستگاههای متولی در این بخش مشکلات را برطرف نمود.
به گفته او در کلان شهر شیراز ۲۶ زورخانه و در مجموع ۸۴ زورخانه در کل استان فارس فعال است اما هشت زورخانه استان به دلایل مختلف اکنون متروکه شده و نیاز به بازسازی دارد. البته جا نمایی ۱۷ زورخانه جدید نیز در استان فارس صورت گرفته است.
شکوهی در خصوص زیرساختهای ورزش باستانی نیز گفت: در کلان شهر شیراز ۲۶ زورخانه در حال فعالیتند و در مجموع ۸۴ زورخانه نیز در کل استان فارس فعال است، اما هشت زورخانه استان به دلایل مختلف اکنون تخریب شده و نیاز به بازسازی دارد.
آنطور که این مقام مسول می گوید؛ طرح ابداعی استان فارس در خصوص ایجاد فضای ورزشی در حسینیههای استان برای اولین بار به وزراتخانه ورزش و جوانان ارسال شده است. در قالب این طرح، حسینیههای سراسر کشور مکانی را برای انجام ورزشهای باستانی در نظر خواهند گرفت و نسبت به ترویج این فرهنگ اقدام خواهند کرد.
او در ادامه عنوان کرد: در طرح «شهید طوقانی» در استان فارس و تفاهم نامه با آموزش و پرورش، ۱۲۰ نوجوان و جوان استان با فرهنگ ورزشهای باستانی و زورخانه ای آشنا خواهند شد. در طرح «گود پدران» در فارس نیز نسبت به تجلیل از پیشکسوتان ورزش زورخانه ای اقدام شد.
خبرنگار :مازیار فتحی