تشکیل اولین جلسه کارگروه زنجیره ارزش با هدف مشخص کردن پیشران های اقتصادی استان فارس
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار فارس از تشکیل اولین جلسه کارگروه زنجیره ارزش با هدف مشخص کردن پیشران های اقتصادی و راهبردهای این پیشران ها در پنج شاخص تیم اقتصادی استان خبر داد.
به گزارش پرتو جنوب به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری فارس، دکتر محسن ربانی زاده؛ معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری در این خصوص گفت: با توجه به دستورالعمل وزارت کشور به عنوان وزارت مجری طرح توسعه زنجیره ارزش در اولین جلسه کارگروه مذکور با حضور آقای حسن پور از اعضای هیئت علمی دانشگاه که به عنوان اولین مجری و راهبر استانی این طرح انتخاب شد.
وی از تعیین تکلیف تعدادی از دستگاههای اجرایی که در کارگروه پیش بینی نشده بودند خبر داد و افزود: در کارگروه زنجیره ارزش استان علاوه بر گروه کاری که در کشور دیده شده است، دستگاههای اجرایی استانی را نیز شامل خواهد شد.
معاون استاندار تاکید کرد: تمامی ادارات استان با توجه به سوابق در مطالعه خوشه های صنعتی و زنجیره های ارزش ضمن شناسایی مدیران توانمند گزینه های پیشنهادی خود را معرفی کنند تا در جلسات آتی در این خصوص تصمیم گیری شود چرا که در گذشته زنجیره ارزش در بخش صنعت، کشاورزی، صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری شناسایی کردیم به توالی در این گروه کاری مطرح خواهد شد و در این خصوص تصمیم گیری می شود.
دکتر ربانی زاده با بیان این که زنجیره های ارزش استان بر پنج شاخص بنیان گذاری شده است، اضافه کرد: ابتدا باید نیازها و مسایل اساسی کشور که آب، انرژی، امنیت غذایی و سلامت را شامل می شود با همکاری و مشارکت های مهم بین ظرفیت های مولد استان از قبیل شرکت های بزرگ، دانش بنیان، تعاونی ها و اشکال گوناگون تشکل های مردمی را در برداشته باشد.
وی در ادامه افزود: طرح هایی پیشران تحول اجتماعی است که علاوه بر اشتغال زایی، یک اقدام شاخص در استان ایجاد کند که فی نفسه باعت ارتقای هویت و سرمایه اجتماعی استان می شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اظهار داشت: طرح هایی باید انتخاب شوند که فرصت های نوآورانه، فناورانه و شبکه سازی شرکت های فناور، دانش محور و جامعه نخبگان را مشتمل باشند.
ایشان ابراز داشت: این طرح ها باید پیشران سرمایه گذاری مشترک، مشارکت و تجمیع سرمایه مردمی و اتکا کمتری به منابع دولتی داشته باشند.
دکتر ربانی زاده با اشاره به اینکه در ساختار موجود علاوه بر تعیین دبیرخانه و ساختار بر اساس بخشنامه ۱۲ دستگاه اجرایی را شامل می شود، افزود: با توجه به مسیر تحول راهبردی استان این پنج شاخص در زنجیره ارزش به صورت مستقل و مجزا اجرا می شوند.
شایان ذکر است با اجرای این حلقه زنجیره ارزش همگرایی مطلوبی میان شاخص های ابرازی بوجود خواهد امد و ضمن به حداقل رساندن خام فروشی به تبع آورده استان از محل تولیدات صنعتی، تولیدات کشاورزی و ارایه خدمات در بخش های گوناگون ارزش افزوده قابل توجهی برای استان در پی خواهد داشت.