کاشت کینوا علوفه ای برای نخستین بار در کازرون
کینوا علوفه ای برای نخستین بار در کازرون کشت میشود.
مسئول جهش تولید در دیمزارهای شهرستان کازرون گفت: گیاه کینوا علوفه ای برای نخستین بار در شهرستان کازرون به صورت آزمایشی در راستای اصلاح و تدوین الگوی کشت در طرح جهش تولید در دیمزارها در روستای سیف آباد در سطح نیم هکتار کشت شد.
به گزارش پرتو جنوب به نقل از روابط عمومی معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون؛ مریم پورحسینی تصریح کرد: امروز کینوا و محصولات تهیه شده از آن، در بسیاری از کشورهای جهان شناخته شده است و دانه خوراکی آن بین افرادی که به تغذیه سالم اهمیت میدهند، از محبوبیت زیادی برخوردار است.
وی تصریح کرد: از کینوا هم به صورت دانه و هم علوفه استفاده می گردد. ارزش غذایی بالای کینوا و توانایی آن برای ایجاد امنیت غذایی باعث شد تا سازمان ملل متحد، سال ۲۰۱۳ را به عنوان سال جهانی کینوا نامگذاری کند.
پورحسینی گفت: کشت این گیاه، به مراتب آسانتر از غلاتی نظیر گندم، جو و ذرت بوده و در مقایسه با این گیاهان به آب کمتری نیازمند است به گونه ای که نیاز آبی آن سالانه ۲۵۰میلیمتر بصورت باران یا آبیاری بوده ولی با میزان کمتر از آن نیز تولید محصول می کند.
بیشتر بخوانید:
برداشت گیاه دارویی مورینگا از مزارع کازرون
وی تحمل به شوری و مقاومت به سرما را از مهم ترین خصوصیات این گیاه برشمرد و افزود: علوفه کینوا منبع غنی از مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و آهن و روی و فسفر بوده و نیاز دام را تامین می نماید و برای انواع دام سبک و سنگین مناسب می باشد. تولید آن در ایران به شدت رو به افزایش است و سود آوری بی نظیری برای کشاورزان دارد. تولید علوفه کینوا جایگزین مناسبی برای علوفه پرآبی مانند یونجه و ذرت علوفه ای می باشد زیرا دوره رشد آن کوتاه و نیاز آبی کمی دارد.
مسئول زراعت شهرستان اظهار داشت: با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوای شهرستان کازرون، امکان کشت این گیاه در اراضی زراعی شهرستان وجود دارد، از این رو تلاش میشود تا کشاورزان را با کشت این گیاه اشنا کرد.