» فارس »  اگر طرح های صیانت اجرا نشود طی ده تا پانزده سال آینده، دیگر جنگل زاگرسی نخواهیم داشت.
فارس
کد خبر:36453 | ۱ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۳۷

 اگر طرح های صیانت اجرا نشود طی ده تا پانزده سال آینده، دیگر جنگل زاگرسی نخواهیم داشت.

پرتو جنوب

در جلسه هماهنگی و بررسی راهکارهای احیاء و صیانت از جنگل های زاگرس بیان شد:

 اگر طرح های صیانت اجرا نشود طی ده تا پانزده سال آینده، دیگر جنگل زاگرسی نخواهیم داشت.

 سهم فارس با ۱۶ درصد سطح چنگل های زاگرس تنها ۹ درصد اعتبار  طرح صیانت از جنگل‌های زاگرس است

به گزارش پایگاه خبری پرتوجنوب ؛ با حضور مسجدی مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در امور احیاء و صیانت از جنگل های زاگرس و شعبانیان معاون جنگل ها سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، محمود رضایی کوچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و محسن پاپری زارعی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس جلسه هماهنگی و بررسی راهکارهای احیاء و صیانت از جنگل های زاگرس برگزار شد

 

به نقل از روابط عمومی  در این جلسه بر اهمیت جنگل‌های زاگرس بعنوان  یکی از اکوسیستم‌های مهم کشوراست که نقش مهمی در حفظ آب و خاک داردتاکید شد.

همچنین در این جلسه  عنوان شد : مجموعه جنگل‌های زاگرس زیست بوم جمعیتی بالغ بر ۱۰ میلیون نفر است که ۵۰ درصد کل دام کشور و ۴۰ درصد از  نزولات جوی و ۷۰ درصد عشایر نیز در این ناحیه ساکن هستند از ۲۱۰۰ گونه گیاهی خوراکی و دارویی در عرصه طبیعی زاگرس حداقل ۴۷۰ گونه آن خواص داروی ثبت شده دارد.

آنطور که در این جلسه مطرح شد هر هکتار از این جنگلها بین ۲۰۰ تا ۲۰۰۰ متر مکعب آب را در زمین نفوذ می‌دهد. و از ۶ میلیون هکتار جنگلی که در منطقه زاگرس کشور استقرار دارد، ۸۵۰هزار هکتار آن در استان فارس واقع شده است.

در این جلسه یادآوری شد مهمترین معضل جنگل زاگرس، چرای دام و در نتیجه عدم رویش مجدد گیاهان می‌باشد که در نتیجه با به پایان رسیدن عمر مفید پوشش گیاهی موجود، نسلی برای آینده از این گیاهان نخواهیم داشت و طی چند سال آینده جنگل ‌های زاگرس به کلی از بین خواهند رفت .

در این جلسه تصمیم برآن شد که در سالجاری، طرح صیانت از جنگل‌های زاگرس جنوب و مناطق مرکزی کشور و توسعه درختکاری با  اعتباری بالغ بر ۵۸۴ میلیارد تومان در قالب سه پروژه مصوب  اجرا گردد از این مبلغ سهم استان فارس حدود ۵۲ میلیارد تومان  است  یعنی معادل ۹ درصد؛ در صورتی که سطح پوشش جنگل‌های زاگرسی استان فارس تقریباً ۱۵ تا ۱۶ درصد است.

 

در این جلسه پس از بازدید و بررسی‌های به عمل آمده، پیشنهاد گردید  با پیش بینی راهکارهایی از جمله عملیاتی که موجب بهبود اقتصادی و معیشت مردم و جوامع محلی میشود مانند سرمایه‌گذاری در بوم گردی‌ها و یارانه خوراک دام و راهکار در افزایش بهبود خوراک دام، مانع از حضور دام‌ها در عرصه جنگل و از طرفی بهبود وضعیت اقتصادی مردم گردد. همچنین در ادامه راهکارهایی برای افزایش مشارکت مردم و جوامع محلی در کشت گونه‌های جنگلی و همچنین مراقبت و نگهداری از نهال کاری‌های انجام شده پیش بینی شود.

و در پایان جلسه تاکید شد، در صورتی که پیشنهادهای کارشناسی شده عملیاتی نگردد، طی ده تا پانزده سال آینده، دیگر جنگل زاگرسی نخواهیم داشت.

Print Friendly, PDF & Email
  • ×