مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان فارس خبر داد: تولید گندم فارس، استان را بی نیاز از واردات آرد کرده است
بهترین روش برای رسیدن به تولید نان باکیفیت تر، اصلاح قیمت و رفتن به به سمت اقتصادی کردن انواع نان هاست. موضوعی که جزو سیاستهای دولت در حال پیگیری است.
به گزارش خبرنگار پرتو جنوب ،مهدی جمالی مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان فارس با بیان این مطلب در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: با توجه به تولید قابل توجه میزان گندم در استان میتوان گفت امسال نیاز به واردات گندم به استان نداریم .
او افزایش تعداد نانوایی نان کامل را نیازمندی به خط تولید آرد کامل دانست و گفت: در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم با ۲خط تولید راهاندازی کنیم.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی فارس گفت: تاکنون مبلغی در حدود هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پول خرید گندم به حساب کشاورزان استان واریز شده و حدود ۲ هزار میلیارد تومان هم باید به کشاورزان پرداخت شود.
جمالی همچنین با بیان اینکه در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به دلیل بارندگیهای خوب و تلاشهای مجموعههای متولی حدود ۸۴۳ هزار تُن گندم از کشاورزان خریداری شده است خاطر نشان کرد: این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۴۱۴ هزار تن بود، رشد ۲۰۳ درصدی را تجربه کرده است و با جمع آوری گندم ها می توان ادعا کرد در زمینه برداشت گندم به رقم یک میلیون تُن خواهیم رسید.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی فارس تصریح کرد: تاکنون مبلغی در حدود هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به حساب کشاورزان واریز شده و حدود ۲هزار میلیارد تومان هم باید به کشاورزان پرداخت شود؛ البته این مبلغ بر مبنای قیمت گندم سال گذشته که حدود ۱۱هزار ۵۰۰ تومان بوده است پرداخت میشود.
وی ادامه داد: دلیل عدم پرداخت مبلغ بدهکاری هم این است که نرخ نهایی خرید تضمینی گندم ابلاغ نشده است و اگر این نرخ ابلاغ شود مبلغ مابهالتفاوت محاسبه و پرداختی انجام خواهد شد.
جمالی عنوان کرد : لذا سعی میکنیم در فصل برداشت و خرید گندم، اقدامات قابل توجهی در بحث انتقال به منظور تولید آرد باکیفیت تر را در دستور کار قرار دهیم.
جمالی به سیاست دولت سیزدهم در زمینه تنظیم بازار گندم، آرد و نان عنوان کرد: در حوزه نان هم دولت در سال گذشته در بحث مردمی سازی یارانه ها به جای اصلاح قیمت نان، سیاست دیگری در پیش گرفت تا بتواند با نظارت بیشتر چرخه تولید و توزیع گندم و آرد و نان را کامل کند.
جمالی بیان کرد: مبلغ قیمت آرد برای واحدهای نانوایی پنج درصد قیمت تمام شده است یعنی ۹۵ درصد قیمت آرد به صورت یارانه پرداخت میشود.
وی در خصوص پایین بودن دستمزد کارگران نانواییها اضافه کرد: سه سال است دستمزد کارگران افزایش نداشته و کارگران که زحمات بسیاری در این صنف میکشند نیاز به افزایش دستمزد با همسانسازی قیمت دارند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی فارس در خصوص امکان افزایش یافتن قیمت نان بیان کرد: تولید پایدار هزینه دارد، سه سال است تغییری در قیمت نان صورت نگرفته است اما با این حال ما در این حوزه تابع تصمیمگیری و سیاستگذاری دولت هستیم و قرار است همسانسازیهایی صورت بگیرد تا پایین بودن دستمزد کارگران جبران شود.
خبرنگار : مازیار فتحی