دستور استاندار فارس به فرمانداران شهرستانهای تابعه استان صادر شد
تامین رفاه مردم و کنترل و نظارت بر بازار محور دستورالعمل استاندار فارس
همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان و ایام نوروز، به منظور ایجاد نشاط و امید و ارائه بهترین خدمات به عموم مردم و تامین کالاهای اساسی مورد نیاز و ایجاد آرامش در بازار استان، دکتر حسینعلی امیری، استاندار فارس، دستورات لازم را به فرمانداران شهرستانهای تابعه استان فارس، ابلاغ کرد.
به گزارش پرتو جنوب به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل استانداری فارس، بر اساس این دستور العمل مقرر شد جلسات مستمر کارگروههای تنظیم بازار، اقدام مشترک، آرد و نان در شهرستانها با حضور دستگاهها و ادارات ذیربط و رصد و نظارت دائمی بر وضعیت بازار کالاهای اساسی، پیشبینی کالاهای مورد نیاز و جلوگیری از بروز هرگونه مشکل در بازار شهرستان، نظارت مستمر بر عملکرد شبکههای حمل و نقل مسافربری درونشهری و برون شهری، نظارت بر عملکرد هتلها و مراکز اقامتی، نظارت و بازرسی برای جلوگیری از احتکار و عرضه خارج از شبکه، استفاده از ظرفیتهای موجود جهت توزیع کالاهای اساسی با قیمت مناسب، اطلاع رسانی از محل عرضه کالاها، برنامهریزی برای خدمات رسانی بانکها، تأمین مکفی و به موقع دام، نظارت بر اجرای صحیح طرح از مزرعه تا سفره، برگزاری نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا به مناسبت ماه مبارک رمضان و عید نوروز، تاکید بر رعایت شئونات و شعائر اسلامی و حفظ حرمت ماه مبارک رمضان در همه صنوف و اماکن عمومی، پیگیری تامین سوخت و ذخیره سوخت مورد نیاز در داخل جایگاهها و سوخت مورد نیاز کارخانجات و واحدهای اقتصادی، و نظارت بر اجرای طرح تشدید بازرسی و نظارت ویژه ایام پایانی سال، راه اندازی بازارچههای موقت و نظارت بر شیفت پخت عصر برای نانواییها به منظور تامین نان مورد نیاز شهروندان، مورد بررسی و تاکید قرار گیرد.
متن کامل نامه به شرح زیر است:
با توجه به در پیش بودن ماه مبارک رمضان ، ایام پایانی سال و تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ و به منظور ایجاد نشاط و امید در جامعه همراه با حفظ منزلت و شان شهروندان درماه نزول قرآن، مراعات حال مسافرین نوروزی، ارائه بهترین خدمات به عموم مردم، تامین کالاهای اساسی مورد نیاز ، ایجاد آرامش در بازار استان و …. شایسته است اقداماتی به شرح زیر در شهرستان های تابعه انجام پذیرد:
۱.برگزاری مستمر جلسات کارگروههای تنظیم بازار، اقدام مشترک، آرد و نان شهرستان ها با حضور دستگاه ها و ادارات ذیربط و رصد و نظارت دایمی بر وضعیت بازارکالاهای اساسی، نانوایی ها و پیشگیری از هرگونه کمبود در عرضه کالاهای اساسی و یا افزایش قیمتها
۲.پیش بینی کالاهای مورد نیاز ( به ویژه مرغ، تخم مرغ، روغن، شکر، گوشت قرمز، برنج، آرد ) و جلوگیری از هر گونه بروز مشکل در بازار شهرستان و حل و فصل و رفع آن قبل از تبدیل شدن به بحران و اطلاع رسانی سریع به معاونت اقتصادی استانداری
۳.نظارت مستمر بر عملکرد شبکه های حمل و نقل مسافربری درون شهری و برون شهری به منظور خدمات دهی به موقع و مناسب و رعایت قیمت های مصوب
۴.نظارت بر عملکرد هتل ها، مراکز اقامتی و گردشگری موجود در شهرستان ها و جلوگیری از هرگونه افزایش قیمت غیر متعارف، گران فروشی ، رعایت نرخنامه ها مصوب و لزوم رعایت شئونات ماه مبارک رمضان
۵.استفاده از ظرفیت شورای تامین ، کمیته امنیتی ، نظارت و بازرسی ادارات جهاد کشاورزی، صمت، تعزیرات حکومتی ، اتاق اصناف، اتحادیه های صنفی و بسیج جهت تنظیم بازار و کنترل قیمت ها، جلوگیری از احتکار و عرضه خارج از شبکه و برخورد قانونی قاطع با متخلفین با هماهنگی مقام قضایی در شهرستان ها .
۶.بهره گیری از ظرفیت شبکه های توزیع منتخب اعم از اتحادیه ها، تعاونی ها، میادین میوه و تره بار ، فروشگاه های زنجیره ای ، صنوف منتخب جهت توزیع کالاهای اساسی با قیمت مناسب
۷.اطلاع رسانی مستمر از محل های عرضه مستقیم کالا ، نمایشگاه ها، محل های اجرای طرح توزیع میوه شب عید و… از طریق بیلبورد های شهرداری ها و فضای مجازی
۸. برگزاری شورای هماهنگی بانکها ی شهرستان و نظارت بر شیفت های کشیک شعب بانکها در ایام تعطیلات نوروز و تاکید به مسئولین شعب بانکها جهت تامین اسکناس و کارت هدیه مورد نیاز مردم
۹.تاکید به ادارات جهاد کشاورزی شهرستان های تابعه به منظور تامین به موقع و مکفی نهاده های دامی مورد نیاز دامداری های شهرستان
۱۰.نظارت بر اجرای کامل و صحیح طرح از مزرعه تا سفره بویژه سیب، پرتغال، نارنگی،موز، سیب زمینی و گوجه فرنگی در شهرستان ها
۱۱.برگزاری نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا به مناسبت ماه مبارک رمضان و عید نوروز با استفاده از ظرفیت صنوف شهرستان و عرضه کالاهای دارای کیفیت و قیمت مناسب و استاندارد در نمایشگاه های مذکور با هدف حمایت از اقشار کم درآمد جامعه
12.تاکید بر رعایت شئونات و شعائر اسلامی و حفظ حرمت ماه مبارک رمضان در کلیه صنوف و اماکن عمومی توسط دستگاه های متولی در شهرستان
۱۳.پیگیری تامین و ذخیره سازی سوخت مورد نیاز جایگاه های عرضه سوخت شهرستان و پیشگیری از ایجاد صف های نامتعارف در جایگاه ها در ایام مذکور
14.پیگیری لازم به منظور تامین و ذخیره سازی سوخت دوم کارخانجات و واحد های اقتصادی ، نانوایی ها و مراکز خدمات رسان مستقر در شهرستان
۱۵.نظارت بر اجرای طرح تشدید بازرسی و نظارت ویژه ایام پایانی سال، ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۴ توسط دستگاه های متولی( جهاد کشاورزی، صمت، تعزیرات حکومتی، بسیج اصناف، اتاق اصناف، نیروی انتظامی و …) و تاکید بر تهیه لیست کشیک واحد های بازرسی و نظارت در شهرستان
16.تاکید بر راه اندازی بازارچه های موقت عرضه تولیدات و محصولات روستایی و عشایری در مسیر های تردد مسافران نوروزی توسط دستگاه های متولی( جهاد کشاورزی، امور عشایر ) با هماهنگی ادارات راهداری و حمل و نقل جاده ای و در راستای تقویت بنیه اقتصادی و استفاده حداکثری از ظرفیت و پتانسیل روستاها
۱۷.با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان با ایام تعطیلات پایانی سال و احتمال مراجعه بیشتر مردم به واحدهای نانوایی مخصوصاً در شیفت پخت عصر واحدهای خبازی، فرمانداران محترم به عنوان رییس کارگروه آرد و نان شهرستان تمهیدات لازم برای تامین به موقع آرد وجلوگیری از ایجاد صف های غیرمتعارف اتخاذ نمایند.
در پایان تاکید می گردد ضمن برگزاری مستمر جلسات و کارگروه های مربوط به حوزه اقتصادی و با استفاده از ظرفیت همه ادارات ، دستگاه ها و نهادها، به صورت دایمی بازار شهرستان مورد رصد و پایش قرار گرفته و ضمن جلوگیری از بروز هرگونه کمبود کالاهای اساسی و یا خدمات، پیگیری لازم به منظور تامین مایحتاج مردم و همچنین فعال سازی اکیپ های بازرسی از صنوف، در ایام پیش رو به عمل آورده و گزارش اقدامات انجام شده در بندهای ۱۷ گانه را به صورت مستمر و هفتگی و در هفته پایانی سال بصورت روزانه گزارش وضعیت بازار و موارد درخواستی به معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری ارسال نمایید