» شهرستان » چرا کسی پاسخگوی حادثه خیابان فاطمی زیتون اهواز نیست؟
شهرستان - مقالات
کد خبر:37424 | ۲۶ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۰۴

چرا کسی پاسخگوی حادثه خیابان فاطمی زیتون اهواز نیست؟

پرتو جنوب

به قلم: محسن بابادی

فروریختن ساختمانی دیگر و این بار در انتهای خیابان فاطمی منطقه زیتون اهواز نشان داد که هیچ گونه نظارت دقیق و اصولی بر ساخت و سازها و دادن مجوز در این خصوص صورت نمی گیرد. البته برای موارد کم ارزش و بی خطری همچون ریختن مقداری ماسه درب یک ساختمان یا تغییرات جزیی و سطحی یک ساختمان کوچک که مالک کم بضاعتی دارد، آنچنان قوانین سفت و سختی وجود دارد که سازنده از انجام آن پشیمان می شود، اما ساختمان های بزرگ مسکونی و تجاری که بسیاری از اصول ایمنی و ساختمان سازی در آن ها رعایت نشده است، به راحتی مجوز می گیرند و البته باید مشخص شود بر چه اساسی و به چه شکلی این قدر زود و بی دردسر تمامی مجوزات را اخذ نموده و این گونه با جان و مال افراد بازی می شود! ستون های تخت جمشید و دیگر آثار باستانی بعد از گذشت نزدیک به سه هزارسال باوجود این همه زلزله، سیل و تغییرات آب و هوایی همچنان پابرجا ایستاده اند، اما ستون ساختمان های اهواز و احتمالا دیگر شهرهای خوزستان و کشور حتی دو دهه هم دوام نیاورده و این گونه فاجعه به بار می آورند.

یا علم، دانش، سلامت تایید کنندگان و نهادهای سازنده هزاران سال پیش بیشتر و بهتر از امروز بود یا آن هایی که امروزه چنین می کنند جایی از کارشان می لنگد. معمای فروریختن ساختمان متروپل در آبادان که تا کنون خانواده های آنان داغدار هستند نیز هیچ گاه حل نشد و اکنون اگر هوشیاری اشخاص یا گروه هایی نبود، به جای این همه خسارت مالی شاهد خسارات جبران ناپذیری در خیابان فاطمی اهواز می بودیم.

به راستی چه شخص، گروه، اداره، نهاد یا سازمانی بایست پاسخگوی این اتفاقات باشد؟ به اعتقاد نگارنده بایست سریعا یک کمیته یا ستاد بحران تشکیل شده و اسناد تایید شده تمامی ساختمان های ساخته شده طی دو دهه اخیر اهواز از نو بررسی شده و بازرسی میدانی دقیقی صورت پذیرد که چگونه و بر اساس چه اصولی ساخته شده اند و کدام ساختمان های دیگر نیز در معرض خطرند که با لرزشی معادل ۳.۶ ریشتر این گونه زوارشان در نرود.

اگر خدای ناکرده زلزله ای ۶ یا ۷ ریشتری در اهواز رخ دهد دیگر چه می شود الله و اعلم. لطفا هرچه سریع تر مسولین محترم سیاسی و امنیتی استان در این موضوع مهم ورود کرده، چرا که خانواده های خود آنان نیز در چنین ساختمان های پوشالی ناایمن اما زیبا در حال زندگی بوده و مشخص نیست سازه یا ساختمان غیراصولی بعدی کدام عزیزان را به کام مرگ فرو ببرد.

آنچه به نظر می رسد اینکه در جاهایی خاص که بایست سختگیری برای ساخت و ساز ها صورت پذیرد، سریعا موانع موجود برطرف شده و یک شبه و همچون قارچ ساختمان های سربه فلک کشیده ای را مشاهده می کنیم که مشخص نیست چند وقت بعد و با چه میزان فشار و لرزشی جان ساکنان را به خطر بیندازند.

مسولین محترم این هشدار را جدی گرفته و اجازه ندهند این مسایل تاسف بار تداوم یابد. چرا که مشخص نیست اتفاق بعدی کجا و چه میزان خسارت جانی و مالی به همراه داشته باشد. بایست نهادهای زیربط هرچه سریع تر لیست ساختمان هایی که اصول ایمنی و علمی ساختمان سازی در آن ها رعایت نشده را در اختیار مردم شریف اهواز و خوزستان قرار داده و مشخص کنند چه کسانی، به چه دلیل و برچه اساسی مجوز ساخت آن ها را تایید نموده اند.

  • ×