» آرشیو » آلبالو پلو؛‌ غذایی برای استقبال از تابستان
آرشیو - خانه خاص
کد خبر:2866 | ۲ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۲۷

آلبالو پلو؛‌ غذایی برای استقبال از تابستان

پرتو جنوب

یک غذای مجلسی و فصلی که البته با کمک فریزر یا تدابیر دیگر، می‌توانیم در دیگر روزهای سال هم این پلوی خوشمزه و مجلسی را بپزیم و از مزه ملس آن لذت‌ببریم.

مواد لازم:

پیاز: یک عدد
برنج: ۴ پیمانه
شکر: ۲۰۰ گرم
آلبالوی تازه: ۵۰۰ گرم
روغن مایع: به مقدار لازم
گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه آلبالو پلو:

ابتدا آلبالو‌ها را تمیز می‌شوییم و هسته‌های آنها بیرون می‌آوریم و در قابلمه‌ای می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم تا کمی غلیظ شود و بعد شکر را به آن می‌افزاییم و صبر می‌کنیم تا ۱۰ دقیقه بجوشد و بعد از روی حرارت برمی‌داریم و از یک صافی آلبالو‌ها را رد می‌کنیم و آب آن را مجددا می‌گذاریم روی حرارت تا غلیظ تر شود و برای شربت از آن استفاده کنیم.

پیاز را پوست می‌گیریم و رنده ریز می‌کنیم و آب آن را خوب می‌گیریم و به گوشت چرخکرده می‌افزاییم و کمی نمک،فلفل سیاه و زردچوبه روی گوشت و پیاز می‌ریزیم و خوب آنها را ورز می‌دهیم تا ادویه‌ها به خورد گوشت برود و آنها را به شکل کوفته قلقلی می‌کنیم.

کوفته‌ها را در روغن می‌چرخانیم سرخ می‌کنیم. برنج را آبکش می‌کنیم. کمی از برنج را کف قابلمه می‌ریزیم و کمی از کوفته‌ها و آلبالو روی آن می‌ریزیم و مجددا لایه بعدی برنج و کوفته و آلبالو می‌ریزیم تا موادمان تمام شود. سپس نصف لیوان از شربت آلبالو و یک قاشق غذاخوری روغن روی برنج می‌ریزیم و در قابلمه را می‌گذاریم تا آلبالو پلو پخته شود.

​​​​​​​فوت و فن‌های دستور پخت آلبالو پلو:

می توانید به جای تهیه گوشت قلقلی، مرغ را پخته و ریش ریش کنید و لابه‌لای آلبالو دم بگذارید.
مقدار شکر به ذائقه شما بستگی دارد.
اگر آلبالو در دسترس نداشتید، می‌توانید از مربای آن استفاده کنید.
در انتها برای خوش‌عطر شدن این غذا، کمی زعفران دمکرده و کره یا روغن محلی روی برنج بریزید. حتما باید در تهیه آلبالو پلو ته دیگ سیب‌زمینی یا نان‌لواش قرار دهید؛ زیرا آب آلبالو به ته قابلمه رفته و باعث تیره و سوخته شدن ته دیگ می‌شود.

خواص آلبالو:

میوه آلبالو به دلیل قند کمی که دارد، کالری زیادی نداشته و به خاطر نوع قندش، بیماران دیابتی نیز می‌توانند به اندازه متعادل از این میوه در رژیم‌غذایی خود استفاده کنند. هر ۱۵۰ گرم آلبالو، حدود ۹۰ کیلو کالری و چربی بسیار ناچیز دارد. از سوی دیگر این میوه پرخاصیت باعث افزایش متابولیسم بدن شده و به نوعی خاصیت چربی‌‌سوزی دارد.

آلبالو و آب آن، به دلیل داشتن آنتی‌‌اکسیدان‌، آنتوسیانین و منگنز موجود، خواص ضد التهابی داشته و در کم شدن دردهای مفصلی و آرتروز مؤثر هستند. همین ویژگی در از بین بردن عفونت‌‌ها، میکروب‌ها و تقویت سیستم ایمنی بدن نقشی به‌سزا دارد.

همچنین به دلیل داشتن آنتوسیانین، آلبالو باعث افزایش گردش خون شده و با داشتن ویتامین C باعث تقویت سیستم ایمنی و افزایش کلاژن‌سازی می‌شود.

Print Friendly, PDF & Email
  • ×