» آرشیو » کشف جاده هفت‌هزارساله در دریا
آرشیو - خواندنی
کد خبر:2102 | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۰۸

کشف جاده هفت‌هزارساله در دریا

پرتو جنوب

باستان‌شناسان بقایای یک جاده هفت‌هزارساله را در اعماق دریای نزدیک به سواحل کرواسی کشف کردند.
به گزارش پرتو جنوب به نقل از ایسنا، جزیره «کورچولا» واقع در کرواسی خانه محوطه‌های باستان‌شناسی است که قدمت برخی از آن‌ها به ۲۰ هزار پیش از میلاد بازمی‌گردد، اما کشف یک جاده هفت‌هزارساله که زمانی یک مکان باستانی را به این جزیره متصل می‌کرد، کاملا دور از انتظار بود.

گروهی از باستان‌شناسان دانشگاه «زادار» این جاده را در سواحل کرواسی کشف کرده‌اند. این جاده در عمق پنج متری یک محوطه باستان‌شناسی غرق‌شده به نام «سولین» کشف شد که زمانی سکونتگاه نوسنگی بود.

باستان‌شناسان دریافتند که این جاده سکونتگاه مردم تمدن «Hvar» را به سواحل جزیره «کورچولا» متصل می‌کرد.

سرپرست گروه باستان‌شناسان می‌گوید که محققان در ابتدا بقایای سنگ‌هایی را کشف کردند که یک جاده با عرض چهار متر را تشکیل داده بودند. سپس نتایج تاریخ‌گذاری رادیوکربن چوب‌هایی که در گل‌ولای دریا کشف شدند نشان داد این مسیر در حوالی ۴۹۰۰ پیش از میلاد، یعنی حدود هفت‌هزار سال پیش ساخته شده است. با توجه به این‌که کاوش‌های باستان‌شناسی قبلی که در این مکان انجام شده بود به کشف ظروف سفالین و سایر اشیاء مربوط به تمدن «Hvar» منجر شده بود، گمان می‌رود این جاده را نیز همین مردم ساخته باشند.

جزیره «کورچولا» که در دریای «آدریاتیک» واقع شده است، با وجود مناظر چشم‌نواز و آب‌های شفاف همواره جاذبه‌ای برای علاقه‌مندان به آب و هوای آفتابی و تفریحات آبی بوده است. با این حال در این جزیره کلیسای «سن مارک» و دیوار‌های باستانی شهر «کورچولا» نیز وجود دارد.

Print Friendly, PDF & Email
  • ×