» گوناگون » خانه خاص » فقط آرامش می خواهم
خانه خاص - مقالات
کد خبر:35729 | ۲۳ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۳:۲۳

فقط آرامش می خواهم

پرتو جنوب

نویسنده : مرضیه محمودی – کارشناس مشاوره کلانتری ۱۱ شهرستان جهرم

از زمان کودکی یک دل سیر آرامش می خواستم که متأسفانه در خانه ما نبود.

همیشه از مدرسه که می آمدم، به جای دیدن زیبایی های زندگی، شاهد دعوای پدر و مادرم بودم، این وسط من باید قربانی می شدم، بعضی وقت ها با خودم می گویم ای کاش به دنیا نیامده بودم که اینگونه زجر بکشم. آخر مگه من چه چیزی از دوستانم کم داشتم که باید همه چیز برایم آرزو و ای کاش شود.

درسم اوایل خوب بود، ولی دعوای خانوادگی باعث شد که دچار اُفت تحصیلی شوم، تا اینکه مدیر مدرسه از مادرم برای حضور در مدرسه دعوت کرد.

مادرم به مدیر مدرسه گفت: ما هیچ چیز در خانه برایش کم نگذاشته ایم، برایش خرج کرده ایم، دار و ندارمان همین یک دختر است، از او بپرسید چه چیزی کم داشته است که اینگونه دچار اُفت تحصیلی شده است؟ من گفتم: مادر من هیچ چیزی نمی خواهم، ای کاش جای همه این چیزها که برایم می خریدید، در حضور من با پدر دعوا نمی کردید، شما نمی دانید چقدر در روحیه من تاثیر منفی می گذاشت، من فقط آرامش می خواهم و بس.

مدیر مدرسه گفت: برای جبران گذشته ها هیچ وقت دیر نیست، از صفر شروع کن، خانواده ات به اشتباه خودشان پی برده اند، بیا و کمک کن تا دوباره مثل قبل شاگرد اول مدرسه باشی، شما باعث افتخار این مدرسه هستید. خانواده ات قول داده اند دیگر با هم دعوا نکنند.

با گریه گفتم : دیگر دیر شده، حالا که من برای آرامشم به توصیه دوستم گرفتار مصرف قرص های آرام بخش شده ام ، دیگر فایده ندارد.

مدیر مدرسه مثل یک ناجی برای من بود، من را به روانشناس و روان پزشک معرفی کرد و مسائل خانوادگی مرا در کنار مشاوری که از طرف کلانتری نزدیک مدرسه برای سخنرانی در مدرسه آمده بود، پیگیری کرد.

با اینکه زمان زیادی طول کشید، ولی از آن مسیر تاریک دور شدم. پدر و مادرم رفتارشان با من خیلی تغییر کرده بود، دیگر شاهد دعواهای آن ها نبودم.

فقط ای کاش؛ خانواده ها رعایت می کردند و در حضور بچه ها بحث و دعوا نمی کردند، نمی دانند که چقدر در روحیه فرزندانشان تاثیر منفی می گذارد.

تجزیه و تحلیل:

یکی از شاخص ترین مشکلات دوره نوجوانی، عدم درک و روابط ناصحیح والدین با فرزندان است. این دختر چون از طرف خانواده مورد توجه قرار نگرفته است، دچار افسردگی شده و روحیه خود را از دست داده است.

خانواده نقش مهمی در پیشگیری از آسیب های اجتماعی دارد، وقتی به فرزندان خود توجه نکنید و از آنها فاصله بگیرید دچار افسردگی و انزوا می شوند و به اعتیاد هم رو می آورند و زمانی که محبت و توجه را از بیرون دریافت کنند، در دام افراد سودجو وکلاهبردار می اُفتند.

از طرفی، والدین باید ضمن تقویت و حفظ رابطه خوب و صمیمانه خود با فرزندان، مهارت “نه” گفتن را از همان دوران کودکی در آن ها تقویت کنند.

Print Friendly, PDF & Email

دیدگاهتان را بنویسید

  • ×