مدارس فقط حق دریافت پول کتاب و بیمه دارند/ رقم «شهریه» مدارس سمپاد
رئیس ستاد مرکزی ثبت نام دانشآموزان وزارت آموزش و پرورش، با پیشبینی اینکه امسال تعداد دانشآموزان مدارس قریب به ۱۷ میلیون نفر است، گفت: امسال مدرسه «شعاع محدوده» در نظر گرفته شده است تا دانش آموزانی که نزدیک یک مدرسه هستند اما منطقه محل سکونت آنها با منطقه آموزش و پرورشی آن مدرسه یکسان نیست، بتوانند در آن مدرسه ثبت نام کند.
به گزارش پرتو جنوب به نقل از ایسنا، سید مجتبی هاشمی در نشست خبری با موضوع فرایند ثبت نام مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۳ـ۱۴۰۲، اظهار کرد: از آنجا که سال قبل قریب به ۱۶میلیون و ۵۰۰ هزار دانش آموز داشتیم و با توجه به اینکه ما باید آمار را دست بالاتر بگیریم تا آمادگی ثبت نام و جذب بیشتر داشته باشیم لذا برآورد امسال این است که قریب به ۱۷ میلیون دانش آموز داشته باشیم. هرچند این امر طبق متغیرهای مختلف از جمله مهاجرت اتباع دستخوش تغییرات میشود.
وی در بخش دیگر سخنان خود تصریح کرد: امسال برای این مشکل که تا کنون خانوادهها نمیتوانستند دانش آموز خود را در مدارسی که در بین دو منطقه آموزش و پرورش مستقر بود ثبت نام کنند، تدبیر کردیم و در دستورالعمل خود آوردیم و ستادهای ثبت نام در سطح استان و مناطق را ملزم کردیم تا با جلسهای که برای هماهنگی تشکیل میدهند، مدرسه را «شعاع محدوده» و نه مرز و تقاطع تعیین کنند. مدرسه شعاع باشد تا خانوادهها بتوانند ثبت نام کنند و این امر به مناطق و ستاد ثبت نام استان تکلیف شده است.
ثبتنام خودکار میانپایهها در مدرسه محل تحصیل بعد از دریافت کارنامه قبولی
هاشمی با بیان اینکه قریب به ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار دانش آموز ما در میان پایه تحصیل میکنند، درباره ثبت نام این دانش آموزان نیز توضیح داد: باهماهنگیهایی که در ستاد ثبت نام انجام شده، مقرر است ثبت نام میان پایهها با درج نمره قبولی پایان ترم دانش آموز به صورت خودکار و الکترونیکی در پایه بالاتر در همان مدرسه انجام شود.
ثبتنام در نزدیکترین مدرسه به محل سکونت ثبت شده در سامانه املاک یا محل اشتغال والدین
رییس ستاد ثبت نام مدارس ادامه داد: دانش آموزان مبتنی بر آدرس محل سکونت ثبت شده در سامانه املاک میتوانند در نزدیک ترین مدرسه به محل سکونت ثبت نام کنند. همچنین میتوانند به مدرسه نزدیک محل اشتغال پدر یا مادر نیز ثبت نام کنند و محدوده بندی طوری تعریف شده که دانش آموز بتواند درنزدیکترین مدرسه به محل سکونت یا اشتغال پدر و مادر ثبت نام کنند.
آغاز ثبتنام پایههای اول و هفتم از اول تیرماه
ارائه «کارنامه» در قبال «پول»، ممنوع
وی درباره ثبت نامیهای پایه هفتم نیز تصریح کرد: ثبت نام پایه هفتم از یک تیر شروع شده است. آمار نهایی مربوط به روز گذشته نشان میدهد ثبت نام قطعی ۵۰۲ هزار و ۶۱۳ دانش آموز در دو پایه اول ابتدایی و هفتم انجام شده است. مجموعا ۸۱ هزار و ۸۰۲ نفر از این تعداد مربوط به ثبت نامیهای پایه هفتم و باقی مربوط به پایه اول است. ثبت نام این تعداد قطعی شده است.
وی درباره مبالغی که بعضا مدارس از خانوادهها دریافت میکنند، اظهار کرد: مشارکت دادن اولیاء در اداره مدرسه هنر و مهارت مدیریتی است اما اینکه در زمان ثبت نام مدارس از خانوادهها مبالغ مالی بگیرند به هیج وجه از دید آموزش و پرورش رسمیت ندارد. باید تلاش شود با مصوبه و مدیریتی که انجمن اولیاء و مربیان انجام میدهند و نظارتی که بر انجمن وجود دارد، این کار امکان پذیر باشد.
هاشمی در عین حال تاکید کرد: هیچ مدرسهای نمیتواند ارائه کارنامه را در مقابل پرداخت مالی قرار دهد. همچنین حضور دانش آموزان برای ثبت نام لازم نیست و پدر یا مادر میتوانند ثبت نام را به تنهایی انجام دهند.
وی در بخش دیگر سخنان خود درباره نحوه ثبت نام امسال دانش آموزان، افزود: اساسا امسال ثبت نام را به دو بخش تقسیم کردی؛ بخش اول مربوط به دانش آموزان میان پایه است. در این بخش به دلیل اینکه اطلاعات و آمار دانش آموزان به طور کامل در سامانه آموزش و پرورش وجود دارد و نیز مدرسه هم نسبت به دانش آموز شناخت دارد و مدارک و مستندات آن نیز وجود دارد، ثبت نام آسان انجام میشود و خودمان برای میان پایهها ثبت نام را انجام میدهیم.
هاشمی درباره ثبت نام ورودیها نیز توضیح داد: ثبت نام پایه اول موکول به متغیرها از جمله پایگاه سنجش سلامت است. عزیزان امسال عملکرد درخشانی را در حوزه سازمان استثنایی داشتند و موفق شدند بحث آغاز به کار سنجش سلامت را شروع کنند. سال گذشته این اتفاق از اردیبهشت ماه افتاد و امسال از آذر سال قبل رخ داد چراکه نگرش اینگونه بود تا در بحث ثبت نام شرایط طوری فراهم شود که سال تحصیلی را با خیال راحت آغاز کنیم. بیش از یک و نیم میلیون دانش آموز در فرایند ثبت نام پایگاهها شرکت کردند و کارشان پایان یافته است.
رئیس رئیس ستاد مرکزی ثبت نام دانشآموزان وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه قریب به ۵۰ هزار نفر در صف انتظار پایگاه سنجش سلامت هستند و با توجه به شرایط مختلف فرهنگی و اجتماعی کم کم به تعداد افرادی که سنجش را انجام دادهاند اضافه میشود، عنوان کرد که خیلی نگرانی در این زمینه نداریم.
هاشمی تاکید کرد: طوری برنامه ریزی کردیم تا قریب به ۴ میلیون دانش آموزی که در شرایط استقرار ثبت نام باقی میمانند، طوری در پایه های ورودی مدیریت شوند که مردم اذیت نشده و بتوانند ثبت نام خود را دقیق داشته باشند.
وی درباره فرآیند نظارت بر ثبت نامها طی سال گذشته نیز یادآور شد: سال گذشته فرایند نظارت ما چند بخش بود. یک بخش بر این مبنا بود که پس از تبیین و توجیه و سیاست گذاری سطح کشور بتوانیم از نزدیک به فرآیندها نظارت کنیم. بخش دیگر نظارت سامانهای است که بر مبنای عملکرد ستادها بود که طبق آن آمار ثبت نام به تفکیک مدرسه، استان و منطقه قابل شناسایی است و میتوان از این طریق گزارشهایی را گرفت. سال گذشته برای اولین بار توسعه نظارت سامانهای و مردمی را داشتیم. ۲۰ درصد مدارس را طی سال قبل ملزم کردیم به QR کد متصل شوند و با این اتصال هشت سوال از فرد پرسیده میشد و والدین میتوانستند با دادههایی که به آموزش و پرورش ارسال میکردند، مسائل را مطرح کنند.
رئیس ستاد مرکزی ثبت نام دانشآموزان وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: امسال ۱۰۰ درصد مدارس باید رمزینه یا QR کد را نصب کنند. یک پروتکلی را در این زمینه فراهم کردیم تا حتما در معرض دید والدین باشد و والدین بتوانند مسائل خود را مطرح کنند. از سوی دیگر بازرسین در سطح کشور برای بازرسی مراجعه میکنند. سال گذشته ۹۵۷۹ مدرسه در حوزه ستاد بررسی شد و در مناطق ۶۹ هزار ۲۶۰ مدرسه بازدید شد. مجموعا میتوان گفت ۷۸ هزار و ۸۳۹ مدرسه طی سال قبل بازدید شد. سال قبل ۱۷۰۵ مدرسه به دلیل اینکه مقررات را رعایت نکرده بودند شناسایی شدند. هدف گذاری امسال ما این است که ۱۰۰ درصد مدارس بازدید شوند.
به گفته هاشمی، طی سال گذشته از ۳۹۸ هزار و ۲۹۷ فرد در خصوص تخلفات ثبت نام مدارس نظرسنجی میدانی انجام و قریب به ۲۱ مساله در مدارس شناسایی شده است.
مدارس فقط حق دریافت پول کتاب و بیمه دانشآموزی دارند
وی در خصوص دریافتهای مالی مدارس از خانوادهها به هنگام ثبت نام نیز توضیح داد: در بحث پرداخت مالی مدارس را باید به دو بخش مجاز به دریافت وجه و غیر مجاز به دریافت وجه تقسیم کرد. بخشی از مدارس حق دریافت وجه به جز پول کتاب و بیمه را دارند و برخی دیگر ندارند. حتی امسال خانوادهها میتوانند انفرادی ثبت نام کتاب را انجام دهند و پول کتب را به مدرسه ندهند و هزینه بیمه دانش آموز نیز ۳۰ هزار تومان است. خانوادهها به مدارس دولتی عادی به جز این مبالغ یاد شده، هیچ وجه دیگری لازم نیست پرداخت کنند.
مدارس دولتی، هیات امنایی و نمونه دولتی حق دریافت شهریه در هنگام ثبت نام ندارند
مدارس سمپاد تحت عنوان حق الثبت میتوانند وجوهی دریافت کنند
رئیس رئیس ستاد مرکزی ثبت نام دانشآموزان وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه مدارس عادی و دولتی، هیات امنایی و نمونه دولتی حق دریافت شهریه در هنگام ثبت نام ندارند، افزود: مدارس هیات امنایی و نمونه دولتی تعاریفی دارند. مبالغی را طی سال دریافت میکنند که پس از استقرار ارکان مدرسه از جمله اولیاء و مربیان قابلیت وصول دارد.
وی افزود: سال قبل از ۱۰ هزار و ۶۸۱ مدرسه غیر دولتی بازدید کردیم. مدارس غیر دولتی اما به هنگام ثبت نام شهریه مصوب را دریافت میکنند. مدارس سمپاد نیز تحت عنوان حق الثبت میتوانند وجوهی دریافت کنند که میزان آن یک دوم میانگین مدارس غیر دولتی آن منطقه باید باشد. مدارس شاهد نیز تحت عنوان کمک سرانه مجاز به دریافت شهریه هستند.