تقدیر از واحدها و مسوولان فنی برتر صنایع غذایی در فارس
به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا، با حضور با حضور مدیرکل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، از واحدها و مسوولان فنی برتر صنایع غذایی در فارس تقدیر شد.
به گزارش پرتو جنوب به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، مدیرکل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اهمیت صنعت غذا از فعالیت بیش از پانزده هزار شرکت غذایی و حدود پنج هزار کارخانه صنایع غذایی در کشور و فعالیت حدود چهار میلیون نفر در این حوزه خبر داد و گفت: صنعت غذایی در کشور ما به خوبی فعالیت دارد و بسیاری از کشورها محصولات غذایی کشور ما را دریافت می کنند.
دکتر «فرامرز خدائیان» افزود: مهم ترین عامل در صنعت غذایی، امنیت غذایی است و بخش مهمی از امنیت در تمدن های گذشته نیز به امنیت غذایی آنها مربوط بوده است.
او با بیان این که روزانه ۲۵۰ هزار نفر به جمعیت دنیا اضافه می شود؛ هر شب ۸۲۰ میلیون نفر در جهان گرسنه می خوابند؛ حدود یک میلیارد نفر در جهان کمبود ویتامین دی دارند و نیمی از جمعیت جهان با کمبود آهن و اسید فولیک مواجه هستند، چالش آینده جهان را چالش امنیت غذا عنوان و تاکید کرد: باید به نقش صنعت غذا توجه داشته باشیم زیرا صنایع غذایی در بحث تامین غذا یکی از ارکان امنیت غذایی به شمار می رود.
مدیرکل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: ۲۰۰ بیماری داریم که از طریق غذا منتقل می شوند؛ ۹ درصد جهان کودکان زیر پنج سال هستند و ۴۰ درصد آنها درگیر بیماری های ناشی از عدم مصرف کافی غذای سالم یا مصرف غذاهای ناسالم می شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در آیین تقدیر از برترین های صنایع غذایی فارس گفت: استان فارس از نظر تولیدات غذایی و محصولات کشاورزی جایگاه ویژه ای دارد و بسیاری از محصولات استان به کشورهای منطقه صادر می شود و مردم منطقه از آنها بهره مند می شوند.
دکتر «سید وحید حسینی» یکی از وظایف مهم دانشگاه علوم پزشکی شیراز را نظارت بر تولیدات صنایع غذایی و تایید سلامت این محصولات برشمرد و افزود: اگر جامعه هدف، سلامت و صحت محصولات شما را باور داشته باشند سبب توسعه و ارتقاء اهداف شما نیز خواهد شد.
او با بیان این که سلامت مواد غذایی هدف و خط قرمز مشترک دانشگاه علوم پزشکی و تولیدکنندگان صنایع غذایی است، از تعامل خوب دانشگاه و صنایع غذایی در زمینه های مختلف از جمله صدور مجوز تولیدات غذایی خبر داد و اضافه کرد: در سال گذشته دو هزار و ۹۹۰ مورد نمونه برداری و چهار هزار و ۲۰۸ بازرسی از صنایع غذایی و هزار و ۱۷۸۱ گواهی بهداشت برای محصولات غذایی صادر شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز تولید نان کامل را یکی از آرزوهای دانشگاه و استان دانست که در سال گذشته در استان فارس انجام شده و در حال حاضر ۲۰ نانوایی در شیراز نان کامل تولید و ارایه می کنند و پیگیری ها برای مجوز راه اندازی این نانوایی ها در تمام شهرهای استان ادامه دارد.
دکتر حسینی از عملیاتی شدن تولید نان، شیرینی و کلوچه بدون گلوتن ویژه بیماران مبتلا به سلیاک در استان فارس، به عنوان یکی دیگر از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حوزه غذا با همراهی و حمایت مسوولان استان نام برد.
در این آیین که بیست و یکم تیر ۱۴۰۲ در مجتمع فرهنگی رفاهی جهاد دانشگاهی شیراز برگزار شد، از ۵۳ واحد برتر و ۴۹ مسوول فنی صنایع غذایی استان فارس تقدیر شد.