» آرشیو » یک خورش بهاری
آرشیو - خانه خاص
کد خبر:1011 | ۲۶ فروردین ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۵۰

یک خورش بهاری

پرتو جنوب

خورش چغاله‌بادام یکی از انواع خورشت‌های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که به‌دلیل این‌که چغاله‌بادام فقط در اوایل فصل بهار موجود است، یک خورشت فصلی محسوب می‌شود. به گزارش پرتو جنوب به نقل از جام جم آنلاین، چغاله‌بادام خواص بسیار زیادی دارد که با تهیه این خورشت می‌توانید از این خواص بهره‌مند شوید. از مهم‌ترین خواص چغاله‌بادام می‌توان به تقویت لثه و دندان‌ها، تعادل قندخون، کنترل فشارخون و کاهش‌وزن اشاره کرد.

خورش چغاله‌بادام به‌صورت متداول با گوشت خورشی شامل گوشت گوسفندی و گوساله است طبخ می‌شود ولی می‌توان آن‌ را با گوشت‌های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن این‌که این خورش را می‌توانید بدون گوشت و به‌صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید.

مواد لازم خورش چغاله‌بادام برای ۴ نفر

گوشت خورشی: ۳۰۰ گرم
چغاله‌بادام: ۳۰۰ گرم
نعناع: ۵۰ گرم
جعفری: ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۲ عدد
آبغوره: به مقدار لازم
روغن مایع: به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه خورش چغاله‌بادام
از دو ساعت قبل از شروع به آشپزی چغاله‌ها را در یک کاسه بخیسانید تا کمی نرم شوند. برای شروع آشپزی ابتدا پیاز‌ها را به‌صورت نگینی یا خلالی خرد کرده و تفت دهید. زمانی که پیاز شفاف و نرم شد مقداری زردچوبه اضافه کنید‌. در همین حین گوشت خورشی را بشویید و به‌صورت قرمه‌ای(مانند خورش قرمه‌سبزی‌) خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. گوشت و پیاز را تفت دهید تا گوشت سرخ شود. پس از این‌که گوشت تغییر رنگ داد چغاله‌ها را آبکشی و به قابلمه اضافه کنید. پس از این‌که چغاله‌ها را هم کمی تفت دادید چند لیوان آب‌جوش اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید. در این مرحله اجازه دهید گوشت و چغاله با حرارت ملایم بپزند.

در مرحله بعدی نعناع و جعفری را به‌صورت ساطوری ریز خرد کنید و با مقداری روغن در یک تابه جداگانه تفت دهید تا کمی سرخ شوند و رنگ‌شان کمی پررنگ‌تر شود. پس از این‌که گوشت نیم‌پز شد مخلوط نعناع و جعفری را به قابلمه اضافه کنید. پس از اضافه‌کردن مخلوط نعناع و جعفری اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بیندازد. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش آبغوره را به همراه نمک و فلفل‌سیاه را اضافه کنید.

پس از این‌که خورش آماده شد آن‌را به همراه برنج سرو کنید. درصورتی‌که منع مصرف گوشت قرمز دارید و مایلید خورشت چغاله‌بادام را با گوشت‌مرغ تهیه کنید کافی است گوشت‌خورشتی را از مواد لازم حذف و به‌جای آن از ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت‌مرغ استفاده کنید. مراحل پخت این خورشت با گوشت‌قرمز یا گوشت‌مرغ با هم تفاوتی ندارد.

خواص چغاله‌بادام
چغاله‌بادام (green almond) به میوه کال یا نارس درخت بادام می‌گویند. این میوه سبزرنگ است و پوستی کرک‌مانند دارد و مزه آن ترش است. چغاله‌بادام در اوایل بهار یافت می‌شود و در مدت‌زمان کوتاهی مرحله تکاملش طی شده و پوسته سبز و خوردنی آن سخت و دندان‌شکن می‌گردد.
این میوه سرشار از ویتامین E ،C، کلسیم، منیزیم، آهن، ال‌کارنیتین، فیبر، پروتئین، فسفر و ریبوفلاوین است. این میوه حاوی ویتامینE، یکی از قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان‌ها است که اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد را روی پوست کاهش می‌دهد و از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کند.
خواص آنتی‌اکسیدانی این ماده بدن ما را از سایر مواد سمی ناشی از آلودگی‌های محیطی پاکسازی می‌کند. با نقش سم زدای این ماده مشکلاتی نظیر انواع جوش درمان می‌شوند. چغاله‌بادام به‌دلیل وجود آلفا توکوفرول (ماده اصلی ویتامین E) در ترکیب خود، در صورت مصرف منظم، می‌تواند پوست را به‌خوبی تغذیه کند.
چغاله‌بادام به‌دلیل این‌که حاوی مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌ها است باعث تقویت ریشه مو و جلوگیری از ریزش آن می‌شود. این میوه حاوی ویتامین E، روی و دیگر مواد مغذی بوده و در رشد موها و افزایش ضخامت آنها مفید است. روغن چغاله‌بادام نیز می‌تواند باعث افزایش جریان خون در پوست سر، تحریک رشد موها و درخشش و شادابی موها شود.

Print Friendly, PDF & Email
  • ×