انجام نظارت، کنترل و پایش ۳ مرحله ای سلامت محصولات آرایشی و بهداشتی در فارس
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز از انجام نظارت، کنترل و پایش سه مرحله ای سلامت محصولات آرایشی و بهداشتی در فارس خبر داد.
به گزارش پرتو جنوب به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «محمدجواد راعی» با بیان اینکه یکی از وظایف معاونت غذا و دارو نظارت بر سلامت محصولات آرایشی و بهداشتی است، افزود: معاونت ها بر اساس ضوابط و دستورالعملهایی که از سوی سازمان غذا و دارو به این منظور تدوین شده است و به منظور اطمینان از سلامت این محصولات، نظارت در سه قسمت کلیدی از جمله کارخانه، آزمایشگاه کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه و سطح عرضه توسط کارشناسان نظارت معاونت انجام می گیرد.
او اضافه کرد: در خصوص نظارت بر محصولات آرایشی و بهداشتی در سال ۱۴۰۲، نزدیک به ۴۷۰ مورد پروانه محصولات آرایشی، بهداشتی و سلولزی صادر شده که نسبت به سال ۱۴۰۱، بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است.
دکتر راعی با این توضیح که فرمولاسیون محصولات واصله به مدیریت نظارت بر فرآورده های خوراکی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی توسط اعضای کمیته فنی و قانونی آرایشی و بهداشتی، با دقت مورد بررسی کارشناسانه قرار می گیرد، عنوان کرد: موارد یاد شده با آخرین استانداردهای ملی و بین المللی تطابق داده می شود تا از نظر کمیت و کیفت و سلامت محصول، اطمینان خاطر حاصل شود.
او اعلام کرد: در سال گذشته نزدیک به ۴۰۰ مورد بازرسی به صورت سرزده و در ساعات اداری و غیر اداری از واحدهای تولیدی آرایشی و بهداشتی و سلولزی انجام شده که نسبت به سال گذشته، ۲۵ درصد افزایش یافته است.
معاون غذا و داروی دانشگاه ادامه داد: بیش از ۶۰۰ مورد نمونه برداری از محصولات واحدهای تولیدی تحت پوشش این معاونت و دیگر معاونت های کشور انجام شده که نمونه ها برای بررسی به آزمایشگاه کنترل معاونت غذا و دارو ارسال و در صورت هرگونه عدم انطباق، با واحدهای تولیدی متخلف، برابر مقررات، برخورد قانونی شده است.
دکتر راعی اعلام کرد: در سال گذشته در خصوص بازدید از محصولات آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه، این معاونت با هماهنگی سازمان های مرتبط، اقدام به کشف پنج هزار و ۵۰۰ مورد به ارزش ۲۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال از محصولات غیرمجاز و قاچاق کرده که برخورد قانونی با متخلفان این امر صورت پذیرفته است.
او از مردم خواست تا در هنگام خرید کالاهای سلامت محور، توجه به برچسب اصالت کالای زردرنگ و مجوزهای بهداشتی، اطمینان حاصل کنند و توضیح داد: تنها راه تشخیص کالای اصل از کالای تقلبی و غیرمجاز، استفاده از نرم افزار «تیتک» و یا برچسب اصالت کالای زردرنگ و اصالت سنجی آن است،پس در هنگام خرید اقلام آرایشی و بهداشتی، حتما به این موضوع توجه داشته باشیم.