» شهرستان »  توسعه همه جانبه با تفاهم نامه سه جانبه طلایه داران گردشگری ایران
شهرستان
کد خبر:33034 | ۱۴ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۰۶

 توسعه همه جانبه با تفاهم نامه سه جانبه طلایه داران گردشگری ایران

پرتو جنوب

با حضور شهرداران و رؤسای شوراهای اسلامی شهرهای تاریخی یزد، اصفهان و شیراز انجام شد؛

 توسعه همه جانبه با تفاهم نامه سه جانبه طلایه داران گردشگری ایران

تفاهـم نامه سه جانبه هـمکاری شهـرداری شهرهـای یزد، اصفهان و شیراز با عنوان “مثلث طلایی گردشگری ایران” منعقد شد و به امضاء شهرداران رسید.

به گزارش پایگاه خبری پرتو جنوب؛امضای تفاهـم نامه سه جانبه هـمکاری شهـرداری شهرهـاییزد، اصفهان و شیراز با عنوان “مثلث طلایی گردشگری ایران” با حضور محمد حسن اسدی شهردار شیراز، ابوالقاسم محی الدینی شهردار یزد، علی قاسم زاده شهردار اصفهان، رؤسای شوراهای اصفهان و شیراز و همچنین تنی چند از اعضای شورای شهر یزد که به میزبان شهرداری شیراز برگزار شد، به امضاء شهرداران این سه شهر تاریخی و گردشگر پذیر رسید.

این تفاهم نامه گام بزرگی در ارائه الگوی ایرانی اسلامی در حوزه گردشگری

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیرازدر این مراسم  گفت: امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه طلایه‌داران گردشگری بین ۳ شهر شیراز،یزد و اصفهان، گام  بزرگی در راستای تمدن‌سازی نوین اسلامی و ارائه الگوی ایرانی-اسلامی در حوزه گردشگری است.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام اظهار کرد: یزد و اصفهان دو شهر نامدار در تمدن اسلامی هستند.

وی با بیان اینکه ۳ شهر شیراز، اصفهان و یزد زمینه‌های انواع متنوعی از گردشگری از جمله تاریخی، مذهبی و طبیعی را در خود دارد، افزود:  کمتر نقطه‌ای در جهان وجود دارد که تمامی این ویژگی‌ها را به طور همزمان دارا باشد. از این رو، باید سبک زندگی ایرانی اسلامی به عنوانیک سبک پیشرفته و ارزشمند به گردشگران خارجی به‌درستی نشان داده شود.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز ابراز امیدواری کرد: این اقدام گامی بزرگ در تمدن سازی اسلامی باشد و ارائه الگوی ایرانی-اسلامی پیش فرض در ۳ شهر در حوزه گردشگری حلال باشد.

آیت الله دژکام خاطر نشان کرد: محیطیک شهر باید چارچوب زندگی را به مخاطب القا کند. چرا که رهاشدگی و رها کردن هیچ دستاوردی برای گردشگر و مردم آن جامعه ندارد.

وی ضمن ابراز امیدواری که در این تفاهم نامه همه این موارد مد نظر باشد و شاهد تاثیرات مثبت آن در کشور باشیم، اضافه کرد: هر گردشگری در شهر یزد چارچوب حاکم را حس می کند و در شیراز و اصفهان فضا آزادانه‌تر است و کمتر چارچوب‌ها احساس می شود. این در حالی است که باید تلاش کنیم تا گردشگر چارچوب و سبک زندگی را احساس کند‌ و به این چارچوب ها احترام بگذارد.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز تاکید کرد: در مواجهه با گردشگر داخلی و گردشگر خارجی باید رویکرد‌های متفاوتی داشته باشیم. از سوی دیگر باید برای انسانیت و سطح زندگی و پیشرفت فرهنگ هزینه شود و این موارد ظرافت می‌خواهد و کار سنگینی است.

آیت الله دژکام تصریح کرد: خرسندیم که شهرداری و شورای شهر شیراز به مشاوره تخصصی اهمیت می‌دهند و برای دستیابی به اهداف این تفاهم‌نامه، نیازمند است تا مشاوران و فرهنگ سازانی را به کار بگیریم تا مدیریت و تحقق این جریان را برعهده گیرند.

هیئت اندیشه‌ورز؛ کلید طلایی توسعه گردشگری در سه استان

در این مراسم همچنین رئیس شورای اسلامی شهر شیراز گفت: افتخار داریم که مثلث طلایی گردشگری توسط طلایه داران این حرکت ارزشمند طراحی، تدوین، سیاست گذاری و هماهنگ شد.

سید ابراهیم حسینی اظهار کرد: افتخار داریم که مثلث طلایی گردشگری توسط طلایه داران این حرکت ارزشمند طراحی، تدوین، سیاست گذاری و هماهنگ شد و امید است مقدمات اجرایی آن به زودی صورت گیرد.

وی افزود: گفت و گو، هم اندیشی و همدلی رمز موفقیت همه اقدامات است و اعتقادمان بر این است که یک مجموعه همدل و همفکر امروز برای این حرکت خوب و ریشه ای گرد هم آمده اند.

رئیس شورای اسلامی شهر شیرازتصریح کرد:  شیراز جنت تراز تعداد زیادی از اماکن تاریخی و فرهنگی، مذهبی و هنری را در خود جای داده است و یکی از ارکان مهم گردشگری در میان کلان شهرهای کشور بلکه در خاورمیانه است که برخی از اماکن آن همچونیک کتاب دارای فصول و بخش های متعدد و پر رمز و رامز مطرح است.

حسینی خاطر نشان کرد: شیراز، شهری برای زندگی است با مردمی با اخلاقو بسیار خوب، پایتخت محیط زیست آسیا بوده و به شهر ادب و شعر شهره است و برکات بسیاری از سوی خداوند بر آن نازل شده است اما دو نعمت، برخورداری از دو استان همجوار که مشترکات فرهنگی، اقتصادی، جغرافیایی، دینی، هنری  و اجتماعیفراوان دارد که به معنای حقیقیهر ۳ استان یک مثلث طلاییمقدس را تشکیل می دهند.

وی اضافه کرد: در مثلث گردشگری ظرفیت، توانمندی و استعدادهای بی شماری وجود دارد و تلاش خواهیم کرد تا شهر  شیراز بدرخشد و رشد و پیشرفت اساسی داشته باشد و در تراز جایگاه حقیقی خود قرار بگیرد.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز تاکید کرد: تلاش تیمی و فوق العاده بالاتر از چارچوب های عادی ضرورت دارد و بدین جهت آماده هستیم تا با همراهی ۲ شهر دیگر گام اساسی بر داریم که مهم ترین بیت آن هم افزایی  و همفکری است.

حسینی ادامه داد: در شورای ششم سند سومین حرم اهل بیت(ع)با ۷۲ رویکرد تدوین شد که ۸ بند آن در حوزه گردشگری متمرکز است و امروز شیراز با عنوانی که مقام معظم رهبری برای شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت انتخابکرد، برخوردار است که ابعاد توسعه و پیشرفت این کلان شهر در یک سند با برنامه ۲۰ ساله طراحی و تدوینکرده است که مهم ترین بخش آن حوزه گردشگری است و به عنوان رویدادی فرهنگی و فعالیتی اقتصادی مطرح است.

وی تاکید کرد: ما به دنبال آن هستیم تا شیراز به عنوان یک حرم شهر و یک جهان شهر مطرح باشد و برای این موضوع استفاده از ظرفیت های دو استان همجوار همچون اصفهان و یزد برای ما یک فرصت مغتنم است. این در حالی است که برنامه هایگردشگری را فعالیتی پر ثمر و کم عارضه می دانیماما معتقدیم دایره این فعالیت را به پهنای ایران گسترش بدهیم که گام اول  این است که مثلث طلایی شیراز، یزد و اصفهان را دوستانه به هم متصل کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز اظهار کرد: حرکت اولیه ای که برای این فعالیت اولیه آغاز شده بود با جلسات کارشناسی برگزار شده امروز تبدیل به یک تفاهم نامه شد که این اقدامات در پی تعاملات شهرداری های هر ۳ شهر بود.

وی افزود: برای اجرای این تفاهم نامه ضرورت دارد یک هیئت اندیشه ورز مرکب از افراد علمی و صاحب نظر ۳ استان مد نظر باشد تا طراحی برنامه و تصمیم سازی ها صورت گیرد. همچنین از توانمندی های بخش خصوصی برای ارتقا این برنامه بهره بگیریم و کار تنها دولتی و یا نیمه دولتی نباشد.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز تاکید کرد: ایجادیک بانک اطلاعاتی از توانمندی ها، تصمیم ها، قوانین و ظرفیت های هر استان باید در این موضوع احصا شود و مصوبات شورای شهر هر ۳ استان برای ایجاد یک بانک اطلاعاتی مدنظر باشد.

حسینی ادامه داد: برای ای کار بزرگ باید از تمام توانمندی و ظرفیت ها بهره ببریم و این ۳ شهر بزرگ ۴۱ عضو شورا و ۸ عضو در شورایعالی استان ها دارد. لذا  باید از تمام ظرفیت هاباید برای هماهنگی و برنامه ریزیدر ارتقا این بخش استفاده شود.

وی در پایان آمادگی خود را به جهت حرکت در این مسیر تحولی بزرگ و اساسی اعلام و اضافه کرد: شورای اسلامی و شهرداری شیراز یک جمله ۳ کلمه ای دارد که گام های بلند، نگاه تمدنی برای رفاه، آسایش و رضایتمندی مردم با نگاه توسعه ای و پیشرفته به شهر شیراز است.

فرهنگ، زیارت و سلامت اشتراک سه شهر طلایه دار گردشگری

محمدحسن اسدی شهردار کلان‌شهر شیراز  از حضور شهرداران و رؤسای شوراهای اسلامی شهرهای یزد و اصفهان قدردانی و تصریح کرد: موعد مقرر رسید و شاهد انعقاد تفاهم‌نامه طلایه‌داران گردشگری ایران میان ۳ شهر تاریخی شیراز،یزد و اصفهان هستیم و در این تفاهم‌نامه بازه زمانی ۴ ساله پیش‌بینی شده است و اهداف، موضوعات و برنامه های مشترک با شیوه های اجرا تهیه و تدارک دیده شده است.

این مقام ارشد مدیریت شهری شیراز خاطرنشان کرد: بر هیچ‌کس پوشیده نیست که گردشگری پس از صنعت نفت و خودرو ارزآورترین  صنعت درآمدی است و با ظرفیت بسیار خوبی که در حوزه گردشگری در کشور وجود دارد، اما اهمیت این موضوع در ۳ شهر شیراز،یزد و اصفهان بیشتر است و توفیقات در هر شهر می‌تواند منجر به یک جریان‌سازی شود و تأثیرات آن برای کل کشور باشد.

اسدی با بیان اینکه در حوزه فرهنگ، زیارت و سلامت هر ۳ شهر با یکدیگر اشتراکاتی دارند، ادامه داد: شهر شیراز قطب گردشگری، پزشکی و دانشگاهی است و در کنار یزد و اصفهان می‌تواند اقدامات فزآینده‌ای در حوزه گردشگری با ایجاد مثلث گردشگری ایجاد کند.

وی تأکید کرد: گردشگرانی که به این ۳ شهر وارد می‌شوند پیام‌آور و سفیرانی هستند که تأثیرات ملی و بین‌المللی را داشته باشند اما مصادیقی که در اجرای این طرح می‌توان در حوزه سرمایه‌گذاری تعریف کرد، زیرساختی است که این اقدامات در هر ۳ شهر انجام شده است و باید اجرای این زیر ساخت‌ها دنبال شود.

شهردار شیراز اظهار کرد: در کلان‌شهر شیراز پروژه‌های زیرساختی مختلف آغاز شده است که بزرگترین پارک آبی شیراز و آکواریوم در کشور و تله کابین در دست اجراست. همچنین احیای پروژه زندیه به‌عنوان یکی از مهمترین طرح‌های جامع بازآفرینی در حال اجراست.

اسدی افزود: ما باید به دنبال تدوین طرح کلی مثلث گردشگری ایران باشیم و برگزاری هفته گردشگری به صورت دوره‌ای به میزبانی هر ۳ شهر مدنظر باشد و اجرای سفرهای انبوه در ۳ شهر، تبلیغات گسترده، تقویت خدمات بین راهی، راه‌های ریلی و جاده‌ای از اهداف این تفاهم‌نامه است که باید در این طرح اجرا و عملیاتی شود.

شهردار کلان‌شهر شیراز اضافه کرد: هر ۳ شهر شیراز، اصفهان و یزد عضو شهرهای تاریخی جهان هستند و شهرداری شیراز عضو هیئت‌مدیره متروپلیس نیز است.

وی بیان کرد: کلان‌شهر شیراز عنوان پایتخت محیط زیست را دارد و در طول یک سال حتییک روز آلوده هم نداشت و این شهر به عنوان شهر جهانی صنایع دستی معرفی و شهرداری شیراز به عنوان دبیر شهر جهانی صنایع است

اسدی تأکید کرد: با توجه به شکل‌گیری مثلث گردشگری در برخی از کشورهای جهان که نتایج بسیار خوبی داشته است هم‌افزایی بسیار خوبی میان کشورها مشاهده شده است و در ارائه خدمات مطلوب به گردشگران زیرساخت‌های حمل‌ونقلی بسیار مشهود است.

*آغازیک راه در توسعه گردشگری

شهردار کلان شهر اصفهان گفت: امضای تفاهم نامه طلایه داران آغاز یک راه بزرگ و‌ موثر در توسعه گردشگری به ویژه در مثلث گردشگری است.

علی قاسم زاده اظهار کرد: خوشحالم از اینکه پس از مدت ها این فرصت فراهم شد  تا به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز که سال ها پیگیر انعقاد این تفاهم نامه بودند و تشکیل مثلث گردشگری طلایی بودند این اتفاق رقم خورد.

وی افزود: امضای تفاهم نامه طلایه داران آغاز یک راه بزرگ و‌ موثر در توسعه گردشگری به ویژه در مثلث گردشگری است.

شهردار اصفهان در سخنانی به معرفی این کلان شهر پرداخت و خاطر نشان کرد: هر شهری دارای شخصیت و هویت است و آن چه که به عنوان اشتراک میان ۳ شهر شیراز،یزد و اصفهان را مشخص کرده است شخصیت های بارزی است که این ۳ شهر در میان شهرهای بزرگ کشور دارند.

شهردار اصفهان ادامه داد: بخشی از جذابیت های گردشگری اصفهان است و ما می توانیم به عنوان یکی از ضلع های مثلث طلایی کمک کنیم و بتوانیم در کنار یکدیگر با هم افزایی با ارزش افزوده ناشی از همدلی بتوانیم  تجربه موفقی در سطح ملی و بین المللی برای هر ۳ شهر  رقم بزنیم.

*شیراز، یزد و اصفهان ویترین گردشگری ایران هستند

شهردار یزد گفت: می توان بدون اغراق گفت ۳ شهر شیراز، یزد و اصفهان ویترین گردشگری ایران هستند و در هیچ کتاب راهنمای گردشگری پیدا نخواهید کرد که نام و نشانی از این ۳ شهر در آن نباشد.

ابوالقاسم محی الدینی در این آیین اظهار کرد: شهر یزد شهر دارالعباده، قنات و قنوت و شهر میراث جهانی ایران است.

وی افزود: کمتر حوزه ای را می توان یافت که هم ساحت علمی داشته باشد و تا این میزان میان رشته ای باشد  که فرهنگ و صنعت را در بر داشته باشد و تا این میزان با زندگی عموم انسان ها عجین باشد.

شهردار یزد تصریح کرد: در عصر حاضر تمام انسان های روی کره خاکی را می توان گردشگر بالقوه و بالفعل طبقه بندی کرد و با چنین گستره وسیعی از مضمون، از شاخه ها و گونه ها و دسته بندی فراوانی که در حول گردشگری شکل می گیرند، اما اگر بخواهیم به عنوان متولیان مدیریت شهری از زاویه شهری به موضوع نگاه شود می دانیم که شهرها در کنار کارکردها و ابعاد مختلفی که دارند محور گردشگری هستند و از این منظر هر اتفاق که در هر حوزه گردشگری رخ می دهد و هر برنامه ریزی برای گردشگران از طریق کارگزاران در شهرها و یا با محوریت شهرداری ها صورت می گیرد.

محی الدینی با اشاره به اینکه شهرها گلوگاه و لنگرگاه فعالیت های گردشگری هستند، خاطر نشان کرد: در زمانی که در یک شهر تاریخی و گردشگر پذیر فردی شهردار است به صورت پیش فرض یک مدیر گردشگری محسوب می شود و اقدامات و تصمیمات خواه و ناخواه با مقتضیات گردشگری تلاقی می کند و گردشگری در حکم یک پیوست فرهنگی ثابت در رزومه کاری افراد است.

وی اضافه کرد: این موضوع برای شهرهای تاریخی و گردشگری کشور که نگین انگشتری گردشگری کشور هستند اهمیت مضاعف و رنگ و بوی بسیار جدی تر دارد و می توان بدون اغراق گفت ۳ شهر شیراز، یزد و اصفهان ویترین گردشگری ایران هستند.

شهردار یزد اظهار کرد: این تفاهم نامه نقطه رسمی شدن و تحکیم ابتکاری است که از سال های گذشته آغاز شد و در نهایت امروز کامل تر و علنی شد.

محی الدینی افزود: معتقدم این تفاهم نامه همچون یک چرخه همیاری و هم افزایی است که همه اعضا آن پیشرفت و شکوفایی را در گرو رشد و پیشبرد سه جانبه می دانند.

وی تصریح کرد: امکانات بهتر، زیرساخت های مناسب، پرسنل ماهرتر و به طور کلی رونق بیشتر نتایج بهتر و روز افزون را برای همه ذینفعان این حوزه دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر یزد گفت: تفاهم‌نامه مثلث طلائی گردشگری اصفهان، شیراز و یزد در تاریخ گردشگری ایران ماندگار می‌شود.

عزیزاله سیفی در این نشست ضمن تشکر از میزبانی شهرداری و شورای شهر شیراز گفت: شهر یزد به عنوان یکی از ضلع‌های مثلث طلایی گردشگری اولین شهر خشت و خام دنیا و دومین شهر تاریخی جهان است.

وی افزود: گذشتگان یزد با وجود کم‌آبی و کویری بودن توانستند معماری خاص و منحصر به فردی را در ساخت

اساسنامه گردشگری و زیارت قابل تسری به شهرهای تاریخی دیگر است

معاون امور زائرین و گردشگری استانداری فارس گفت: در شیراز اساسنامه گردشگری و زیارت به تصویب رسیده که قابل تسری به شهرهای تاریخی دیگر است.

محمد فرخ‌زاده با بیان اینکه استان فارس ۵ محور جهانی ثبت شده و بیش از ۱۴۲۰ امامزاده واجد التکریم دارد، اظهار کرد: اشتراکات مهمی بین این سه شهر تاریخی از جمله بافت تاریخی، سابقه تاریخی و تمدنی، عمق فرهنگی در دوره صدارت‌ها، در هم تنبدگی قومیتی، همجواری با کشورهای حوزه خلیج فارس و فلات مرکزیوجوددارد.

وی همچنین با تاکید بر لزوم اقتصاد گردشگری، گفت: نیاز است مصادیق این مهم به نگارش در آورده شود.

معاون استاندار فارس با تصریح بر اینکه پارلمان‌های شهری و شهرداران نقش موثری در توسعه گردشگری دارند، خاطرنشان کرد: دولت‌ها کارامدی و چابکی لازم را ندارند و بخشی خصوصی و نهادهای غیردولتی بسیار کارآمدتر هستند.از این رو باید ظرفیت‌های سه شهر به اشتراک گذاشته شود و برای ارتقای تاسیسات اقامتی برای پذیرش بین‌المللی تلاش کنیم.

فرخ‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود رفع موانع پروژه‌های گردشگری و ارتباطات دو سویه را از الگوهای موفق استان فارس برشمرد و تصریح کرد: نگاه ما، یک نگاه بهره‌برداری اقتصادی در این حوزه است.

وی همچنین تقویت خطوط حمل و نقل ریلی بین این سه شهر تاریخی را مورد توجه قرار داد و خاطر نشان کرد: در این راستا راه آهن شیراز به یزد به نتیجه رسیده است.

معاون استاندار فارس با بیان اینکه نیاز به آموزش فراگیر و تخصصی در حوزه گردشگری داریم، اعلام کرد: پیشنهاد داده‌ایم که شبکه رادیویی و گردشگری تلویزیونی در شیراز راه‌اندازی شود.

فرخ‌زاده در پایان تاکید کرد:در شیراز اساسنامه گردشگری و زیارت به تصویب رسیده که قابل تسری به شهرهای تاریخی دیگر است.

از پیشنهاد احداث مهمانسرا اصفهان و یزددر شیراز تا بهره گیری از ظرفیت های۳ شهر

در این جلسه همچنین رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) شورای اسلامی شهر شیرازدر بهره گیری از ظرفیت های هر ۳ شهر تاکید کرد.

محمدرضا هاجری در آیین امضای تفاهم نامه سه جانبه مثلث طلایی گردشگری ایران بین سه شهر تاریخی شیراز،یزد و اصفهان اظهار کرد:بزرگترین ضربه ای که هم اکنون به مجموعه های مدیریت شهری وارد می شود این است که به افرادی که مسئولیت سپرده می شود نظریه و تئوری پردازی می کنند.

وی همچنین بر همراهی و مشارکت ظرفیت های۳ شهر اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه ریاست کمیته محله و مسجد محوری بر عهده اینجانب است تعداد ۱۶۰ محله در شیراز شناسایی شد و ۲ مصوبه قانونی با محوریت تخصیص۸۰ متر فضای تجاری هر یک از مساجد به عنوان منبع مالی داشته باشند. همچنین هر  مسجد می تواند دو واحد ۱۰۰ متری که یک فضا برای خادم و یک فضا متعلق به خود مسجد باشد، احداث کنند.

رئیس کمیسیون فرهنگی، شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: بر اساس طرح های مصوب شده هر یک از مساجد و حسینیه ها می توانند یک سالن چند منظوره برای اجرای مسابقات ورزشی، برگزاری جشن و مراسمات عزاداری داشته باشند.

هاجری خاطر نشان کرد: این بررسی صورت گرفت در صورتیکه هر مسجد فاقد فضاهای مد نظر بود، اقدامات لازم برای ایجاد فضاها در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه هویت ما در شهرها در محلات است، این پیشنهاد را مطرح کرد که شهرداری شیراز۲ فضا در اختیار شهردارییزد و اصفهان به جهت احداث مهمانسرا قرار بدهد تا تردد صورت بگیرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) ادامه داد: همچنین شهرداری شیراز می تواند ۲ فضای نمایشگاهی و پوشاکی برای ارائه محصولات اصفهان و‌ یزد ایجاد کند. از سوی دیگر در ۲ شهر دیگر نیز این فضا برای شهر شیراز و ارائه محصولات انجام شود.

هاجری تاکید کرد: باید تلاش شود از ظرفیت های هر شهر بهره ببریم.

موضوعات مهم تفاهم نامه “مثلث طلایی گردشگری ایران” شامل: حمایت و اجرای طرح‌های تحقیقاتی مشترک با موضوع توسعه گردشگری در راستای اهداف تفاهم‌نامه، استفاده از ظرفیت های بین‌المللی شهرهای عضو تفاهم‌نامه، همکاری و مشارکت در برگزاری همایش‌ها و کارگاه‌های آموزشی،دعوت از پژوهشگران و دانش‌پژوهان به منظور شرکت در کنفرانس‌ها،گفتگوها و کنگره‌ها و هماهنگی برای بازدیدهای ویژه بین سه شهر، شناسایی منابع انسانی و پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری هر سه شهر به منظور بهره گیری در راستای اهداف تفاهم‌نامه، گسترش برنامه‌های فرهنگی و هنری مشترک با موضوع شناساندن هرچه بیشتر مفاخر تاریخی، علمی و فرهنگی هر سه شهر در سطح استانی، ملی و بین‌المللی با رویکردگردشگری و تلاش برای نمایش ظرفیت های مختلف گردشگری هر سه شهر در سطح استانی، ملی و بین‌المللی با همکاری است.

از جمله اهداف این تفاهم‌نامه تقویت وحدت و هویت ملی، شناسایی، مواجهه و معاضدت برای تبدیل چالش ها به فرصت هایی برای رفع موانع و مشکلات فراروی موضوع گردشگری، دستیابی به دستاوردهای نو در حوزه گردشگری تاریخی، فرهنگی، تمدنی و هنری ایران اسلامی، رشد، توسعه و ارتقاء فراگیر گردشگری و ایجاد پل گردشگری و علمی، گسترش همکاری در زمینه‌های علمی، پژوهشی با استفاده از امکانات مشترک اعم از فن‌آوری های موجود، منابع مالی، داده‌ها، اطلاعات و نیروی انسانی، تضمین ثبات و بقای مقاصد گردشگری با در نظر داشتن امنیت و سلامت مسافران و اهمیت و جایگاه میراث فرهنگی و حفاظت محیط زیست و همچنین کسب درآمد پایدار با بهره گیری از روش های جدید تامین مالی و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی خصوصاً کشورهای اسلامی و منطقه ای می توان برشمرد.

خبرنگار؛مازیار فتحی

Print Friendly, PDF & Email

دیدگاهتان را بنویسید

  • ×