در نشست مدیران مدیریت درمان تامین اجتماعی استان فارس مطرح شد؛ از رشد ۲۴۴ درصدی پرداختی ها تا عذر خواهی از پزشکان خانواده
به مناسبت هفته تامین اجتماعی، مجموعه مدیریت درمان تامین اجتماعی استان فارس در نشست خبری خود به پاسخگویی به پرسشهای خبرنگاران درخصوص آخرین وضعیت درمان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی پرداختند.
به گزارش خبرنگار پرتو جنوب، صادق جلیلی، معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان فارس اظهار داشت: درمان تأمین اجتماعی شامل دو بخش مستقیم و غیرمستقیم است که بخش مستقیم آن شامل مراکز ملکی از جمله بیمارستان شهید بهشتی و ۲۳ مرکز درمانی سرپایی میشود.
وی ادامه داد: سال گذشته بیش از بیست و دو هزار مورد بستری و بیش از چهار میلیون و ۴۰۰ هزار مراجعه کننده از مراکز درمانی تحت پوشش، خدمات دریافت کردهاند.
درمان غیر مسقیم و خرید خدمت برای جبران کسری ها
معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان فارس در پاسخ به پرسشی درباره خدمات به تمام افراد تحت پوشش بیمه ای استان فارس گفت: در بخش درمان مستقیم نمیتوانیم به تنهایی پاسخگوی پوشش پنجاه درصدی بیمه شدگان تأمین اجتماعی باشیم، به ناچار مجبور به توسعه ارائه خدمات در بخش غیرمستقیم هستیم.
این مقام مسئول به بعضی از پروژههای درمانی در حال ساخت در استان اشاره و تاکید کرد: ساخت بیمارستان ۳۲۲ تختخوابی ملاصدرا در بزرگراه حسین الهاشمی یکی از این پروژهها است که فاز نخست آن به اتمام رسیده و در مرحله انتخاب پیمانکار برای فاز دوم هستیم؛ امید است با مساعدت مسئولان به ویژه اداره راه و شهرسازی و شهرداری بتوان طی دو سال آینده آن را به بهرهبرداری رساند.
وی ادامه داد: بهرهبرداری از یک درمانگاه در شهرستان فیروزآباد با اعتبار ۸۴۰ میلیارد تومان، ساخت درمانگاه مهر با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی، احداث یک درمانگاه در شهرستان خرم بید و درمانگاه خیرساز در شهر زرقان از دیگر پروژهها است.
معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان فارس در این نشست در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره موضوع تبدیل وضعیت پزشکان، خاطرنشان کرد: سال گذشته تبدیل وضعیت ۲۸ پزشک عمومی و متخصص و ۱۰۵ نفر از پزشکان سایر رشتههای درمانی انجام شد.
رشد ۲۴۴ درصدی
در ادامه این نشست، بهرام کریمآقایی، معاون خرید راهبردی و رسیدگی به اسناد پزشکی به ارائه گزارش عملکرد پرداخت و اظهار کرد: در فارس شبکه گستردهای از مراکز طرف قرارداد فراهم شده است که مشتمل بر چهار هزار و ۴۵۰ مرکز طرف قرارداد است.
وی ادامه داد: این شبکه گسترده ۲۱۰۰ پزشک عمومی و متخصص، ۱۰۱۰ مرکز داروخانهای، ۹۶۰ مرکز پاراکلینیک شامل مراکز آزمایشگاهی، پاتولوژی، سونوگرافی، سی تی اسکن، ام آر آی و ۲۴۵ درمانگاه را در سطح استان در بر میگیرد.
این مقام مسئول به موضوع پرداخت مطالبات به مراکز خصوصی اشاره کرد و افزود: سال ۱۴۰۱ بالغ بر دو هزار و۴۵۰ میلیارد تومان به مراکز پرداخت شده که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ که مبلغ هزار میلیارد تومان بود، ۲۴۴ درصد رشد داشته است.
کریمآقایی روند وضعیت پرداختها را نسبت به سال گذشته مطلوبتر دانست و ادامه داد: پرداخت مطالبات به مراکز دانشگاهی درمانی تا دیماه تسویه و پرداخت مراکز داروخانهای و دانشگاهی نیز تا اردیبهشتماه انجام شده است.
وی اضافه کرد: پرداخت مطالبات مراکز غیر دانشگاهی و بیمارستانهای خصوصی و خیریه تا پایان ۱۴۰۱ تسویه شده است و برای پرداخت مطالبات ماههای گذشته در سال جاری از تهاتر استفاده میشود، مطالبات مراکز داروخانهای خصوصی نیز تا پایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ پرداخت شده است.
عذر خواهی از پزشکان خانواده
معاون خرید راهبردی و رسیدگی به اسناد پزشکی گفت: یکی از مطالباتی که در پرداخت آن با اخلال مواجه شده، پرداخت سرانه همکاران پزشکان خانواده است که بابت این موضوع عذرخواهی میکنیم، اما پیگیری لازم برای پرداخت به روز این مطالبات به جد در حال انجام است.
خبرنگار و عکاس : مازیار فتحی