» آرشیو » سامانه جست و جوی شغل رونمایی شد
آرشیو - اجتماعی
کد خبر:6458 | ۱۸ تیر ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۰۴

سامانه جست و جوی شغل رونمایی شد

پرتو جنوب

سامانه جست و جوی شغل برای ارتباط بین کارجویان و کارفرمایان با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رونمایی شد.

به گزارش پرتو جنوب به نقل از ایسنا، سامانه جست و جوی شغل که با هدف اتباط بین کارجویان و کارفرمایان، کاهش هزینه‌های جست‌وجوی شغل و ایجاد پویایی در بازار کار آغاز به کار کرده است امروز با حضور وزیر کار رونمایی شد.

بر اساس اعلام معاونت اشتغال وزارت کار در یک ماه گذشته بیش از ۲۷۰۰ نفر از طریق این سامانه مشغول به کار شده‌اند و نرخ بیکاری زنان و فارغ التحصیلان کاهشی بوده است.

سامانه جست وجوی شغل ۲۷۰۰ نفر را جذب بازار کرد

محمود کریمی بیرانوند – معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار در مراسم رونمایی از سامانه جست وجوی شغل از صدور ۹۲۰۰ معرفی نامه از طریق سامانه جست وجوی شغل طی یک ماه گذشته خبر داد و اعلام کرد که از این طریق ۲۷۳۲ نفر جذب بازار کار شده اند.

وی افزود: این سامانه پیش از این رونمایی شده بود و اکنون مدل ارتقا یافته آن رونمایی می‌شود. در دولت گذشته سامانه‌ای طراحی شده بود که بعد از رونمایی به مشکلات بسیار زیادی برخورد کرد که در دوره جدید با همکاری تیم فنی صندوق کارآفرینی امید این سامانه راه اندازی و امروز رونمایی شد.

او با بیان اینکه اولین مساله و دغدغه همیشگی بازار کار موضوع اطلاعات است، افزود: وزارت کار به عنوان نهاد ناظر و سیاست‌گذار باید حضور داشته باشد و فضا را مدیریت کند.با راه‌اندازی این سامانه هوشمندسازی خدمات کاریابی‌ها در هدایت نیروی کار نیز صورت گرفته است.

کریمی بیرانوند با اشاره به هوشمند شدن فرایند کاریابی‌ها گفت: خوشبختانه در این دوره فرایند کاریابی‌ها هوشمند شد تا کاریابی‌ها و کارجو و کارفرما به صورت برخط بتوانند در این فرایند به یکدیگر متصل شوند.

وی گفت: آمایش سرزمین بازار کار هوشمند شده و هزینه‌های جست‌وجوی شغل کاهش پیدا کرده است. ضمن اینکه مشاغل نوظهور و رو به افول نیز در این سامانه شناسایی شده است که سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای می‌تواند از این طریق آموزش‌های مورد نیاز را ارائه کند.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران هم گفت: در یک ماه گذشته که این سامانه به صورت غیررسمی رونمایی شد ۳۱ هزار نفر کارجو در سامانه ثبت نام کردند، حدود ۹۰۰۰ عنوان شغلی و ۲۷۰۰ نفر کارفرما نیز در سامانه ثبت شدند.همچنین برای ۹۰۰۰ نفر معرفی‌نامه اشتغال صادر شده و در نهایت ۲۷۰۰ نفر به کارگیری توسط کارفرمایان صورت گرفته است.

به گفته وی ثبت نام و معرفی مشاغل در سامانه جست وجوی شغل کاملاً رایگان است و وزارت کار قصد تصدی‌ موسسات کاریابی را ندارد بلکه پلتفرمی تهیه کرده‌ایم که هم کارگران و هم کارفرمایان و هم مراکز کاریابی می‌توانند از این پلتفرم به صورت رایگان استفاده کنند.

کریمی بیرانوند آثار مثبت راه اندازی سامانه جست وجوی شغل را کاهش آسیب‌های ناشی از یافتن شغل و معرفی مشاغل جدید ذکر کرد.

معاون وزیر کار با بیان اینکه از بهار سال گذشته تا پایان بهار امسال ۷۲۰ هزار شغل ماندگار و پایدار در کشور به وجود آمده است، اظهار کرد: وزارت کار صرفا مانع زدایی و پشتیبانی می کند و قصد تصدیگری ندارد.سالی یک میلیون فرصت شغلی جدید در کشور ایجاد شده که تماما توسط بخش خصوصی بوده و ارتباطی با وزارت کار ندارد.

به گفته وی با وجود افزایش جمعیت فعال در کشور و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی، نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و نرخ بیکاری زنان کاهشی بوده است.

نعمت‌الله رضایی – مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید نیز در این مراسم با بیان اینکه این سامانه در صندوق کارآفرینی طراحی شده است، اظهار کرد: تاکنون ۷۴۶۹ عنوان شغلی ثبت شده و بیش از ۶۱ هزار نفر درخواست شغلی در این سامانه به ثبت رسیده است.همچنین ۱۳۰۰ کارفرما تقاضای خود برای نیروی کار را از طریق این سامانه ثبت کرده‌اند.

به گفته وی قبلاً کارجویان ملزم بودند فقط از طریق دفاتر کاریابی دنبال شغل بگردند اما اکنون به صورت مستقیم و از طریق سامانه می‌توانند به جستجوی مشاغل موردنظر بپردازد.

در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه جست وجوی شغل که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در وزارت کار برگزار شد، محمد شیخ حسینی – مدیرعامل بانک توسعه تعاون نیز از پرداخت ۵۰۰۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی با همکاری بنیاد برکت خبر داد و گفت: این تسهیلات در حوزه تسهیلات قرض‌الحسنه، ازدواج، فرزندآوری، جهش مسکن و اشتغال بوده است.

به گفته وی در حوزه تسهیلات ازدواج به میزان ۱۷۰ درصد بودجه تخصیصی و در بخش نهادهای حمایتی بیش از ۹۰ درصد منابع پرداخت شده است.

مدیرعامل بانک توسعه تعاون در خصوص عاملیت بانک توسعه تعاون در حساب‌های پیشرفت و عدالت و منابع تبصره ۱۸ قانون بودجه گفت: تسهیلات مختلفی از محل اعتبارات روستایی و عشایری، مشاغل خانگی، تبصره ۱۸ مرتبط با وزارت صمت، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، وزارت کار و همچنین تسهیلات تبصره ۱۶ مخصوص نهادهای حمایتی در حوزه اشتغال و حمایت از تولید پرداخت کردیم. در مورد تسهیلات حساب پیشرفت و عدالت هم امسال عاملیت داریم و قرار است مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد ریال با هماهنگی بنیاد برکت پرداخت کنیم.

شیخ حسنی درباره بازگشت تسهیلات پرداختی از صندوق توسعه ملی با عاملیت این بانک گفت: هنوز تصمیمی گرفته نشده است که اقساط برگشتی به صندوق توسعه ملی و یا حساب‌های پیشرفت و عدالت واریز شود البته آیین نامه آن تدوین شده ولی هنوز به بانک‌های عامل ابلاغ نشده است.

وی با اشاره به تفاهم‌نامه این بانک با نهادها و وزارتخانه‌های مختلف گفت: در راستای تبصره ۱۶ بودجه و وام‌های روستایی و عشایری و حساب پیشرفت و عدالت تسهیلاتی در زمینه مشاغل خانگی و جهش مسکن به شرکت‌های تعاونی پرداخت کردیم که ۱۰۳ درصد از منابع بانک در بخش جهش مسکن پرداخت شده است. همچنین ۱۵ شرکت تعاونی مبلغ ۱۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات دریافت کردند که به‌طور میانگین برای هر واحد ۴۵۰ میلیون تومان و در مجموع بیش از ۴۰۰ واحد مسکونی تسهیلات برای جهش مسکن پرداخت کردیم.

به گفته مدیرعامل بانک توسعه تعاون پرداخت تسهیلات در طرح جهش مسکن ظرف ۶ ماه گذشته آغاز شده و بانک تعهدات خود را در زمینه جهش مسکن به انجام رسانده‌ است.

وی در پایان تاکید کرد: بر اساس سند توسعه بخش تعاون قرار است ۲۵ درصد از تسهیلات تکلیفی دولت به بخش تعاون اختصاص یابد که در این زمینه هم بانک‌های عامل و هم دستگاه‌های اجرایی مکلف به رعایت سقف ۲۵ درصد هستند.البته بانک توسعه تعاون ۷۰ درصد تسهیلات خود را به تعاونگران و در بخش تعاون می‌پردازد.

Print Friendly, PDF & Email
  • ×