» گوناگون » خانه خاص » ارتباط موثر والدین در تربیت فرزندان
خانه خاص - مقالات
کد خبر:43846 | ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۰۸

ارتباط موثر والدین در تربیت فرزندان

پرتو جنوب

مرضیه محمودی – مشاور و مددکار اجتماعی فرماندهی انتظامی شهرستان جهرم

والدین باید ارتباط صمیمی و موثر را در سنین پایین کودک آغاز کنند.

والدینی که عشق و درک زیادی نسبت به کودکان خود دارند، زمینه را برای برقراری ارتباط موثر آماده می کنند.

کودکانی که از جانب والدین مورد حمایت قرار می گیرند بیشتر تمایل دارند که احساسات و هیجانات خود را با والدین به اشتراک بگذارند.والدین بایستی علاقه خود را به صورت کلامی وغیر کلامی به کودک نشان دهند.

روشهای ارتباط کلامی و غیر کلامی

والدین می توانند به صورت کلامی از طریق صحبت کردن حمایت خود را نسبت به کودک نشان دهند. مهارت گوش دادن فعال نقش مهمی در ارتباط موثر با فرزندان دارد، والدین باید شنونده خوبی باشند و فرزندان خود را درک کنند و نسبت به احساسات آنها بی تفاوت نباشند.

والدین باید سعی کنند برای تشویق کودک خود از پیام های مثبت استفاده کنند. برای مثال اگر کودک پس از پایان بازی اسباب بازی های خود را مرتب کند، والدین می توانند به او بگویند: از این که اسباب بازی های خود را مرتب می کنی بسیار خوشحالم.

والدین بایستی در مورد نوع کلماتی که استفاده می کنند و نحوه بیان آن بسیار مراقب باشند .هر نوع جمله ای که والدین به کودک خود بیان می کنند، نشان دهنده احساس آنها نسبت به کودک خود می باشد. برای مثال اگر یکی از والدین به کودک خود بگوید: مزاحمم نشو فعلا کار دارم، امکان دارد که کودک تصور کند که خواسته هایش بی اهمیت است.

والدین می توانند به صورت غیر کلامی از طریق زبان بدن یا حرکات دست و صورت احساس و حمایت خود را نسبت به کودک نشان دهند. ارتباط موثر اساس یک رابطه سالم بین والدین و فرزندان است.

برای برقراری ارتباط موثر بهتر با فرزندان:

۱-به حرف های فرزندتان با دقت گوش کنید

۲-احساسات آنها را درک وتایید کنید

۳-از قضاوت و سرزنش بپرهیزید

۴-زمان های خاصی را برای گفتگوی خانوادگی اختصاص دهید

داشتن صداقت در کلام ورفتار یکی از مهم ترین مولفه ها در ساخت و حفظ ارتباطات در خانواده است .به طور کلی ارتباط موثر والدین با فرزندان می تواند به پایداری ومستحکم تر شدن روابط اجتماعی فرزندان در زندگی بزرگسالی کمک می کند.

وجود ارتباط نزدیک با والدین می تواند به تامین امنیت عاطفی فرزندان کمک بسزایی داشته باشد و احساس آرامش و رضایت در زندگی را تقویت کند. همچنین ارتباط موثر می تواند به حفظ و بهبود سلامت روحی فرزندان کمک کند، زیرا آنها احساس می کنند دارای حمایت و پشتیبانی هستند.

بعضی والدین به دلیل مشغله های زیاد و فشارهای روزمره زندگی ممکن است از اهمیت برقراری و تقویت ارتباط با فرزندان خود فراموش کنند واین موضوع می تواند به کاهش ارتباط وفاصله گذاری منجر شود.

ارتباط موثر والدین و فرزندان به بهبود و تسهیل ارتباطات میان فردی فرزندان کمک شایانی می کند. این ارتباط می تواند به کاهش مشکلات رفتاری و اختلالات روانی در فرزندان کمک کند و اساسی برای ایجاد یک خانواده سالم و پایدار باشد.

در زمان برقراری ارتباط والدین بایستی از نظر کلامی و جسمانی متناسب با وضعیت کودک رفتار کنند. ارتباط چشمی در برقراری ارتباط موثر با فرزندان بسیار مهم است. والدین بایستی از قطع کردن صحبت کودک خود اجتناب کنند تا کودک بتواند در زمان برقراری ارتباط به طور کامل تمرکز داشته باشد. ارتباط کودک با والدین بایستی دو طرفه باشد.

برقراری ارتباط موثر با فرزندان باعث می شود که احساس کنند که تا چه اندازه مهم و با ارزش هستند. مهارتهای ارتباطی والدین نقش مهمی در تربیت و رشد فرزندان دارند. این مهارتها شامل ارتباط فعال گوش دادن ،قدرت تعامل و تقویت روابط خانوادگی است.

والدین با داشتن مهارتهای ارتباطی قوی قادرند با فرزندان خود به صورت موثر و اثر بخش ارتباط برقرار کنند. این مهارتها به آنها کمک می کند تا در فرایند تربیت، فرزندان را به درک و تعامل موثر با محیط خود ترغیب کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

  • ×