» حوادث » بازار داغ ناامیدی
حوادث - مقالات
کد خبر:65079 | ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ ساعت ۱۸:۴۰

بازار داغ ناامیدی

پرتو جنوب 0

مرضیه خداهمتي- كارشناس مركز مشاوره آرامش پليس فارس

خانم مشاور، راستش خجالت می‌کشم این‌ها را بگویم، ولی دیگر طاقتِ سنگینی‌اش را ندارم. ماجرا به چند ماه پیش برمی‌گردد؛ روزهایی که از همه نظر به بن‌بست خورده بودم؛ هم تنها بودم و هم اوضاع مالی‌ام فاجعه بود.
در فضای مجازی با کسی به اسم سهراب آشنا شدم که خودش را دعانویسِ بزرگی در شیراز جا زده بود. عکس‌هایش از خانه و شمع و عود، آن‌قدر حرفه‌ای بود که آدم ناخودآگاه باورش می‌شد این مرد راهی برای تغییرِ سرنوشت دارد.
منِ درمانده هم به او پناه بردم. او دقیقاً می‌دانست به چه روشی با توجه به ضعف های شخصیتی من ، اعتمادم را جلب کند؛ طوری حرف می‌زد که انگار تمامِ درد و رنجم را می‌فهمد. بسته‌هایی که با قیمت‌های نجومی به من می‌فروخت، بعداً فهمیدم همان دعاهای آماده‌ی ارزان‌قیمت بازاری بوده که فقط زرورق شیکی دورش پیچیده بود.
جالب اینجاست که هر وقت نتیجه نمی‌گرفتم، با کلی زبان‌بازی مرا متقاعد می‌کرد که «انرژیِ منفیِ اطرافت زیاد است» یا «صبر کن تا طلسم عمل کند»؛ و منِ بیچاره هم از ترسِ روبرو شدن با واقعیت، حرفش را باور می‌کردم.
وقتی شنیدم که او دستگیر شده و ماهی ۸۰۰ میلیون از همین راه فریب من و امثال من به جیب می‌زده، دنیا روی سرم خراب شد. نه فقط به خاطرِ پولی که از دست دادم، بلکه برای این‌که فهمیدم چقدر خودم را حقیر کرده بودم.
الان که به گذشته نگاه می‌کنم، می‌بینم من اصلاً دنبال «دعا» نبودم؛ من فقط دنبال یک نفر بودم که به دروغ هم که شده، به من بگوید همه‌چیز درست می‌شود، چون دیگر توانِ دیدنِ حقیقت را نداشتم. بزرگ‌ترین درسی که گرفتم این بود: هیچ‌کس غیر از خودم نمی‌تواند زندگی‌ام را بسازد، اما آن روزها آن‌قدر مضطرب بودم که حاضر بودم برای شنیدن یک دروغِ آرام‌بخش، هر بهایی را بپردازم .»
نظر کارشناس مشاوره :
در این تجربه، فرد در مواجهه با فشارهای طاقت‌فرسا، دچار نوعی «گسستِ تاب‌آوری» می‌شود که او را از حلِ مسئله‌ی منطقی به سمتِ «تفکر جادویی» سوق می‌دهد. در این وضعیت، مغز برای کاهش اضطراب وجودی، به «سوگیریِ تأییدی» پناه می‌برد؛ یعنی فرد به جای واقعیت، به دنبال نشانه‌هایی می‌گردد که فریبِ او را تأیید کنند تا از پذیرشِ مسئولیتِ تلخِ بحران‌هایش فرار کند.
کلاهبردار با «مهندسیِ اجتماعی» از این خلأ عاطفی بهره‌برداری کرده و با تبدیلِ رنج‌های فردی به یک کالایِ تجاری، فرد را در چرخه‌ی «درماندگیِ آموخته‌شده» حبس می‌کند. در واقع، این پدیده نشان‌دهنده‌ آسیب‌پذیریِ جامعه‌ای است که در بی‌ثباتی‌های عمیق، اعتمادش را به توانمندی‌های درونی از دست داده و برای خریدِ «امیدی کاذب»، به دروغ‌های سودآور تکیه کرده است.»
سامانه تلفنی مرکز مشاوره آرامش پلیس فارس با شماره 096580، آماده ارائه خدمات مشاوره تلفنی در زمینه‌های مختلف خانوادگی، اجتماعی، ازدواج، تربیتی و… مي باشد و شهروندان عزيز مي توانند در صورت تمايل از خدمات مشاوره تلفنی استفاده نمایند.
انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×