» آرشیو » توصیه‌های مهم سرپرست حجاج ایرانی به زائران حج تمتع
آرشیو - اجتماعی
کد خبر:2619 | ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۱۲

توصیه‌های مهم سرپرست حجاج ایرانی به زائران حج تمتع

پرتو جنوب

سرپرست کاروان حجاج ایرانی گفت: حضور در حج بهترین فرصت برای نمایش روحیه تقریب و همکاری مذاهب است.
به گزارش پرتو جنوب به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب در همایش آموزشی حج در بارگاه منور رضوی گفت: سفر حج یک سفر معنوی و بسیار ویژه است و افرادی که این سفر معنوی نصیب آن‌ها شده است باید قدر این فرصت ویژه و طلایی را بدانند.

نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی افزود: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته امسال کاروان‌ها از تاریخ سوم خردادماه به سوی حج اعزام می‌شوند و زمان‌بندی به این شکل است که تا سوم مردادماه اعزام‌ها به پایان می‌رسد و تا قبل از تاسوعای حسینی تمام کاروان‌ها به کشور بازمی‌گردند.

نواب خاطرنشان کرد: مهمترین توصیه‌ای که همواره به حجاج می‌کنیم این است که بدانند باید بیشترین بهره را از سفر حج برداشت، زیرا مدت زمان سفر بسیار کوتاه است و باید برای لحظه لحظه این سفر معنوی توشه مناسب برداشت به نحوی تا مدت‌ها پس از بازگشت از سفر برکات آن در زندگانی جاری و ساری باشد.

وی تصریح کرد: حجاج ما باید بدانند به یک سفر بسیار بزرگ دعوت شده‌اند و باید برای آن تدارک ببینند؛ تمام منیت‌ها و خودخواهی‌ها در سفر حج رنگ می‌بازد و تمامی فرهنگ‌ها در کنار یکدیگر عبودیت خداوند متعال را بجا می‌آورند.

نواب افزود: مقام معظم رهبری در گفتار‌های خود در خصوص حج بار‌ها و بار‌ها به اهمیت این سفر و همچنین برکات آن اشاره داشته‌اند؛ فرهنگ‌ها و زبان‌های مختلف در حج در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و همه با یک صدا الله اکبر می‌گویند.

سرپرست کاروان حجاج ایرانی با اشاره به اینکه ساده‌زیستی و همزیستی با سایر فرهنگ‌ها درس‌های جدانشدنی حج است خاطرنشان کرد: حتما باید با حضور قلب در این سفر حاضر شد، زیرا لحظه لحظه این سفر ثواب است و البته باید که تمامی فکر و ذکر حجاج بهره‌گیری از تمامی لحظاتی باشد که در خانه خدا حضور دارند، زیرا تمامی این لحظات برای آن‌ها ثواب محسوب می‌شود.

نواب حجاج را به خواندن خاطرات و نکات بزرگان از سفر حج ترغیب کرد و افزود: در این سفر معنوی، برنامه‌ریزی حرف نخست را می‌زند و باید برای تمامی لحظات حج برنامه داشته باشد و تنها در این صورت است که از تمامی لحظات آن بهره کافی را خواهید برد.

وی با اشاره به اینکه حجاج ما باید بدانند اکنون ۹۵۰ هزار نفر در نوبت این سفر معنوی هستند خاطرنشان کرد: تمامی لحظات این سفر را برای خود ثبت و ضبط کنید: سفر حج سفری است که شاید دیگر در طول عمر نصیب حجاج نشود.

سرپرست کاروان حجاج ایرانی تاکید کرد: توصیه اصلی به حجاج یادگیری و مطالعه در مورد مناسک حج است تا به بهترین نحو بتوانند این مناسک را اجرا کنند و توصیه می‌کنم کتاب‌های معتبری که در این زمینه نگارش شده را مطالعه کنید.

نواب با اشاره به اینکه مسلمانان در این سفر معنوی لازم است که روحیه وحدت و تقریب مذاهب را به جهانیان نشان دهند خاطرنشان کرد: در این سفر معنوی بنابر توصیه‌های مکرر بسیار قرآن باید خوانده شود و حتی افرادی که سواد خواندن قرآن ندارند مکرر در طول این سفر باید حمد قرائت کنند.

وی به سنت حسنه حلالیت طلبیدن پیش از سفر اشاره کرد و گفت: حج و حضور در مکه مکرمه بهترین فرصت برای خودسازی و توبه است و لازم است در طول این سفر عاداتی همچون حسن خلق و تعاون و همکاری با دیگران را تمرین کنیم و در بازگشت از سفر حج این رفتار‌ها را ملکه ذهن و رفتار خود بسازیم.

Print Friendly, PDF & Email
  • ×