» گوناگون » خانه خاص » دو نکته برای حل و فصل اختلافات
خانه خاص - مقالات
کد خبر:43096 | ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۲۹

دو نکته برای حل و فصل اختلافات

پرتو جنوب

تهیه کننده: مریم آشنا – مشاور و مددکار اجتماعی کلانتری ۱۲ شهرستان داراب

همیشه برای اختلاف نظرها راه حل هایی وجود دارد.

افرادی که سازش را انتخاب می­ کنند، آن راه­ حل را نیز خواهند یافت. معمولا هنگامی که در جستجوی روش­هایی برای حل و فصل اختلافات میان خود هستید، می­توانید از چند روش استفاده نمایید.

یکی از این روش­ها این است که شما محلی را برای اجابت خواسته ها پیدا می­کنید و با هم به توافق می­رسید که هر یک از شما بخشی از کاری را که می­خواهید انجام دهید و این در حالی است که هر دوی شما قدری هم فداکاری می کنید. غالبا اختلافات با این روش حل و فصل می­ شوند. این رویکرد اجابت خواسته های هر دو طرف نام دارد و بدان معناست که چیزی را مابین عقاید اولیه­ خود بیابید، طوری که هر دو به این توافق برسید که برایتان کارآمد است.

اجابت خواسته ­های یکی از طرفین روش بعد برای حل و فصل مشکلات روشی است که ما آن را ” اجابت خواسته یکی از طرفین” می نامیم. این بدان معناست که پس از اینکه شما عقاید و احساسات یکدیگر را می شنوید، یکی از شما در این موقعیت تصمیم می­گیرد و بهترین عقیده، عقیده ای است که طرف مقابل در ذهن دارد. این یک فداکاری مطلق از جانب یکی از طرفین و چشم پوشی از عقیده اولیه اش است که ترجیح می­دهد، خواسته همسرش را انتخاب کند و آن را با یک دیدگاه مثبت انجام دهد. شما انتخاب می­کنید که خواسته­ ی همسرتان را انجام دهید، چون او را دوست دارید، چون به او توجه می­کنید و می­بینید که این امر چقدر برای او مهم است. گاهی اوقات تصمیم برای موافقت با عقیده­ ی طرف مقابل به فداکاری بزرگی نیاز دارد. با وجود این عشق همیشه مستلزم بعضی از فداکاری­ها ست.

روش دیگر پذیرش یک واقعیت است. ما باید در زندگی مشترک این واقعیت را بپذیریم که دعواهایی خواهیم داشت. مشاجرات نشانه این مطلب نیستند که شما با فرد نامناسبی ازدواج کرده اید. مشکلات صرفا مبین این امر هستند که ما انسان هستیم. همه ما به این سمت گرایش داریم که گمان می­کنیم عقایدمان بهترین عقاید هستند. آنچه را که تشخیص نمی­دهیم، این است که همسرمان هم همین گمان را در مورد عقایدش دارد. منطق آنها با منطق شما موافق نخواهد بود و احساسات آنها، احساسات شما را منعکس نخواهد کرد. عقاید و دریافت ­های ما از زندگی تحت تاثیر پیشینه، اررزش ها و شخصیت ما قرار دارد و این عوامل برای هر یک از ما متفاوت است، پس باید به این امر توجه داشت.

 

دیدگاهتان را بنویسید

  • ×