» آرشیو » راه اندازی اولین مدرسه سیرکی کشور در انتظار صدور مجوز در شیراز
آرشیو - شهرستان - فرهنگی هنری
کد خبر:1227 | ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۲۲:۱۶

راه اندازی اولین مدرسه سیرکی کشور در انتظار صدور مجوز در شیراز

پرتو جنوب

مدیر عامل سیرک پهلوان سیروس قهرمانی از راه اندازی اولین مدرسه سیرکی کشور در انتظار صدور مجوز در شیراز خبر داد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پرتو جنوب، مدیرعامل سیرک پهلوان سیروس قهرمانی و رییس هیات مدیره موسسه فرهنگی هنری بامداد نقش خیال در جمع خبرنگاران با اشاره به برخی مشکلات فرا روی برپایی سیرک از جمله پروسه پیچ در پیچ دریافت مجوز افزود: در خصوص برپایی سیرک ما باید از حدود ۱۲ ارگان مختلف مجوز دریافت کنیم که این کاری دشوار است.


حسین قهرمانی با بیان اینکه مجوز فعالیت مجدد سیرک ایران پرتغال در شیراز از ۲۹ اسفند تا ۲۸ تیرماه است خواستار همکاری و حمایت ارگان‌های مختلف از سیرک و هنرمندان آن شد و اظهار داشت: با توجه به اینکه سیرک محلی است که با توجه به مفرح بودن آن شهروندان می‌توانند تخلیه روانی شوند، در افزایش نشاط اجتماعی هم تاثیر گذار است و به همین دلیل و در راستای حمایت اقتصادی از هنرمندان سیرک دستگاههای اجرایی هم می توانند برای حضور کارکنان خود و خانواده هایشان در برنامه ها بلیط تهیه کنند و تخفیف های خوبی هم برایشان در نظر گرفتیم.
قهرمانی با اشاره به اینکه تنها ۲سیرک در کل کشور فعالیت دارند که یکی از آنها در شیراز فعال است و نیز مشکلات اقتصادی سالهای کرونایی برای سیرکها و نیز افزایش هزینه های فعالیت سیرک خواستار همکاری برخی ارگانهای خدماتی در کاهش هزینه های سیرک و اعمال تعرفه های فرهنگی برای دریافت برخی خدمات از جمله آب و برق شد و افزود:یکی از مشکلات هنرمندان سیرک این است که بیمه ندارند و در کل سیرک در هیچ جا تعریف نشده و ما مجبوریم بیمه کارکنان و هنرمندان سیرک را در زیر مجموعه برخی دیگر از بخشها از جمله خانه تاتر رد کنیم.


قهرمانی با شاره به اینکه اکثر هنرمندان سیرک ایران پرتغال شیرازی هستند گفت: ظرفیت این سیرک در هر سانس ۱۲۰۰تماشاگر است، کار دیگری که می خواهیم بکنیم ارتقای ابعاد فرهنگی و هنری سیرک و گسترش آن است و آن را بیشتر به مردم بشناسانیم و در آینده هم قصد داریم برنامه های جانبی مانند استعداد یابی یا تاتر برگزار کنیم و برای مسافرت خارج کشور هم برنامه داریم که در همین ارتباط هم اکنون محمدعلی قهرمانی در عمان در حال رایزنی است.
کارگردان هنری سیرک ایران پرتغال هم با اشاره به سابقه فعالیت خود در سیرک از سال ۷۸ تا کنون گفت: در حال حاضر ۵۲ نفر در این سیرک فعالیت دارند و ۸ هنرمند ایرانی و ۶هنرمند خارجی به اجرای برنامه می پردازند.


محسن قهرمانی ادامه داد: مشکل این است که در ایران هیچ حمایتی از هنرمند نمی‌شود در سه سال کرونا و تعطیلی، هیچ کسی از ما حمایت نکرد و امروز تنها کمتر از ۲۰ هنرمند سیرک در کشور فعالیت دارند و فعالان این بخش امنیت شغلی ندارند.
محمدرضا جانی موتور سوار و مدیر صحنه این سیرک گفت: من از سال ۸۹ در سیرک پهلوان سیروس قهرمان در بخشهای مختلف از جمله بند بازی فعالیت دارم و تنها چیزی که به ما نیرو می دهد این است که برای نشاط مردم کار می کنیم.
محمد نارویی از دیگر هنرمندان این سیرک با نام هنری سزار که در برنامه هایی مثل عصر جدید و فیلم‌هایی مثل نهنگ عنبر ۲ و کله سرخ همکاری داشته نیز با اشاره به برخی از سوابق خود در هنر بدلکاری و سیرک گفت: من ۱۰ سال است که در این زمینه فعالیت دارم و کار خود را سیرک سیروس قهرمانی شروع کردم و در زمینه هنرهای رزمی و بدلکاری فعالیت می کنم و بعد از ۸سال دوری از شیراز به دلیل کارهای خارج از شیراز به اینجا بازگشتم تا دل مردم شهرم را شاد کنم.


نارویی ادامه داد: اکثر ما داریم با جان خود بازی می کنیم و در این راه بارها آسیب دیده ایم اما تاکنون هیچ حمایتی از هنرمندان سیرک نشده و بارها در این باره صحبت شد که هنرمندان سیرک بروند زیر نظر انجمن های هنری دیگر که بیمه شوند که این هم نشد، در کل هنر سیرک در هیچ کجا تعریف نشده و هیچ آینده و  امنیت شغلی نداریم.
امیر اسکندری ملقب به ادوین از دیگر هنرمندان سیرک هم با اشاره به سابقه ۱۰ ساله خود در شعبده بازی، ذهن خوانی و سایر بخشها گفت: من ۱۰ سال است که کار خود را از رستورانها شروع کردم و از سال ۹۷ به سیرک ایران پرتغال آمدم و این افتخار را دارم که در بستری که اینجا فراهم شده با حمایت مردم در خدمت مردم شهرم باشم.

Print Friendly, PDF & Email
  • ×